💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 28 626
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте! Аз съм в 14. Г. С миналата седмица се разминах от прием на системи със спазмолити в болница, имах леко зацапване. Тази седмица от 2 дни през 20 мин постоянно пробождане ниско. Спазми ли са, контракции ли не знам. Тогава ми казаха в Селена, че ако желая само може да ме приемат на системи, за да се отпусне матката. Аз предпочетох в домашни условия на таблетки но шпа, обачее не спира.. Sad много се чудя дали да не отида все пак да ме хоспитализитат на спазмолити

# 691
Днес мина и моята Фетална морфология и БХС в МЦ Марковс.
Изключително доволна съм от Д-р Павлова. Много обстоен преглед и гледа всичко по няколко пъти. Бебето отговаря на по-голямо от седмицата си, по измерването.
Всичко е наред и се потвърди пола - момченце.
Вика ме на следваща ФМ в 20 седмица, когато е по-важния преглед и също така заради приема на антидепресанти трябва да ида и на Кардиолог, който да погледне сърцето на бебето - това ще е в 22 г.с.
Много се радвам, че не послухах проследяващия ми и не отидох в МЦ Оскар, че такива отзиви имаше ....
Надявам се, че няма да ми се скара.
Здравейте! Вагинален ехограф ползваха ли ня ранната фетална морфология или ви гледаха през корема само.Любопитно ми е самия преглед как минава.Живот и здраве и аз съм на фетална морфология при д-р Петя Чавеева на 10.04 та ми е интересно.
Прегледа беше през корема и се виждаше перфектно! Апаратурата им е изключително добра!

# 692
Здравейте! Аз съм в 14. Г. С миналата седмица се разминах от прием на системи със спазмолити в болница, имах леко зацапване. Тази седмица от 2 дни през 20 мин постоянно пробождане ниско. Спазми ли са, контракции ли не знам. Тогава ми казаха в Селена, че ако желая само може да ме приемат на системи, за да се отпусне матката. Аз предпочетох в домашни условия на таблетки но шпа, обачее не спира.. Sad много се чудя дали да не отида все пак да ме хоспитализитат на спазмолити
А не спира ли след прием на но шпа? И заради зацапването ли искаха да те приемат?
При мен имаше също зацапване, но си ме пратиха с но шпа и лежане вкъщи. При мен срязваща болка ниско долу е на моменти, но минава.

# 693
Каква е цената за фетална при доктор Чучумишев и къде я прави при Сигридов ли?
На мен доктор Калчев в 9 г.с. ми каза предположение за пола по пулса на бебето, след 2 седмици пренаталния потвърди неговото мнение, а на ФМ при Чучумишев ясно видяхме пола. Стига докторът да има добра апаратура и да знае къде какво да гледа, няма проблем.

# 694
Вчера платих 180 лв и я прави в МЦ Калчев. Много съм доволна от прегледа

# 695
  • Благоевград
Аз давах кръв и за БХС, та 240 лева. Аз много харесвам доктор Чучумишев, стегнат е, без излишни приказки, но ти обяснява какво се вижда. Мисли крачка напред.

# 696
При мен нямаше нужда да пуснем кръв за бхс, защото имаме пренатален тест и нямам данни за проблем според доктора и не пуснахме. Аз бях готова, но той така ни посъветва.

# 697
Аз давах кръв и за БХС, та 240 лева. Аз много харесвам доктор Чучумишев, стегнат е, без излишни приказки, но ти обяснява какво се вижда. Мисли крачка напред.

На същото мнение съм. Бях преди няколко дни и платих също 240лв, прегледа беше изключително обстоен и резултатите от кръвните изследвания излязоха още на другия ден. Доктора обяснява всичко до най-малкият детайл и отговори на всеки въпрос, който имах.

# 698
А не спира ли след прием на но шпа? И заради зацапването ли искаха да те приемат?
При мен имаше също зацапване, но си ме пратиха с но шпа и лежане вкъщи. При мен срязваща болка ниско долу е на моменти, но минава.

Не ми минава след но шпа, все едно нищо не пия. Искаха да ме приемат заради леко контрахирана матка. Днес бях на преглед няма контракции, но спазмите продължават, според докторката се дължи на чревно неразположение

# 699

Не ми минава след но шпа, все едно нищо не пия. Искаха да ме приемат заради леко контрахирана матка. Днес бях на преглед няма контракции, но спазмите продължават, според докторката се дължи на чревно неразположение
Дано всичко да е наред и да минава вече!

