💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 28 632
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
При мен по принцип е мъка и приемах дулколакс преди положителния тест, след това пробвах със сиропи Лактулоза, Дулкософт и свещички Eva Q, но не ми помогнаха. От 2 седмици открих мармалад Лаксатинил и засега има ефект при мен.

# 676
Аз основно пия Омнибиотик Панда, от време на време ям кивита, сушени сливи и определено ми помагат.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 10:33 от JS_B

# 677
Проследяващият АГ може ли да види състоянието на шийката? В смисъл къде трябва да се провери?
       Здравейте момичета! Ако сте били вече на ранна фетална морфология, казаха ли ви пола на бебчето?

Аз бях на скрининг в четвъртък. Д-р Чучумишев видя пола по цикъл съм 13 г.с. + 3 дни, по дължина излиза една седмица напред, а по тегло няколко дни по-напред. Прегледа беше изключително обстоен много съм доволна. Кръвните изследвания учудващо излезнаха още на следващия ден.
Запазихме следващ час за 30 април, когато казаха, че е ранна фетална морфология, която се правила най-рано в 17с. Аз си мислех, че това е ранна фетална, защото прегледа беше дълъг и мериха всичко, но явно съм грешала.

# 678
Днес мина и моята Фетална морфология и БХС в МЦ Марковс.
Изключително доволна съм от Д-р Павлова. Много обстоен преглед и гледа всичко по няколко пъти. Бебето отговаря на по-голямо от седмицата си, по измерването.
Всичко е наред и се потвърди пола - момченце.
Вика ме на следваща ФМ в 20 седмица, когато е по-важния преглед и също така заради приема на антидепресанти трябва да ида и на Кардиолог, който да погледне сърцето на бебето - това ще е в 22 г.с.
Много се радвам, че не послухах проследяващия ми и не отидох в МЦ Оскар, че такива отзиви имаше ....
Надявам се, че няма да ми се скара.

# 679
Проследяващият АГ може ли да види състоянието на шийката? В смисъл къде трябва да се провери?
       Здравейте момичета! Ако сте били вече на ранна фетална морфология, казаха ли ви пола на бебчето?

Аз бях на скрининг в четвъртък. Д-р Чучумишев видя пола по цикъл съм 13 г.с. + 3 дни, по дължина излиза една седмица напред, а по тегло няколко дни по-напред. Прегледа беше изключително обстоен много съм доволна. Кръвните изследвания учудващо излезнаха още на следващия ден.
Запазихме следващ час за 30 април, когато казаха, че е ранна фетална морфология, която се правила най-рано в 17с. Аз си мислех, че това е ранна фетална, защото прегледа беше дълъг и мериха всичко, но явно съм грешала.

Ранна фетална морфология се прави най-рано в 12-14г.с.

# 680
За фетална ехокардиография аз ходих при д-р Василева. Тя идва веднъж в месеца от София в Пловдив да преглежда в кабинета на д-р Даскалов. Останах доволна, много добре огледа сърчицето на сина ми.

# 681
Скрит текст:
Изключително доволна съм от Д-р Павлова. Много обстоен преглед и гледа всичко по няколко пъти. Бебето отговаря на по-голямо от седмицата си, по измерването.
Вика ме на следваща ФМ в 20 седмица, когато е по-важния преглед и също така заради приема на антидепресанти трябва да ида и на Кардиолог, който да погледне сърцето на бебето - това ще е в 22 г.с.
Много се радвам, че не послухах проследяващия ми и не отидох в МЦ Оскар, че такива отзиви имаше ....
Sun_and_moon_, Благодаря, че сподели впечатленията си! Радвам се, че всичко е наред с бебчето!
Аз ще съм при Павлова този четвъртък и имам същите очаквания за прегледа. Grinning
Досега съм попадала само на добри отзиви за нея. За Оскар също съм чела недобри коментари.
Относно фетална ехокардиография – от други теми знам, че препоръчват д-р Маринов. Но нямам лични наблюдения.

# 682
За фетална ехокардиография аз ходих при д-р Василева. Тя идва веднъж в месеца от София в Пловдив да преглежда в кабинета на д-р Даскалов. Останах доволна, много добре огледа сърчицето на сина ми.

Д-р Павлова днес ми препоръча, точно д-р Василева  за ехокардиография.

