💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 641
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, как сте с разходките? В рамките на два дни излизам, и двата пъти след 5 минути ходене ми става зле и имам чувството, че ще припадна. Кръвното ми е добре, не знам защо така. Нямам сила и ми се подкосяват краката.
За съжаление първите седмици се наложи да лежа заради зацапване и излизах само за преглед 1 път седмично, но от тогава мина вече месец. Движа из вкъщи, но се уморявам докато се изкъпя и си изсуша косата. Толкова е странно.

И аз доста бързо се изморявам. Вчера изчистих вкъщи по-сериозно и зверски ми прималя и лежах цял ден. После вечерта изкъпах детето и чак коремът и главата ме заболяха и пак се проснах и едва заспах. Чувствам се доста изцедена с тази бременност.

# 271
Аз също бързо се изморявам, но тези дни постоянно сме навън със сина ми. Сядам по-често по пейките и задължителното си нося нещо за хрупане, за да не ми прилошее.

# 272
И аз съм така с прилошаването. Постоянно имам нещо за хрускане в мен. Лошото е че една пия вода, а аз съм човек който мнооого пие вода. Става ми кофти на корема от нея. Някак тежко. Опитвам се на малки глътки.
Момиче я кажете личи ли ви вече?
Аз имам коремче и ме стискат дънките и панталоните - в 8 г.с. съм с втора бременност.

# 273
Ох, да, имам го и аз проблема с водата. По принцип не пия никакви сокове или пък газирано, но от чиста вода направо ми се повдига. Взимам си газирана вода и в нея си изцеждам лимон, портокал или грейпфрут. Все някакви течности трябва да се приемат.

За коремчето, започва и на мен да ми личи вече, а съм още 7г.с. + 6. Вечер особено положението е страшно. 😅

# 274
Ох, да, имам го и аз проблема с водата. По принцип не пия никакви сокове или пък газирано, но от чиста вода направо ми се повдига. Взимам си газирана вода и в нея си изцеждам лимон, портокал или грейпфрут. Все някакви течности трябва да се приемат.

За коремчето, започва и на мен да ми личи вече, а съм още 7г.с. + 6. Вечер особено положението е страшно. 😅

Важното е сутрин как е , че вечер е чудо. 😃

# 275
  • Благоевград
Внимавайте с грейпфрута, той неутрализира действието на някои лекарства.

На мен ми личи в лицето. Октомври бях много отслабнала, много изпита, сега лицето ми се закръгли. Нямам толкова изразени скули, иначе не съм качила тегло и см. Всяка седмица меря кг и обиколки. Даже от януари съм свалила почти 2 кг.
Снощи много ме боляха кръглите маточни връзки, направо не се търпеше, особено от ляво. Забелязвам, че такива болки имам от преминаването от една седмица в друга.
И на мен газираната вода ми помага много за гаденето. Изобщо не мога да спя на дясно, на момента започва да ми се гади.
Аз съм активен човек и обичам да съм навън. В момента ми е голяма болка, че нямам сила да излизам. Надявам се след няколко седмици да се нормализира това и да започна на хубавото време да съм навън поне по половин час.
С предишната бременност имах зверско гадене, но ниското кръвно и отпадналостта ми бяха само 2-3 седмици. Сега щом едно къпане ме изтощава, не знам какво ще е.

# 276
И аз съм вече 11 седмица ,но продължава  да ми е лошо почти през целия ден и да повръщам от време на време ....от 5та седмица ме е започнало и няма спиране....
Аз вече съм доста добре, но съм в 11 седмица вече. Имам енергия, сили, само със съня не се разбирам всяка нощ.
Идният понеделник ми е скринингът и много се вълнувам.

# 277
Аз утре влизам в 11г.с. и все още ми е лошо. Призлява ми, боли ме стомах от всичко, умалявам бързо.

Да, с тази бременност вече ми личи коремът и не мога да закопчея дънките вече.

След няколко дена съм на ранна фетална, а седмица след нея ще правя пренатест.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 13:59 от Gerisita

# 278
cami07, добре дошла. При мен на последния преглед, който беше на 04.03.2025 г. лекарката видя един плоден сак, с ембрион и сърдечен пулс, но и сянка и каза, че по-вероятно е да не се развие втори ембрион. Този петък отново съм на преглед и ще видим какво е развитието.

Аз също нямам никаква сила и адски бързо се уморявам и задъхвам.

# 279
Другото, което много ме дразни при мен е, че каквото и да ям след 30 минути пак съм гладна и с гастритни болки, все едно не съм яла от дни.

