💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 725
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
Идвам да се отчета и аз с ембрион и сърдечна дейност на прегледа днес. 🥰 По приложение съм 7г.с. + 6, но според измерването на доктора точицата отговаря на 6г.с. + 6 и термин 28.10. Та, много вероятно да се окажа от ноемврийските мами. 😅

Зоя, с теб сме много близо. И ние днес чухме сърчице с размери отговарящи на 7г.с. и предполагаем термин 26.10. Видяха се и мънички ръчички и крачета.

За съжаление при мен се видя и 6см киста на единия яйчник (най-вероятно инвитро стимулацията има общо). За сега я наблюдаваме, но спомена лапароскопия. Някоя мама има ли опит с бременност и киста? Уж имало голям шанс да се самоабсорбира…

И при мен има почти толкова голяма киста. Казаха ми "ще наблюдаваме". Как точно? През корема вижда ли се с видеозон?

# 286
Аз отново да се включа с питане - според вас кой е най-правилният начин за уведомяване на работодателя? Изобщо не искам да казвам толкова рано, но мисля че ще се наложи, защото някои сутрини ми е твърде зле и просто не мога да отида до офиса.

# 287
Аз отново да се включа с питане - според вас кой е най-правилният начин за уведомяване на работодателя? Изобщо не искам да казвам толкова рано, но мисля че ще се наложи, защото някои сутрини ми е твърде зле и просто не мога да отида до офиса.

Според мен директният. Щом не се чуствате добре и може да ви се налага.
От личен опит с първата бременост исках да скрия до 4м ,но ме надушиха бая колеги защото спрях да пуша. Шефа после беше леко обиден,че не съм казала първо на него.
Сега знае само прекият ми ръководител, точно заради тези неразположения, за да си оставам вкъщи когато не мога да ида до офиса.

# 288
Скрит текст:

От личен опит с първата бременост исках да скрия до 4м ,но ме надушиха бая колеги защото спрях да пуша. Шефа после беше леко обиден,че не съм казала първо на него.
Сега знае само прекият ми ръководител, точно заради тези неразположения, за да си оставам вкъщи когато не мога да ида до офиса.

Aneliyaa89, прекия си ръководител само устно ли го уведоми или и писмено?

# 289
Скрит текст:

Aneliyaa89, прекия си ръководител само устно ли го уведоми или и писмено?

Само устно.

# 290

Според мен първо устно, после и официално писмено, като всеки амбулаторен лист от АГ, в който пише, че си бременна би свършил работа (като атачмънт към мейла). На места бях чела, че съветват дори да включиш в мейла и HR.
Аз още не съм казала, предполагам, че ще го направя в края на този месец (ще съм около 10-11 седмица живот и здраве.)

# 291

Според мен първо устно, после и официално писмено, като всеки амбулаторен лист от АГ, в който пише, че си бременна би свършил работа (като атачмънт към мейла). На места бях чела, че съветват дори да включиш в мейла и HR.
Аз още не съм казала, предполагам, че ще го направя в края на този месец (ще съм около 10-11 седмица живот и здраве.)

Да, така би било редно. Зависи и каква е политиката във фирмата. Аз лично преди 12г.с. не бих го направила, защото искам да съм сигурна. Затова за момента само устно.

# 292
Не препоръчвам само устното уведомление, защото крие рискове за вас. Най-правилно е с амбулаторен лист в два екземпляра потвърждаващ бременността. От деловодството трябва да го входират и на двата екземпляра да напишат входящ номер, като единия лист си остава за вас. Друг вариант е, ако във вашата компания комуникацията по имейл се води за официална, да напишете един имейл до шефа си и отдел човешки ресурси, в който да прикачите отново амбулаторен лист.

# 293
  • Благоевград
И аз не съм уведомила официално. Когато разбрах, че съм бременна, беше четвъртък и от понеделник пуснах 2 седмици отпуска. Всички знаят, че от години правим процедури и си мислят, че е това. Междувременно обаче ме приеха в болница, та съм в болничен, който ми изтича в събота. Мисля да пусна пак отпуска за няколко дни, че да взема някой лев заплата, че от средата на февруари съм болничен, а още нямам преведен от НОИ, а без пари не стават нещата. И на мен не ми се иска още да казвам, поне да мине БХС и тогава.
Като съм захванала от средата на февруари до средата на март болничен, знаете ли кога трябва да ми преведат пари?

# 294
Ще се радвам някоя от вас да сподели как е уведомила работодателя си, изключвам амбулаторния лист. Просто текста ,които е написала в молбата към работодателя за уведомление. До сега не ми се е налагало да пиша такова нещо.

# 295
При мен се наложи с болничен и диагноза "заплашващ аборт". При нас впрочем според договор комуникацията по имейл е официална, така че там, когато пращам документи, също редовно включвам думичката бременност. Уж нямало проблем, не съм и чула да е имало проблем при нас, голяма компания сме, но знае ли човек. Аз поне на никого вече не вярвам.

# 296
При мен се наложи с болничен и диагноза "заплашващ аборт". При нас впрочем според договор комуникацията по имейл е официална, така че там, когато пращам документи, също редовно включвам думичката бременност. Уж нямало проблем, не съм и чула да е имало проблем при нас, голяма компания сме, но знае ли човек. Аз поне на никого вече не вярвам.

То и при нас никога не е имало проблем, дори аз като служител в ТРЗ отдела никога не сме входирвали такива молби....но знае ли се кога какво може да им скимне.

# 297
Ох, като чета с тея частници каква схема е, се радвам, че съм на държавна позиция и още в средата на първия месец уведомих шефа си и си пуснах болнични от личния.

# 298
Ох, като чета с тея частници каква схема е, се радвам, че съм на държавна позиция и още в средата на първия месец уведомих шефа си и си пуснах болнични от личния.

Не мисля,че е схема. Просто си има протокол за такива неща.

# 299
Нищо схемаджийско няма. При първата ми бременност също ми казаха, че не входират такива молби, въпреки че това е правилния начин. Затова споменах за комуникацията по имейл, аз точно по този начин процедирах в крайна сметка и честно казано имах известни притеснения. Хората си бяха абсолютно коректни и в момента си карам майчинството без проблем. Друг начин за уведомление е чрез куриер да изпратите документите, задължителното да пише какъв точно е документа и при получаването да се изисква подпис от получател (май се води пратка с обратна разписка).

Общи условия

Активация на акаунт