Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 645
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Ок, ти му давай. Аз не желая на този етап.

# 316
Здравейте, не намирам нищо за бебета с ечемик, ръж, булгур, лимец. Има каши с по 5 зърна. Как ги въведохте вие?

# 317
Здравейте, не намирам нищо за бебета с ечемик, ръж, булгур, лимец. Има каши с по 5 зърна. Как ги въведохте вие?
Ръж купих на зърна, ама така и не съм го отворила. Може да се прави каша и с такива пакетирани стоки, не е задължително да е инстантна каша, едно време като ги е нямало как са ни правели. Дори царевица и елда са ми такива(уж био). Елда и ръж има и пресовани ядки. Може и ако му е едро с брашно да правиш.

# 318
Аз ръж въведох, като на сух тиган запекох ръжено брашно и след това направих каша - с вода, и добавих плодово пюре преди сервиране.
Изпекох си по-голямо количество брашно, за да имам подръка готово за следващ път.

# 319
Като захранвах с глутен, аз също не намерих каши само ръж или само ечемик, затова след овеса директно въведох пшеницата, и после минах на многозърнени каши.

# 320
Мами, някоя от вас ползвала ли е шише с лъжичка и биберон за хранене Ribbon Дали са добра идея. Благодаря за мненията предварително Flowers Hibiscus

# 321
Здравейте, бебето ми е на 7м вече. След вкарването на зеленчуци, месо, плодове и безглутенови каши според вас с какво да продължа-  млечни продукти( сирене и масло), риба или глутен?

# 322
Здравейте, бебето ми е на 7м вече. След вкарването на зеленчуци, месо, плодове и безглутенови каши според вас с какво да продължа-  млечни продукти( сирене и масло), риба или глутен?
Ние след това въведохме рибата, после млечните и накрая глутена.

# 323
Здравейте, бебето ми е на 7м вече. След вкарването на зеленчуци, месо, плодове и безглутенови каши според вас с какво да продължа-  млечни продукти( сирене и масло), риба или глутен?

Няма кой знае какво значение, което и да избереш. Жълтък, ако не е вкаран първо него бих въвела. Аз изброените ги въведох в последователност - риба, глутен, млечни. Но има други, които са въвежда ли по друг начин. Няма строги правила, което прецениш.

# 324
Аз след тези въведох жълтък, после ми бяха месата, после глутен, риба и сега съм до млечните, ама се моткам.

# 325
  • Варна
Аз рибата я въведох заедно с месото( и то бяло месо) в началото. После следваха глутен, червени меса и млечни продукти.

# 326
Благодаря, може ли съвети за вкарването на рибата. Имам заготовки с риба и ще започна както всичко с по няколко лъжици и ще увеличавам. Въпросите са ми няколко дни подред ли да давам или да редувам с месо/жълтък/постно и рибата? Както при месото ли е съотношението, а именно 10% за да е пълноценен обяда( месо давам около 20гр. на хранене)

# 327
Здравейте, предстои ни захранване, имам домашни зеленчуци- морков, тиква и картоф. Търся пащърнак, знаете ли от къде мога да намеря домашен или био… за София или Пловдив например.

# 328
Здравейте, предстои ни захранване, имам домашни зеленчуци- морков, тиква и картоф. Търся пащърнак, знаете ли от къде мога да намеря домашен или био… за София или Пловдив например.
По пазарчетата има домашни. За съжаление има и доста продавачи, които лъжат, че е тяхно производство. Може да разпитате кварталните баби, да ви насочат към конкретен продавач, който продава собствена продукция.

# 329
  • София
Здравей!
За СФ - Фантастико имат по-голям избор на био зеленчуци и плодове  - пащърнак, морков, червена чушка, цвекло, тиквички, чери домати, броколи ... ябълки, круши, боровинки - това, което съм купувала от там.

Общи условия

Активация на акаунт