# 280
Здравейте! Изключително щастлива съм, че открих темата, т.к. почти никой не знае за бременността ми, а бих се радвала на съвети от майки, които вече са минали през този период, както и бъдещи майки, по-информирани от мен. Предварително благодаря на всяка, която ще изчете дългия пост. На 25г. съм, първа бременност, непланирана. Според изчисление на база последен МЦ би трябвало в момента да съм 9г.с., но вече бях на два прегледа и според АГ бременността се движи със седмица назад, т.е. в момента съм 8 г.с.  На първият преглед (14.02) видяхме само плоден сак, а на вторият (04.03) видяхме и малко ембрионче със сърдечен пулс. ☺️ Но видяхме и още един плоден сак, който не се видя на първия преглед. Според лекарката, вероятността да се развие и вторият ембрион е много малка, но ако някой е минал през подобна ситуация, ще се радвам да сподели как се е развила.
Искам да спомена, че на последния преглед ми назначи и доста обширни изследвания, като според нея и според ендокриноложката ми, всичко е перфектно. Посещавам ендокринолог заради високи стойности на ТАТ при изследване на хормоните на щитовидната жлеза, но всичко друго е в норма, като продължаваме с ежемесечното следене на TSH.
Другите ми въпроси са свързани с ФМ. Все още не съм записала час, а трябва да го направя. Проблемът е, че не знам при кой лекар. АГ-то, при която се следя препоръча 2 в техния МЦ, но при единия няма свободни часове, а за другият четох доста лоши отзиви. Моля да ми препоръчате добър специалист, защото вече съвсем се обърках. Относно НИПТ, според АГ няма смисъл да се прави, но аз държа за свое успокоение и сигурност. Препоръча ми Vision, като до момента срещам само положителни отзиви за него.
Последен въпрос: до момента съм плащала за всеки преглед и изследвания, въпреки че съм здравно осигурена. Имам и допълнително здравно осигуряване при ОЗОФ Доверие, пълен пакет. Притеснението ми е, че фондът е тясно свързан с работодателя ми, а все още не съм споделила за бременността. Не се притеснявам от уволнение, просто не се чувствам комфортно. Въпреки това, ако някоя от вас знае колко от разходите покриват за следене на бременност, при пълния пакет, ще съм благодарна да сподели. Иначе в МЦ ми предлагат пакет за следене на бременност на стойност 2000лв, като аз вече платих първия пакет изследвания, включени в него - 350лв.
Та така, мами, ще се радвам на съвети и насоки. Желая на всяка лека и спокойна бременност и нека октомври посрещнем здрави малки човечета! ❤️

Честито ❤️
Аз също съм на Доверие, а лимитът за Наблюдение на бременност (пълен пакет) е 600 лв, изцяло на принципа на възстановяване на разходи.
Предполагам, че ще покрият БХС и ФМ (или поне се надявам), но за всеки преглед ще е нужна фактура.
Иначе, бъдещи мами, аз от тази вечер съм на дуфастон + но шпа/бусколизин заради леко зацапване. Слава богу, бебето е добре, но като предпазна мярка.
Някой друг да го приема?

# 281
Идвам да се отчета и аз с ембрион и сърдечна дейност на прегледа днес. 🥰 По приложение съм 7г.с. + 6, но според измерването на доктора точицата отговаря на 6г.с. + 6 и термин 28.10. Та, много вероятно да се окажа от ноемврийските мами. 😅

# 282
Аз бях с леко зацапване за около 48 часа преди няколко дни, но то се появи около ден след преглед и се молех да е от него - явно и така беше, защото отмина. По принцип съм още на прогестеронови препарати, така че освен тях, спрях акарда, който пия и и аз като теб започнах но шпа. Друго не предприех, докато се чудя дали да пиша на репродуктивния лекар, нещата се успокоиха.

Аз вече съм в 10 г.с. и още съм с кофти симптомите - отпадналост, гадене, задъхване, липса на апетит за храна и вода. Така се случи, че имахме роднини няколко вечери на гости, костваше ми неимоверно много да се овладея, отделно менюто, което им сервирахме беше възможно най-богатото, което погледът ми може да понесе и отново беше силно компромисно. 😅

Аз имам друг въпрос - имате ли някакви промени в течението последните седмици? При мен се появи отскоро (след като изобщо нямах никакво около теста за бременност), а така като гледам, сигурно първият ми преглед по ЖК и микробиология ще са чак началото на април и се чудя имам ли основание да се притеснявам.

# 283
Благодаря на всички за отговорите! ☺️ Не знам как в този роман съм пропуснала да спомена, че става въпрос за гр. София, но аз вече записах час за ранна фетална морфология, при д-р Михова, МБАЛ Надежда.

Иначе, умората и при мен е силно изразена, като мисля че това беше и първия признак, който имах. До ден днешен ми е много трудно, особено на работа, защото заспивам неусетно много рано и в 3ч. се будя. В 4:30 съм си изпила кафето, но до 18:00 ми е трудно да издържа, признавам си. Много ме мъчи ограничаването на кофеина, защото преди пиех по 3-4 кафета на ден, а сега само сутрин и то доста слабо.
При мен гаденето е предимно след прием на фолиева киселина - Неофолик мета, затова сега я приемам вечер, въпреки че доколкото знам се усвоява най -добре сутрин на гладно.

# 284
Идвам да се отчета и аз с ембрион и сърдечна дейност на прегледа днес. 🥰 По приложение съм 7г.с. + 6, но според измерването на доктора точицата отговаря на 6г.с. + 6 и термин 28.10. Та, много вероятно да се окажа от ноемврийските мами. 😅

Зоя, с теб сме много близо. И ние днес чухме сърчице с размери отговарящи на 7г.с. и предполагаем термин 26.10. Видяха се и мънички ръчички и крачета.

За съжаление при мен се видя и 6см киста на единия яйчник (най-вероятно инвитро стимулацията има общо). За сега я наблюдаваме, но спомена лапароскопия. Някоя мама има ли опит с бременност и киста? Уж имало голям шанс да се самоабсорбира…

Общи условия

Активация на акаунт