💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 28 270
  • 757
  •   1
Отговори
# 750
Напоследък при сядане, изправяне, сгъване (на стол) получавам нещо като спазми под корема от ляво или от дясно. За кратко са и отшумяват, не е постоянно неразположение или болка. Но няколко пъти на ден се случва (поне над 5) за по няколко секунди стягане. Нямам др придружаващи неща(зацапване или др слузесто течение)
В 16 гс, чудя се дали е защото се разстяга матката и с резки движения я напрягам или недай си боже това може да са контракции и да не е никак добър знак Sad
Дали трябва да пия нещо?

На мен май първи триместър ми беше по-добре от втори триместър. 😅 я кръст, я корем, я киселини, все нещо не ми е ок.

# 751
Напоследък при сядане, изправяне, сгъване (на стол) получавам нещо като спазми под корема от ляво или от дясно. За кратко са и отшумяват, не е постоянно неразположение или болка. Но няколко пъти на ден се случва (поне над 5) за по няколко секунди стягане. Нямам др придружаващи неща(зацапване или др слузесто течение)
В 16 гс, чудя се дали е защото се разстяга матката и с резки движения я напрягам или недай си боже това може да са контракции и да не е никак добър знак Sad
Дали трябва да пия нещо?

На мен май първи триместър ми беше по-добре от втори триместър. 😅 я кръст, я корем, я киселини, все нещо не ми е ок.

И аз при ставане, обръщане, кихане и кашляне съм така - направо ме срязва. Да, разтяга се и резките движения правят това. Просто по-бавно и леко се изправяй и обръщай. Аз ако лежа и ще кихам, се свивам, че ако съм по гръб и кихна страшно ме заболява и после отшумява.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 20:41 от Gerisita

# 752
  • Благоевград
Мислех си, че само мен всеки ден нещо ме боли 😁😁😁
И аз съм така от миналата седмица. Ужасно е, особено с кихането. Явно в момента има активен растеж на бебето и матката и затова така. По същия начин бях в 7-8-9 и премина. Даже се е налагало да пия но шпа.

# 753
На мен заради задна хрема стичаща се в гърлото УНГ ми изписа АБ Алмексид и Ериус. Това беше вчера, днес се консултирах и а АГ и той каза че може да ги пия, но все още не съм започнала и се чудя и чета в интернет. Като съм без температура и се чувствам добре не знам дали да прибягвам до антибиотика и дали УНГ просто не си е вързал гащите като ми го е изписал. Ти започна ли да пиеш антибиотика?
[/quote]

Не. Реших да изчакам. Пуснах в друга лаборатория ЦРП 10.5, левкоцитите и те са в норма. След 2 дни мисля пак да пусна да видя дали пада... Чувствам се добре. Остана ми лека хрема само. Реално преди месец и половина пак бях с болки в гърлото и хрема за 4-5 дни и така ск отмина....

# 754
Към майчетата, които се чудят дали да пият антибиотик.
Когато ми беше трансферът (понеже стана инвитро) имах начални симптоми на грип и когато споделих на доц. Андреева (Щерев) тя ми каза “Парацетамол и ако се наложи антибиотик - Аугментин”. За радост не се наложи и сега всичко е наред, въпреки няколко дни парацетамол.
Също когато се чудя за някое лекарство - чета листовките предварително в нета дали са подходящи за бременни Wink
Успех и бързо възстановяване 🙂

# 755
Здравейте, момичета. Бих искала и аз да засегна темата с пола. Цял живот съм имала усещане, че ще си имам момиченце, ще връзвам панделки и ще купувам шармантни рокли. Около мен все момиченца сме гледали. Ние все още не знаем със сигурност пола, но на ФМ и последния преглед ми казаха, че най-вероятно ще е момченце. На 18 ще разберем със сигурност, с интимен gender reveal, основан на резултата от пренаталния тест.
Въпросът ми е, има ли и други мами, които предварително са били с много силна нагласа и са останали леко "разочаровани" от пола на бебчето? Не казвам, че не съм безкрайно щастлива, защото засега всичко изглежда ок, най-важното за мен е малкото човече да е живо и здраво. Просто ми е интересно как се преодолява тази предварителна нагласа?
Аз бях сигурна,че ще е момче и хората около мен също.Само мъжа  ми мислеше,че ще и момиче.И за моя огромна изненада, защото пола беше изненада пускаме балони и т.н се оказа момиче.Но аз искам само да е живо и здраво нямам предпочитания,но се зарадвах,че ще е момиче.

# 756
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 757

Общи условия

Активация на акаунт