💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 718
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • Благоевград
Ние дори не сме и мислили за полови контакти. 9 години чакаме това дете и ни е страх. Аз и без това в началото бях със зацапване.
Имам приятелка, която забременя много млада, с първата бременност всичко беше наред, с втората прокърви два пъти след секс и това беше голям проблем за мъжа й, който много я харесваше как изглежда като е бременна. След това и на нея й забраниха.
Има жени, които нямат проблеми, нямат контракции и могат да водят полов живот до късни месеци. Обсъди го с лекаря си, той ще прецени най-добре.

# 376
Ние дори не сме и мислили за полови контакти. 9 години чакаме това дете и ни е страх. Аз и без това в началото бях със зацапване.
Имам приятелка, която забременя много млада, с първата бременност всичко беше наред, с втората прокърви два пъти след секс и това беше голям проблем за мъжа й, който много я харесваше как изглежда като е бременна. След това и на нея й забраниха.
Има жени, които нямат проблеми, нямат контракции и могат да водят полов живот до късни месеци. Обсъди го с лекаря си, той ще прецени най-добре.

Аз все още боря лекото зацапване и макар, че не са ми забранявали секса на този етап има въздържане. (Да си призная хич не съм доволна 😅)
Момичета, вече съм 8+3 г.с., та се оглеждам да запиша час за БХС, като бях чула добри отзиви за Борис Стоилов в Пловдив. Някакви мнения?
Та мисля, моя час да бъде за 14 април, когато се предполага да бъда в 12+3 гс. Мислите ли, че е късно?
Също така оставам с впечатлението, че доста от бъдещите мами записват БХС + ФМ в един и същи преглед, но до колкото разбирам ранната ФМ се прави 14-18 гс?
Малко съм объркана, честно казано, предстои ми преглед при АГ на 20ти, а вече на 25ти се прехвърлям при друга АГ, която ще ми следи и бремеността, но не ми се чака до тогава за да запиша час за БХС, тъй като виждам, че графика при др Стоилов бързо се запълва.

# 377

Аз все още боря лекото зацапване и макар, че не са ми забранявали секса на този етап има въздържане. (Да си призная хич не съм доволна 😅)
Момичета, вече съм 8+3 г.с., та се оглеждам да запиша час за БХС, като бях чула добри отзиви за Борис Стоилов в Пловдив. Някакви мнения?
Та мисля, моя час да бъде за 14 април, когато се предполага да бъда в 12+3 гс. Мислите ли, че е късно?
Също така оставам с впечатлението, че доста от бъдещите мами записват БХС + ФМ в един и същи преглед, но до колкото разбирам ранната ФМ се прави 14-18 гс?
Малко съм объркана, честно казано, предстои ми преглед при АГ на 20ти, а вече на 25ти се прехвърлям при друга АГ, която ще ми следи и бремеността, но не ми се чака до тогава за да запиша час за БХС, тъй като виждам, че графика при др Стоилов бързо се запълва.

Аз лично ще ги правя при Васил Даскалов. През годините имам доста познати, които са минали през Стоилов и честно казано , мисля че е доста претупано и необяснено. Това е мнението което съм си изградила за лекаря, особено след това което съм минавала при Даскалов.

# 378
  • Благоевград
При мен в един ден ще вземат кръв за БХС и след това ще вляза за фетална морфология.
Преди малко бях до лабораторията за кръвни изследвания. За първи път ми стана лошо. Отвратително. Пръскаха ме с вода, полежах, а не бях гладна и жадна, защото за тези изследвания даже беше препоръчително да съм яла и пила вода. Хвана ме срам. Никога през живота ми не ми е прилошавало, когато са ми взимали кръв. Добре, че в лабораторията са ми приятелки, та срамът беше една идея по-малко 😀
Оплаках се, олекна ми 😀

# 379
Дами, извинявам се за невежеството, но някой може ли да ми сподели кои изследвания се покриват по ЗК? Следя се при АГ, който няма сключен договор с НЗОК и се чудя дали си струва да се запиша и при друг лекар, който работи по каса.

# 380
Дами, извинявам се за невежеството, но някой може ли да ми сподели кои изследвания се покриват по ЗК? Следя се при АГ, който няма сключен договор с НЗОК и се чудя дали си струва да се запиша и при друг лекар, който работи по каса.

https://www.nhif.bg/bg/nzok-za-teb/useful/573
това е.
Но има лекари, които при всеки преглед правят ехограф без да искат заплащане. С предишната ми бременност беше така.

# 381
Две приятелки бяха при Стоилов за феталните морфологии и споделиха, че е малко прехвален. Факт е, че е един от малкото сертифицирани специалисти в тази сфера, но голям праз като ще те претупа. Чувала съм, че има по-различно отношение към жените, които се следят при него изцяло и тези, които ходят само за ФМ, което смятам за неприемливо.

Относно кога се извършва ранната фетална морфология, има разминаване при различните лекари. При моя например ранната фетална се прави когато е и БХС. При други лекари тази около 16 - 17г.с. се води ранна, но при моя лекар тази е втората ФМ, а последната трета около 20 - 23г.с. Повечето лекари препоръчват и още една ФМ в трети триместър, но моя лекар смята, че е малко излишна в толкова напреднала бременност и е много по-важно да се направи ранната в 12г.с., за да се види по-навреме ако има нещо, което не е наред. Така че, изберете си лекар, на който да се доверите и се водете по него.