# 700
  • Варна
Здравейте, пуснах БХС във Варна в Св. Марина ,но не изследват риск от преекламсия и гестационен диабет дори и срещу заплащане. Общо взето беше ненужно, дадох кръв просто, защото бях отишла така или иначе до там. Риск за Даун излезе 1:104 предвид възрастта ми, добре че съм правила пренатален тест.

# 701
И аз като попитах за БХС за прееклампсия ми се посмяха, не изследват. А предвид това, че правих НИПТ казаха, че БХС е излишен, защото заради възрастта ще ми излезе по-висок риск и ненужно ще се притесня. Чета, че в София явно на БХС изследват риск от прееклампсия, в Бургас - не

# 702
Здравейте, днес ми излезнаха резултатите от БХС, може ли помощ с разчитането им 😊😊         

# 703
Привет,
На мен вчера си ми пуснаха БХС, за да може с резултатите от него + измерването на кръвното и резултатите от гинекологичния преглед да изчислят риска от прееклампсия.

Ето едно обяснение по темата: “Пренаталният скрининг за прееклампсия в периода между 12-13+6 г.с. представлява комбинация от анамнестични данни, ехографска оценка на кръвотока в маточните артерии, лабораторно изследване (кръвна проба) и измерване на кръвното налягане на майката. По този начин се прави комплексна оценка на риска за развитие на прееклампсия или фетална растежна ретардация, която може да се развие след 20 г.с. В кръвната проба между 12-13+6 г.с. се изследват два хормона – плацентарния растежен фактор (PlGF) и свързания с бременността плазмен протеин А (РАРР - А).Пренаталният скрининг за прееклампсия може да бъде извършен и по-късно - между 18-23 г.с. Tогава, обаче, той се основава единствено на ултразвуковото измерване на кръвотока в маточните артерии (т.е. без кръвна проба) и като цяло е по-неточен. Комбинирането на няколко важни клинични параметъра прави пренаталния скрининг за прееклампсия между 12+0-13+6 г.с. със значително по-висока чувствителност от самостоятелното измерване на кръвотока в маточните артерии във втори триместър. Комбинираният подход за скрининг в първи триместър идентифицира около 90% от жените с висок риск за развитие на прееклампсия преди 34 г.с.
След извършването на ултразвуковото изследване между 12+0-13+6 г.с. и вземането на кръвната проба с помощта на специализирана компютърна програма се прави индивидуална количествена оценка на риска за развитие на прееклампсия или фетална растежна ретардация“

# 704
Привет,
На мен вчера си ми пуснаха БХС, за да може с резултатите от него + измерването на кръвното и резултатите от гинекологичния преглед да изчислят риска от прееклампсия.

Ето едно обяснение по темата: “Пренаталният скрининг за прееклампсия в периода между 12-13+6 г.с. представлява комбинация от анамнестични данни, ехографска оценка на кръвотока в маточните артерии, лабораторно изследване (кръвна проба) и измерване на кръвното налягане на майката. По този начин се прави комплексна оценка на риска за развитие на прееклампсия или фетална растежна ретардация, която може да се развие след 20 г.с. В кръвната проба между 12-13+6 г.с. се изследват два хормона – плацентарния растежен фактор (PlGF) и свързания с бременността плазмен протеин А (РАРР - А).Пренаталният скрининг за прееклампсия може да бъде извършен и по-късно - между 18-23 г.с. Tогава, обаче, той се основава единствено на ултразвуковото измерване на кръвотока в маточните артерии (т.е. без кръвна проба) и като цяло е по-неточен. Комбинирането на няколко важни клинични параметъра прави пренаталния скрининг за прееклампсия между 12+0-13+6 г.с. със значително по-висока чувствителност от самостоятелното измерване на кръвотока в маточните артерии във втори триместър. Комбинираният подход за скрининг в първи триместър идентифицира около 90% от жените с висок риск за развитие на прееклампсия преди 34 г.с.
След извършването на ултразвуковото изследване между 12+0-13+6 г.с. и вземането на кръвната проба с помощта на специализирана компютърна програма се прави индивидуална количествена оценка на риска за развитие на прееклампсия или фетална растежна ретардация“

Хубаво го обяснявате и браво, че сте така задълбочено запознати някои, но ето, аз чета тук, опитвам се да се осведомя какво се прави, питам ги  - смеят се. Как сама да си изчисля? Нали затова са учили за лекари? Защо аз трябва всеки месец да се чудя какво да го карам да ми изследва или да попитам. Аз съм учила за учител и това умея, лекарят не трябва ли да знае всичко във всеки етап и да го следи, а не аз да го моля да ми измерва шийката на матката. Направо вече им се дразня много.

Общи условия

Активация на акаунт