💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 621
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Анелия, много съжалявам. Пожелавам бързо възстановяване.

Момичета някоя от вас да има алергия към полени? По-принцип се лекувам с Кларитин таблетки и спрей Авамис, но предвид че е кортикпстероид няма да стане сега. Имате ли някакви препоръка за билкови таблетки. Тотално забравих да го коментирам с лекарката.

# 436
Момичета при мен нещата за жалост свършиха. Днес по МЦ 9г 3д ,а плода няма сърдечна дейност и е останал на 6г 3д. Утре ме приемат за изчистване. Пожелавам на всички ви безпроблемна бременост и едни пухкави и сладички октомврийски бебенца ! 🍀🫶

Много съжалявам за това, което ти се случва. Пожелавам ти скоро отново да видиш двете черти и този път да е до финал. Прегръдки Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

# 437
Анелия, много съжалявам. Пожелавам бързо възстановяване.

Момичета някоя от вас да има алергия към полени? По-принцип се лекувам с Кларитин таблетки и спрей Авамис, но предвид че е кортикпстероид няма да стане сега. Имате ли някакви препоръка за билкови таблетки. Тотално забравих да го коментирам с лекарката.
Здравейте, аз имам алергия. Предната бременност се мъчих без нищо. Истината е ме спрейовете не пречат и не отивам в плацентата.
Все пак аз пия sabadila, polens, primulut histamin на Боарон от няколко месеца и съм много доволна. Преди бях на фортекал

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 14:07 от tinki_15

# 438
Аз бях отново на преглед днес, 8г.с. + 2 съм. Бебчето е пораснало и вече се виждаха оформени крайници и леки движения. ❤️ Продължавам с Утрогестана за жалост, поне до към 13г.с. Следващия преглед ще ми е след две седмици и за него ще трябва да взема вече направлението за женска консултация. Тогава ще обсъдим БХС и ФМ. Пренатален тест не правих предишната бременност, сега отново няма да правя.

# 439
Аз съм с бронхиална астма и алергия към полени. Първите дни след като разбрах за бременността, бях много притеснена относно инхалатора ми спрей, който използвам от години. Посетих двама пулмолога, които ми казаха, че е задължително да продължа да го използвам, въпреки,че е кортикостероид.
Попитах за таблетки за алергията и ми изписа Фортекал - били с най-пречистен състав.
Мисля да ги пия само при нужда.
Все пак се консултирай с лекар преди това

# 440
Днес бях на преглед 8г. 2д много е малко сега започнало да се образува. Но със щитовидната жлеза имам проблем, и започвам лечение но преди това ме чакат куп кръвни изследвания.

# 441
Здравейте,
От няколко дни опитвам да се ориентирам как се изчисляват сумите с и без непрекъснат болничен до 180 дни, изчетох доста материали и разбрах долното (ако бъркам - моля да ме извините и да ми кажете къде греша):

- до 180 дни непрекъснат болничен в размер на 80% от средното дневно брутно възнаграждение в месеца на болничния или средното дневно брутно възнаграждение за предхождащите 18 месеца(ако е имало промяна в брутното възнаграждение за този период)

- 45 дни  до термин са 90% х средното брутно възнаграждение през последните 18 месеца до месеца, в който започват да текат (без него). В тях влизат месеците от непрекъснат болничен, като сумата за тях се взима на база средното дневно брутно възнаграждение на което са изчислени първите 80% (а не на база платените 80%)

пояснение:
- за 180 дни болничен - ако лицето не е имало промяна в осигурителния доход за 18 месеца и той е под максималния осигурителен праг, то този болничен няма да повлияе на майчинството

- за 180 дни болничен - ако има промяна в осигурителния доход през последните 18 месеца (вкл. промяната с увеличаванията на максималния осигурителен праг през 2024/ от 04.2025), то средното дневно брутно възнаграждение ще е по-ниско спрямо текущото средно дневно брутно възнаграждение по договор (заради предходните месеците с по-ниски осигуровки). Това значи, че ползването на непрекъснат болничен до 180 дни в някаква степен ще намали майчинството, спрямо ситуацията, в която не се ползва този болничен.

# 442
Момичета при мен нещата за жалост свършиха. Днес по МЦ 9г 3д ,а плода няма сърдечна дейност и е останал на 6г 3д. Утре ме приемат за изчистване. Пожелавам на всички ви безпроблемна бременост и едни пухкави и сладички октомврийски бебенца ! 🍀🫶
Много съжалявам. Бог да е с теб.И скоро да имаш 2 чертички. 💚

# 443
Здравейте,
От няколко дни опитвам да се ориентирам как се изчисляват сумите с и без непрекъснат болничен до 180 дни, изчетох доста материали и разбрах долното (ако бъркам - моля да ме извините и да ми кажете къде греша):

- до 180 дни непрекъснат болничен в размер на 80% от средното дневно брутно възнаграждение в месеца на болничния или средното дневно брутно възнаграждение за предхождащите 18 месеца(ако е имало промяна в брутното възнаграждение за този период)