# 382
В Щерев има скрининг - до 12-13 седмица, не съм сигурна, и ранна фетална морфология от 16 седмица. Нямам представа каква е разликата, след малко отивам на първото, ще питам, ако не забравя.

# 383
  • Благоевград
В Щерев има скрининг - до 12-13 седмица, не съм сигурна, и ранна фетална морфология от 16 седмица. Нямам представа каква е разликата, след малко отивам на първото, ще питам, ако не забравя.

Моля те, внимавай там. На мен БХС с първата фетална морфология в 12 г.с. я прави млада лекарка Константиниду, а имах час за Чавеева. Поставиха ме пред свършен факт на прегледа. Не е видяла нещо много важно и това имаше пагубни последици за бебето. Ако го беше видяла още тогава, изборът и следващите действия щяха да са след мое решение, а не да страдам от чуждата некомпетентност.

# 384
Скрит текст:
cami07, добре дошла. При мен на последния преглед, който беше на 04.03.2025 г. лекарката видя един плоден сак, с ембрион и сърдечен пулс, но и сянка и каза, че по-вероятно е да не се развие втори ембрион. Този петък отново съм на преглед и ще видим какво е развитието.

Аз също нямам никаква сила и адски бързо се уморявам и задъхвам.

limonita , би ли споделила какво установихте на днешния преглед? 😊

В петък бях на преглед и видя само един ембрион със сърдечна дейности и пулс. Сянката явно беше изчезнала, защото сега не се виждаше и ми потвърди, че бебето е само едно и е пораснало от миналия път.

След две седмици пак ме вика да провери дали всичко е наред.

Насочи ме към МЦ "Оскар" за провеждане на БХС и си записах час на 15.04.2025 г. при д-р Стратиева.

# 385
Тина, много съжалявам! Знам, че с Чавеева така става много често, което хич не е справедливо.
Мен ме гледа доктор Василев и съм много доволна от това, което ми каза. Камък ми падна от сърцето.

# 386
  • Благоевград
Тина, много съжалявам! Знам, че с Чавеева така става много често, което хич не е справедливо.
Мен ме гледа доктор Василев и съм много доволна от това, което ми каза. Камък ми падна от сърцето.

Радвам се, че имаш хубави новини и бебето е добре! ❤️
Не съм чувала името на този доктор, но аз не съм там от 2020 година. Дано обръщат повече внимание на проследяването. Между другото, с прекрасни впечатления съм от доктор Арабаджи, много мила, много внимателна, добър специалист и изключително човечна. Бях си избрала нея за женска консултация, но така се стекоха обстоятелства, че се видяхме само веднъж по спешност и ме изпратиха в Майчин дом. След няколко дни ми звъня да ме попита как съм, как се разви ситуацията и дали имам нужда от нещо. Подкрепи ме в най-тежкия ми момент. Благодарна съм й за адекватното поведение и човешко отношение.

# 387
При Арабаджи бях по спешност преди две седмици след ПТП. И аз съм с отлични впечатления от нея.
Впрочем аз още не знам къде ще се следя. В четвъртък имам преглед при една лекарка. Ако си допаднем, че съм при нея, ако не, не знам

# 388
  • Благоевград
Аз съм се насочила към Надежда. Макар да не съм доволна от някои неща в инвитро сектора, благодарение на тях снаха ми и племенницата са добре, както и други приятелки, които са раждали там дицота си
 Племенницата ми се роди 1750, беше в неонатология 22 дни. Когато я изписаха, не беше подсечена, нито с обрив, което ме навежда на мисълта, че се полагат доста добри грижи за бебетата.
Чувала съм, че имат опит и с жени с тромбофилия, а неонатологията им е една от най-добрите в София. Не съм се спряла на лекар, обмислям го още кой да е. Снаха ми е доволна от Димова, аз пък съм чела чудесни отзиви за Ташков, та не знам. Рано е още. Нека мине БХС и излезе резултата от теста, ще мисля. В моя град си имам следящ АГ, той е завеждащ отделението в частната болница и винаги ми вдига или ми връща обаждане. Засега гледам да не мисля за толкова напред, стъпка по стъпка. Под голям стрес съм, но се надявам всичко този път да е наред.

# 389
Скрит текст:
cami07, добре дошла. При мен на последния преглед, който беше на 04.03.2025 г. лекарката видя един плоден сак, с ембрион и сърдечен пулс, но и сянка и каза, че по-вероятно е да не се развие втори ембрион. Този петък отново съм на преглед и ще видим какво е развитието.

Аз също нямам никаква сила и адски бързо се уморявам и задъхвам.

limonita , би ли споделила какво установихте на днешния преглед? 😊

В петък бях на преглед и видя само един ембрион със сърдечна дейности и пулс. Сянката явно беше изчезнала, защото сега не се виждаше и ми потвърди, че бебето е само едно и е пораснало от миналия път.

След две седмици пак ме вика да провери дали всичко е наред.

Насочи ме към МЦ "Оскар" за провеждане на БХС и си записах час на 15.04.2025 г. при д-р Стратиева.

И моя доктор ме насочи към МЦ “Оскар” при същата докторка, но четох ужасни коментари за центъра и че масово не те преглежда доктора за който си си записал час!
Преди да ме насочи към този център се бях спряла на Марковс и мисля там да си запиша час!
Нещо този “Оскар” не ми вдъхва доверие.
Някой има ли отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт