💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 598
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
Привет, момичета!

Аз в понеделник съм на първа ФМ + БХС, като по време на прегледа ще обсъдя с АГ дали и към кой НИПТ да се насоча. Направих консултация с една от лабораториите, които предлагат тази услуга и служителката им сподели, че БХС и НИПТ са взаимодопълващи се изследвания (има индекси в БХС, които НИПТ не анализира, а пък НИПТ ясно с какви предимства е). Та, за наше спокойствие, май ще минем и през двете…

# 451
БХС е като статистика, математическо изчисляване, докато пренаталният тест е въз основа на ДНК. Аз БХС няма да правя, всички лекари казаха - щом ще правите НИПТ, от него по-точен няма.

# 452
При БХС се изчислява и риска от развиване на прееклампсия, което не е за подценяване. Аз не бих пропускала БХС, дори и с направен пренатален.

# 453
  • Благоевград
На снаха ми рискът за прееклампсия й беше 1:560. Тя я отключи и затова роди в 34 г.с.
Момичета, да ви дам един съвет- започнете да си мерите кръвното вечер като влезете в 4 месец. Така много рано могат да се хванат някои усложнения и да се действа своевременно.

# 454
При БХС се изчислява и риска от развиване на прееклампсия, което не е за подценяване. Аз не бих пропускала БХС, дори и с направен пренатален.

Какви действия се предприемат при такъв резултат?

# 455
Чести прегледи при АГ, измерване на кръвното налягане и следене за симптоми като подуване, главоболие, зрителни смущения. Правят се и тестове за наличие на белтък в урината. Ако лекарят препоръча, може да се приема аспирин от 12-та г.с. нататък за намаляване на риска. Почивка и избягване на стрес, здравословно хранене с ограничаване на солта, захарта и преработените храни, прием на достатъчно течности. При тежки случаи може да се наложи хоспитализация за наблюдение.

# 456
Привет Simple Smile Аз вчера си получих резултата от пренателния тест и  всичко е наред Simple Smile За ФМ видях, че се е обсъждало Оскар клиник. Аз с пърата бременност ходих там при Д-р Стратиева и останах много доволна. Следващата седмица ми е първата ФМ и пак при нея се записах. Единствения недостатък е че всеки път се чака по 2ч.... така че аз лично си взимам лаптопа и си работя от там.

Привет,

На мен също ми излязоха резултатите днес от пренаталния. Всичко излезе с low risk, но ме притеснява %-ът фетална фракция.
Дали имаш повече информация за този процент? Чета, че трябва да е до 15%, а нашият е по-висок.

Също така при направен пренатален тест, изисква ли се пускане на биохимичен скрининг? На мен също ми предстои първата ФМ другата седмица.

Успех и пухкав финал ти пожелавам😂
Ако не е тайна кой вид пренатален тест си направи? И колко струваше? Аз другата седмица влизам в 10с. И ще питам доктора за тези тестове и за ФМ дали може да ми направи. Малко тъп въпрос,но някой знае ли дали в Пълмед правят ФМ?

# 457
Нямам идея за Пълмед, но точно отсреща на булеварда е кабинета на д-р Васил Даскалов, който прави. Попитайте проследяващия АГ за препоръка.

# 458
Аз направих Панорама. Страхотно отношение, резултат на 7-ми работен ден. Обясниха ми всичко подробно по телефона, запазихме час и всичко беше точно.
Пуснах базовия пакет. На сайта им има колело и спечелихме 300 лв отстъпка. Излезе ние 1160лв. , като преводът направих по банка след като ми взеха кръв. При тях може само в брой. Иначе по банков път.

# 459
Ние пуснахме вчера пренатален тест Вижън, по препоръка на репродуктивния специалист при когото ходя. Резултат между 3 и 7 работни дни,  цена 1150 лв.

# 460
Ние пуснахме вчера пренатален тест Вижън, по препоръка на репродуктивния специалист при когото ходя. Резултат между 3 и 7 работни дни,  цена 1150 лв.

От Бургас ли сте?
И ние вчера пуснахме този пакет на същата цена.

# 461
Привет, момичета,

От 2-3 дни гаденето и чувствителността в гърдите почти напълно изчезнаха. Вече трябва да съм в 9+6/10 г.с. Според вас нормално ли е? Следващия ми преглед е чак на 31.03 и много се притеснявам да не се е случило нещо. Pensive

# 462
От 2-3 дни гаденето и чувствителността в гърдите почти напълно изчезнаха. Вече трябва да съм в 9+6/10 г.с. Според вас нормално ли е? Следващия ми преглед е чак на 31.03 и много се притеснявам да не се е случило нещо. Pensive

Здравей. Аз също съм голяма паника, заради аборт лятото и понеже сега нямам други симптоми освен напрежение в гърдите проверявам на ден по 10 пъти дали все още ме болят. Изчетох вероятно всичко налично относно симптомите и навсякъде пишеше, че около 11та седмица (в която съм и аз) на повечето жени изчезват напълно. Така, че вероятно и при теб това се случва, нормално е да намалеят с напредването на бременноста.
Преди няколко дни аз също си внуших, че вече не се чувствам толкова подута и нещо е различно и отидох вчера на преглед и бебчето беше съвсем добре и не спираше да мърда.
С предната бременност до последно имах всички симптоми, но нещата не бяха наред.

# 463
Има жени, които намат никакви симп. Не се тревожи те. Аз след 8ма съм по-добре, но гърците си ме болят .днес влизам в 11та
Още имам киселини и но моменти гадене, но поне засега не повръщам

# 464
  • Благоевград
На мен също от три дни вече не ми се гади. По цикъл съм 12+4, но бебето отговаря на 11+6.
Днес ми се обадиха от Афродита, всичко е отрицателно. Ние решихме да пуснем Вижън +. Олекна ми ❤️

Общи условия

Активация на акаунт