# 683
Да се похваля аз. Чакаме си момиченце. Излезна ни Vision теста и всичко е наред. Бяхме на скрининг и всичко изглежда напълно наред. Малката топчица вече е станала 7см.,а аз съм в 12с. И 2 ри ден Simple Smile

# 684
Привет,
Днес минах първа фетална в Марковс при Павлова - изключително приятна и позитивна. Обяснява, дава съвети и препоръки, много я харесах и определено и следващата фетална ще ми е при нея. Не съм чакала - влязох си в 17:30 в колкото ми беше часът. Таткото беше с мен вътре, слушаше и виждаше всичко на екрана.
Пуснах и БХС пак в Марковс, пробите ги обработват в Цибалаб, очаквам резултат в среда или четвъртък.

# 685
Здравейте! След 2 дни влизам в 11-та седмица. Имах проблеми, лежа повече, на Циклогест съм, на инжекции и но шпа 3 по 2. Преди няколко дни всичко си беше наред.
От снощи периодично получавам остра кратка болка ниско в ляво. Не е много често. За секунда и минава. Сега естествено малко се притесних. С предишната ми бременност преди 6 години не помня особено.
На вас случва ли ви се?
Чак другия четвъртък съм на фетална и нямам търпение вече...

# 686
Здравейте! Вагинален ехограф ползваха ли ня ранната фетална морфология или ви гледаха през корема само.Любопитно ми е самия преглед как минава.Живот и здраве и аз съм на фетална морфология при д-р Петя Чавеева на 10.04 та ми е интересно.

# 687
  • Благоевград
Здравейте! Вагинален ехограф ползваха ли ня ранната фетална морфология или ви гледаха през корема само.Любопитно ми е самия преглед как минава.Живот и здраве и аз съм на фетална морфология при д-р Петя Чавеева на 10.04 та ми е интересно.

При мен се наложи с двата като доктор Чучумишев ми се извини, че се налага с вагинален, защото с коремния не успяваше да прегледа добре бебончо.
За Петя Чавеева преди години имаше практика на БХС да преглеждат стажанти, а си плащате преглед при нея. Искрено се надявам вече да не е така. При мен точно стажантката не видя нещо важно и нещата не протекоха добре. Като цяло не съм доволна от проследяването там. Самият факт, че в системата е отбелязано, че съм с късен аборт, а ме водят успешна инвитро процедура и ми звъняха да ме питат как е минало раждането и как се развива детето, говори достатъчно. Сравних със земята момичето, което ми се обади и ги заплаших със съд, ако пак ми се обадят по този повод.

# 688
Момичета, влизам да се похваля, че ни звъннаха днес от МЦ Афродита, резултатите от пренаталния тест са абсолютно перфектни 🥰 Пол все още не знаем, защото исках да подготвя нещо по-специално за мен и ММ, въпреки че ще сме си само двамата. Препратих резултатите на сестра ми и реално тя ще поръча тортата за gender reveal-a. Надявам се само в петък на ФМ да не ни го споделят неочаквано. Иначе мисля след прегледа в петък, вече да споделим и на приятели и по-широкия кръг семейство ☺️

# 689

При мен се наложи с двата като доктор Чучумишев ми се извини, че се налага с вагинален, защото с коремния не успяваше да прегледа добре бебончо.
За Петя Чавеева преди години имаше практика на БХС да преглеждат стажанти, а си плащате преглед при нея. Искрено се надявам вече да не е така. При мен точно стажантката не видя нещо важно и нещата не протекоха добре. Като цяло не съм доволна от проследяването там. Самият факт, че в системата е отбелязано, че съм с късен аборт, а ме водят успешна инвитро процедура и ми звъняха да ме питат как е минало раждането и как се развива детето, говори достатъчно. Сравних със земята момичето, което ми се обади и ги заплаших със съд, ако пак ми се обадят по този повод.
И аз съм чувала ,че при Чавеева понякога преглеждат стажанти.Но ако се получи така ще вдигна грандиозен скандал.Не се плащат малко пари ,и искам да получа това за което ще заплатя.Аз няма за кога да сменям специалиста пък за Чавеева съм чувала, че е една от най добрите,даже се чудя как си запазих час.Първоначално исках в Майчин дом да отида за фетална морфология но гинеколожката ми препоръча трима доктора,Чавеева,Стратиева и Янчева .

Общи условия

Активация на акаунт