💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 33 511
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
  • Благоевград
Момичета, къде точно ви боли? Май и аз съм с контракции. Ходих да пишкам и ме преряза корема не много силно, но 2-3 пъти ниско долу. Пих но шпа една таблетка. Преди да си легна ще пия още една. Ако утре ме боли, ще звънна на доктора.

# 331
Момичета, недейте да неглижирате болките. В момента съм в болница от вторник. С бебето всичко е наред, според лекарката съм с някаква уринарна инфекция или бъбречна криза. Вливат ми антибиотик и чакаме утре да излязат изследванията, за да се потвърди. Simple Smile

# 332
Здравейте, последния преглед ми беше на 06.03.2025 в 6г.с+6д и остановен термин 24.10.
Та АГ ме попита дали имам някакви оплаквания ,споделих,че от време на време ме наболява долу ниско и тя ми каза,че това били контракци и да пия при нужда нош-па 3×1.
Снощи и сега пак ме наболява та ги почнах,има ли някоя мама с подобно нещо
Аз съм в това положение плюс леко зацапване. Изписаха ми но шпа, бусколизин и дуфастон.
В началото мислех, че леките болки подобни на предменструлни са нормални, но АГто ми се поскара. Било контракции и не било добре да съм ги имала. Та, днес, трети ден, си пия хапчетата и мисля, че зацапването приключи. Болките също отшумяха, но ми препоръча 10 дни да си лежа.

Момичета вие записахте ли си вече час за БХС. Някой от Пловдив? Има ли значение коя точно седмица трябва да го запиша или всеки ден между 11-14 седмица е добре?

# 333
На мен също АГ ми каза да пия Но шпа ако усетя контракции, но засега не съм имала. Предната бременност си спомням, че ми се появяваха след по-дълги разходки или ако съм се натоварила малко повече през деня и тогава си пих задължително. Дори и леко напрежение просто да усетя, веднага ще пия.

ladysov, аз съм от Пловдив. Засега още не сме говорили с АГ за БХС, предполагам ще ми каже на следващия преглед кога да запазвам час. Днес като си преглеждах старите документи, предишната бременност съм била в 12г.с като съм правила БХС. Тогава правихме и ранна фетална по негова препоръка в 12г.с. и сега сигурно пак така ще процедираме. Та, най-добре разговаряй с лекаря, който си избрала за проследяващ да ти каже какви са следващите стъпки и кога трябва да се случат. Така или иначе трябва първо да се мине преглед през АГ, защото той трябва да направи няколко замервания на ехографа, които са важни за изчисленията после при БХС.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 23:35 от zoya.

# 334
Последните няколко дни аз също усещам някакви крампи, много подобни на предменструални. Последно усещах такива в 5-6 г.с. По принцип АГ ми каза да пия но-шпа ако усетя болка, но въпросните крампи са много кратки и минават бързо, притеснява ме обаче че се случват сравнително често през деня. Според вас да звъня ли на АГ-то?
Също се притеснявам, че досега не съм изследвала прогестерон и изобщо не съм била посъветвана да го направя...

# 335
С първата бременост съм правила и 3те ФМ и БХС май в 11г.с. не си спомням. Този път пак ще е така, следващата седмица съм на преглед трябва да съм към края на 8г.с. начало на 9г.с. ще видим и тогава ще говоря с лекаря кога да си запазя час. Предполагам,че ще е пак около 11г.с. . За пренатален тест не съм наясно преди ФМ ли е хубаво да се направи или след,но пак ще разчитам на мнението на лекаря си.

# 336
  • Благоевград
Аз ще правя пренаталния тест една седмица преди БХС, за да имам готов резултат по време на феталната морфология.
Бхс ми се пада 12+4 някъде, ма нали всяка седмица ми изчисляват различни седмици и дни, та не е много ясно 😀 Да кажем 12 г.с.

# 337
Аз ще правя пренаталния тест една седмица преди БХС, за да имам готов резултат по време на феталната морфология.
Бхс ми се пада 12+4 някъде, ма нали всяка седмица ми изчисляват различни седмици и дни, та не е много ясно 😀 Да кажем 12 г.с.
На какъв пренатален сте се спряли ?

# 338
  • Благоевград
Вижън + избрах.

# 339
аз днес почти в 11 гс. пуснах в CellGenetics NIPTIFY По препоръка на АГ и кумата ми.  Струва 1350 лева.
Преди да ми вземат кръв ми обясниха подробно, показаха ми примерни реални резултати, за да знам в какъв вид да очаквам, ако има находка и ако няма находка. Мислих, че резултатите ще са с Да и Не, защото на повечето места било с проценти и е малко объркващо. Оказа се, че този пакет е просто с Low risk/High risk. Като ако има някаква находка отдолу е с коментар.
Казаха, че ако всичко е наред го изпращат по мейла и се обаждат просто дали съм го получила и съм разбрала всичко.
Ако има находка звънят първо на теб и после ти изпращат мейл.

# 340
Привет, аз изчетох доста теми тук във форума и реших също да си запазя час за Niptify в CellGenetics в 10 + 3. Чух се с лабораторията - пробите се изпращат в Естония; ако не се лъжа - имат и генетик, с който може да се направи консултация при нужда.
Не се изисква пробата да е на гладно/жадно - само да не са приемани хапчета за разреждане на кръвта. Също така казаха, че вървят 5 дни напред със записването на часовете.
Запазих си и ФМ + БХС в Марковс при д-р Павлова за 12 +3. За нея също четох страшно много позитивни коментари из форума + че имат модерна апаратура. В сайта на Марковс ако не се лъжа пишеше, че ФМ е подходящо да се прави между 12 и 13+6 г.с.

# 341
Здравейте! Аз съм с термин 14.10.25 г.Края на 8 седмица съм.Лекарката ме насочи към бхс.Но се чудя ранна фетална морфология и бхс едно и също ли са,нали за прегледа на видеозон говоря.Да ми кажете вие къде ще правите тези тестове .Има ли гинеколог за който сте чули добри отзиви.Хубав ден на всички!

# 342
Скрит текст:
cami07, добре дошла. При мен на последния преглед, който беше на 04.03.2025 г. лекарката видя един плоден сак, с ембрион и сърдечен пулс, но и сянка и каза, че по-вероятно е да не се развие втори ембрион. Този петък отново съм на преглед и ще видим какво е развитието.

Аз също нямам никаква сила и адски бързо се уморявам и задъхвам.

limonita , би ли споделила какво установихте на днешния преглед? 😊

# 343
БХС и ранна фетална морфология не са едно и също. БХС е кръвно изследване, при което ви изчисляват вероятността бебето да има някакви генетични аномалии, както и шанса да развиете прееклампсия, а феталната морфология е много детайлен ехографски преглед, при който се наблюдава за евентуални вродени аномалии и се проследява правилния растеж на бебето. БХС и феталната морфология се допълват взаимно.

# 344
Здравейте на всички! Blush
alina22, ще те очакваме с отлични резултати от теста!
И аз се чудех кой пренатален да правя. В крайна сметка също избрах Niptify в CellGenetics. Миналата седмица се чух с дамата от лабораторията – и на мен също ми казаха, че графика им върви 4-5 дни напред. Още не съм си записала час, но най-вероятно ще го планирам за 31 март, тогава ще съм 11+3.
NS_B, кога ще си при Павлова?
Aз съм запазила за 10.04. Тогава ще съм 12+6. Обясниха ми, че първо се минава ФМ, а след това се дава кръв за БХС.
Ако случайно някоя друга дама също ще е в Марковс на този ден, ще се радвам да се запознаем. Hug

Общи условия

Активация на акаунт