💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 441
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:
Здравейте, мами.
Днес мина дългоочакваният преглед при АГ - потвърди се че бременността е едноплодна и всичко изглежда наред. Тук добре, но факта че не знаем кога е изчезнал вторият сак се оказа пречка да направим пренатален тест. Бяхме в Геника и от там ни обясниха, че не могат да гарантират вярност на резултатите заради възможното наличие на ДНК от изчезналия сак и директно ни отказаха. Според тях във всяка една друга лаборатория, в която правят пренаталния тестове би следвало да ни откажат. Аз много държах на този тест, защото предлага страхотно спокойствие за периода на бременността и сега съм доста тъжна и притеснена. Варианта да разчитаме само на ФМ и БХС ми се струва крайно недостатъчен...

Съжалявам, че единият сак е изчезнал.
Не ти ли казаха при това положение може ли да се направи на малко по-късен етап, например след 2-3 седмици?
Разбирам те напълно, че не може да се разчита само на бхс и ФМ, затова правих и теста.

Обясниха, че вторият сак трябва да е изчезнал напълно до 8-ма г.с, за да може да са адекватни и верни изследването и резултатите, защото в противен случай може да се изолира ДНК от изчезналия близнак и резултатът - без значение високо или ниско рисков е порочен. Ние видяхме 2 сак на втория преглед - в 7 г.с. и едва днес АГ потвърди, че е изчезнал. :/

# 571
  • Благоевград
Може би, ако го направиш в 12 г.с., ще даде верен резултат.

# 572
Кога ви излезе Vision, който е правил? Аз го правих в петък сутринта и нямам търпение вече (28 март), чудя се дали ще стане до четвъртък Laughing

# 573
  • Благоевград
Взеха ми кръв в понеделник сутринта и в събота ми се обадиха с готов резултат.

# 574
Аз вчера бях в CellGenetics и правих Niptify. Също нямам търпение за резултати Joy

Момичета, вие (ще) четете ли някакви книги на тема бебета, родителство и т.н.? Имате ли препоръки за интересни и полезни заглавия?
Аз си взех „Раждане с любов“ на Олга Дукат и „Всичко за кърменето“ на Хедра.

# 575
И аз него правих ,пробата беше пратена в Лондон ,и точно на седмия ден излезе резултата,пратиха ги на мейл и се обаждат. Хубавото е ,че като ти звъннат започват ' Здравейте, обаждаме се от СелДженетикс с добри новини .....' да нямаш време да се притесниш.
Аз вчера бях в CellGenetics и правих Niptify. Също нямам търпение за резултати Joy

Момичета, вие (ще) четете ли някакви книги на тема бебета, родителство и т.н.? Имате ли препоръки за интересни и полезни заглавия?

# 576
Аз не мисля, че симптомите показват пола. 3 бременни приятелки по едно и също време и трите с момчета и трите с коренно различна симптоматика.
Иначе за килограмите съм +1. Гледам да се ограничавам, че имам инсулинова резистентност. Тази седмица ще правя и обременяване заради висок риск от гестационен диабет.
Аз пък да питам някой има ли пиърсинг на пъпа. Чудя се какво да направя, че да не зарасне, като го сваля. Доста е стар въпреки това, като премахна обецата и след 1 седмица трудно я връщам. Дали тези силиконовите, подобни на обеци, вършат работа?
Здравей! И аз съм с ИР. Другата седмица ще правя обременяване и аз. Почти спрях всичко сладко и т.н., и съм и повече килограми и не трябва да качвам много.
На кръвните сега на глюкоза ми излезе резултат 5, така че съм на ръба...
Стискам палци всичко да ни е наред,че ме е страх от гестационния диабет...

# 577
  • Варна
Кога ви излезе Vision, който е правил? Аз го правих в петък сутринта и нямам търпение вече (28 март), чудя се дали ще стане до четвъртък Laughing
Взеха ми кръв в сряда, срокът започна да тече от следващия ден и във вторник по обяд получих обаждане. Доста бързо стана като се има впредвид ,че дават срок до 7 работни дни

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 15:34 от lady_mel

# 578
На мен за Вижън ми взеха кръв в петък и имах резултат в четвъртък.

# 579

Аз на 24.03 (понеделник) сутрин пуснах Niptify и вчера ( 31.03 понеделник ) преди 12ч получих мейл с резултатите и обаждане.

# 580

Точно тези двете на мен ми бяха най-полезни. На по-късен етап четох и такива за захранването и възпитанието. Сега си търся книжки за прехода от едно към две деца и как първото да се адаптира по-лесно към промяната.

# 581
  • Благоевград
Днес съм с леко дразнене в гърлото. Пръскам Грип вис, смуча таблетки Грип вис, Лукчета и Thymotsbs. Нищо от тях обаче не ме облекчава. Приемам и други предложения за таблетки или спрей, подходящи за бременни. Звънях на личната, каза Исла нещо си, но ми се струват слабички.

# 582
Прави гаргара със сода/сода+сол.
Тези за смучене много вдигат кръвната захар, освен че не са много ефективни.

# 583
Днес съм с леко дразнене в гърлото. Пръскам Грип вис, смуча таблетки Грип вис, Лукчета и Thymotsbs. Нищо от тях обаче не ме облекчава. Приемам и други предложения за таблетки или спрей, подходящи за бременни. Звънях на личната, каза Исла нещо си, но ми се струват слабички.

Голамир спрей пръскам аз и хомеожен смуча.

# 584

Моето АГ ми беше казало, че при болки в гърлото мога да смуча стрепсилс с мед и лимон. На мен те обикновено ми помагат.

Общи условия

Активация на акаунт