- 45 дни  до термин са 90% х средното брутно възнаграждение през последните 18 месеца до месеца, в който започват да текат (без него). В тях влизат месеците от непрекъснат болничен, като сумата за тях се взима на база средното дневно брутно възнаграждение на което са изчислени първите 80% (а не на база платените 80%)

пояснение:
- за 180 дни болничен - ако лицето не е имало промяна в осигурителния доход за 18 месеца и той е под максималния осигурителен праг, то този болничен няма да повлияе на майчинството

- за 180 дни болничен - ако има промяна в осигурителния доход през последните 18 месеца (вкл. промяната с увеличаванията на максималния осигурителен праг през 2024/ от 04.2025), то средното дневно брутно възнаграждение ще е по-ниско спрямо текущото средно дневно брутно възнаграждение по договор (заради предходните месеците с по-ниски осигуровки). Това значи, че ползването на непрекъснат болничен до 180 дни в някаква степен ще намали майчинството, спрямо ситуацията, в която не се ползва този болничен.
Мен лично не ме притеснява. Знам как звучи,но толкова много пари дадохме и сега сме не много добре финансово, но щом доктора ми е преценил, че трябва да лежа и да не съм на работа, а болничен- така да е. Щом аз самата не се чувствам добре и имам лоша среда на работа няма как да рискувам да ходя на работа. Аз лично съм болничен горе долу от самото зачеване( с инвитро съм),взимах и отпуска, а сега съм си болничен от болницата...даже очаквам и през ТЕЛК да минавам ,защото ще имам повече от 180дни. Ужасно ми е притеснено заради скъпите изследвания (скрининг,ФМ и т.н.),който дори и не знам точната сума,но го обсъдихме с моя и ако трябва и кредит ще теглим. Просто да е наред всички с малкото съкровище.

# 444
Привет Simple Smile Аз вчера си получих резултата от пренателния тест и  всичко е наред Simple Smile За ФМ видях, че се е обсъждало Оскар клиник. Аз с пърата бременност ходих там при Д-р Стратиева и останах много доволна. Следващата седмица ми е първата ФМ и пак при нея се записах. Единствения недостатък е че всеки път се чака по 2ч.... така че аз лично си взимам лаптопа и си работя от там.

# 445
  • Благоевград
Привет Simple Smile Аз вчера си получих резултата от пренателния тест и  всичко е наред Simple Smile За ФМ видях, че се е обсъждало Оскар клиник. Аз с пърата бременност ходих там при Д-р Стратиева и останах много доволна. Следващата седмица ми е първата ФМ и пак при нея се записах. Единствения недостатък е че всеки път се чака по 2ч.... така че аз лично си взимам лаптопа и си работя от там.

Честито! Прекрасна новина! ❤️ Кой тест избра и за колко дни излезе резултата?

# 446
Аз бях отново на преглед днес, 8г.с. + 2 съм. Бебчето е пораснало и вече се виждаха оформени крайници и леки движения. ❤️ Продължавам с Утрогестана за жалост, поне до към 13г.с. Следващия преглед ще ми е след две седмици и за него ще трябва да взема вече направлението за женска консултация. Тогава ще обсъдим БХС и ФМ. Пренатален тест не правих предишната бременност, сега отново няма да правя.
И аз вчера бях на преглед Simple Smile 8 сг+6. И на мен ми казаха, че няма да спирам дуфастона + но шпа-то. Макар че последните дни не съм имала зацапване, днес сутринта отново се появи, с леки болки. Чудя се дали не е от прегледа. Някой забелязвал ли е такива тенденции?
Иначе прегледа премина в типичния груб стил за АГ-то. Влизам, "за какво си тук?" Unamused . "Нали се сещаш, че не те знам коя си?". Нямам представа от къде са всички тези положителни коментари за тази женичка, макар вероятно да е страшно компетентна, но това отношение е много неприятно. Този път обаче не и се вързах и тя взе, че посредата на прегледа стана "човек", та дори ми се усмихна Laughing После много неприятно и стана като разбра, че вече имам запазен час за скрининг, и то не при нея..... Ама аз като ходих да я питам на първия преглед и в прав текст помолих да ми се обясни, че нямам идея какво следва, чух само "БЪРЗО решавай къде ще раждаш, къде ще се водиш, БХС, ФМ". Не чух БХС-то може и при мен...

# 447
ladysov, доста кофти отношение от лекар. Вагинален ли беше прегледа? На този етап и през коремен се вижда достатъчно добре, освен ако не е толкова добра апаратурата.

# 448
ladysov, доста кофти отношение от лекар. Вагинален ли беше прегледа? На този етап и през коремен се вижда достатъчно добре, освен ако не е толкова добра апаратурата.
Да, вагинален беше.

# 449

Привет,

На мен също ми излязоха резултатите днес от пренаталния. Всичко излезе с low risk, но ме притеснява %-ът фетална фракция.
Дали имаш повече информация за този процент? Чета, че трябва да е до 15%, а нашият е по-висок.

Също така при направен пренатален тест, изисква ли се пускане на биохимичен скрининг? На мен също ми предстои първата ФМ другата седмица.

Успех и пухкав финал ти пожелавам😂

Общи условия

Активация на акаунт