💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 28 297
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Аз съм в 15г.с. и съм +2,5кг

# 721
Здравейте момичета!Днес бях на фетална морфология при д-р Петя Чавеева ,очарована съм от нея .Страхотен специалист и човек.Видя и пола,но живот и здраве ще го разбера в неделя,ще ми правят парти изненада.Лелята се е заела със задачата.Най важното е ,че с бебето абсолютно всичко е наред. Но не чу не се радвам но ми е супер гадно ,лева от 2 дена и незнам какво да правя.Кученцето не ми е добре,установиха,че има тумор но черния дроб.Ще трябва да взема тежко решение,не е добре въобще. Гледам го от бебе вече 14 години.Знам,че тук не е мястото но дали някоя от вас е преминала през това?

# 722
  • Варна
Здравейте, има ли някой ,който е с занижено СУЕ,по принцип при бременност е нормално да е увеличено, а моето е под долна граница и не ми казаха нищо. Отделно от днес съм на Аугментин заради бактерия във влагалищния секрет Sad Четох,че уж тази група АБ ги водят най-щадящи за бременни, ама все пак ми е леко притеснено в толкова ранна седмица да приемам АБ.

# 723
Здравейте,
Споделям, че при мен излезе риск от развитие на прееклампсия и лекарката ми препоръча преди 16та седмица да започна прием на по 150 мг аспирин дневно с цел превенция.

# 724
  • Благоевград
Здравейте,
Споделям, че при мен излезе риск от развитие на прееклампсия и лекарката ми препоръча преди 16та седмица да започна прием на по 150 мг аспирин дневно с цел превенция.

Колко ти е рискът? На мен ми излезе 1:73. Аз съм на 37 години. Та снаха ми беше 1:440 и я разви.

# 725
Здравейте,

Колко ти е рискът? На мен ми излезе 1:73. Аз съм на 37 години. Та снаха ми беше 1:440 и я разви.

преди 34 седмица 1:62
преди 37 седмица 1:22

аз скоро ставам на 35. Иначе хубавото е че съм с ниско кръвно.

# 726
  • Благоевград
И аз съм с ниско, моето е 110 на 70, вдигам го до 130 на 80, когато имам силна тревожност или паник атака.
Меря го, когато се сетя.
При мен има и Тромбофилия в картинката, отделно не мога да пия аспирин, защото ми дразни бъбреците, та не знам. На Чучумишев не му хареса едната артерия, но следим кръвотока. Каза, че Омега 3 заедно с Клексана поддържат положението и ще следим как се развива ситуацията.
Аз съм изпаднала в голяма дупка тези дни, откакто лежа след серклажа. Имам и някакви болки в корема, не знам колко са нормални и колко не са. Пия 3 грама магнезий на ден, но шпа 3 пъти на ден, лежа почти 98 % от времето, в което съм будна, не създавам сама рискове, но ми е тежко психически. Много се надявах тази бременност да е спокойна, знаех, че няма да е без проблеми, но поне да не бяха толкова много.

# 727
И аз съм с ниско, моето е 110 на 70, вдигам го до 130 на 80, когато имам силна тревожност или паник атака.
Меря го, когато се сетя.
При мен има и Тромбофилия в картинката, отделно не мога да пия аспирин, защото ми дразни бъбреците, та не знам. На Чучумишев не му хареса едната артерия, но следим кръвотока. Каза, че Омега 3 заедно с Клексана поддържат положението и ще следим как се развива ситуацията.
Аз съм изпаднала в голяма дупка тези дни, откакто лежа след серклажа. Имам и някакви болки в корема, не знам колко са нормални и колко не са. Пия 3 грама магнезий на ден, но шпа 3 пъти на ден, лежа почти 98 % от времето, в което съм будна, не създавам сама рискове, но ми е тежко психически. Много се надявах тази бременност да е спокойна, знаех, че няма да е без проблеми, но поне да не бяха толкова много.

И аз имам на моменти болки, имах една поредица от 3 последователни дни с по-силни, точно тогава бях и при Павлова - каза ми че са по-силни контракции, да пия но-шпа и да си почивам. Сега бебетата растат, матката се разтяга, нормално е да има умерен дискомфорт.
Съжалявам, че ти се е наложило предимно да лежиш, предполагам, че не е лесно. Опитвай да се разсейваш - филмче, онлайн курс, книжка или пък разглеждай за бебешки неща Simple Smile Всичко накрая ще е наред. Имах приятелка, която пролежа сигурно 4-5 месеца - със скъсена шийка на матката и диабет разви - роди страхотно и здраво момиченце.

# 728
Момичета, къде в София можем да посещаваме курсове и събития за бъдещи родители?

# 729
Ох, явно и в четвърти месец не спира при мен неразположението. Когато съм гладна положението се търпи, но започнах да имам аритмии. Хапвам и час по-късно започва такова призляване, че чак ми става тежко в гръдния кош. От три дена съм така. Надявах се след третия месец малко да ми посветне, но явно така ще я бутам. Вие как сте?

# 730
Cami07, и аз се интересувам от събития в София, но още не съм попадала на такива. Иначе, вчера се записах на уебинар от сайта на Спокойна мама: Избегни трудностите в първите дни след раждането
https://www.spokoinamama.bg/events/spokoina-mama-first-days

Знам, че има още много време до раждане и грижи... но ми се стори любопитно да чуя. Grinning

Geri, за съжаление не мога да дам съвет. Аз карам доста леко и безсимптомно. Не съм имала гадене и повръщане, хапвам си, правя разходки и упражнения, просто с една идея по-бавно темпо.
АГ дава ли някакви съвети? Възможно ли е да е от липса на витамини, желязо?

# 731
Cami07, и аз се интересувам от събития в София, но още не съм попадала на такива. Иначе, вчера се записах на уебинар от сайта на Спокойна мама: Избегни трудностите в първите дни след раждането
https://www.spokoinamama.bg/events/spokoina-mama-first-days

Знам, че има още много време до раждане и грижи... но ми се стори любопитно да чуя. Grinning

Geri, за съжаление не мога да дам съвет. Аз карам доста леко и безсимптомно. Не съм имала гадене и повръщане, хапвам си, правя разходки и упражнения, просто с една идея по-бавно темпо.
АГ дава ли някакви съвети? Възможно ли е да е от липса на витамини, желязо?

Пия си желязото и витамин Д, ама...Не, не казва нищо. Каза да пия повече течности и така.

# 732
Момичета, къде в София можем да посещаваме курсове и събития за бъдещи родители?
В болниците знам, че има на доста места курсове. В Токуда е всеки месец, в Тина Киркова също има, но не знам кога и как.
Иначе за събития се сещам за другия месец на сайта Ох на мама, на 17 и 18 май е, но мисля, че иска задължително регистрация

# 733
Здравейте!
От днес съм с болки в гърлото и от няколко дни със задна хрема, за която си правя промивки с физиологичен разтвор, но няма голям ефект. Ядох лимон потопен в сода, пих чай и нищо... На преглед съм при АГ във вторник, но до тогава мисля да взема нещо, което малко да ме пооправи. Четох из форума, че Тамтум верде бил позволен при бременни. Ако някой има опит, нека да сподели:)... Притеснявам се да не се влоша и да се стигне до антибиотик.

# 734
Аз съм със зачервено гърло, от три дена и със запушен нос, или ако се отпуши за момент тече вода направо не се търпи. ЛЛ ми изписа АБ но още не мисля да прибягвам до него. Че до скоро пих, заради бактерия във урината и някак неми е ок да пия отново.

Общи условия

Активация на акаунт