Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 700
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, използвам само готови пюрета и в тях винаги има морков или тиква, забелязах, че ноктите на едната ръчичка са леко пожълтели възможно ли е да е от това? И за колко време да спра оранжевите продукти за да се изчисти организма?

# 331
Здравейте, предстои ни захранване, имам домашни зеленчуци- морков, тиква и картоф. Търся пащърнак, знаете ли от къде мога да намеря домашен или био… за София или Пловдив например.

Фермерски пазари - проверете кога и къде във вашия град. За София например всяка събота на Римската стена, всяка сряда пред министерството на земеделието. Качеството на зеленчуците няма нищо общо с това по нормалните пазари.

# 332
Здравейте, използвам само готови пюрета и в тях винаги има морков или тиква, забелязах, че ноктите на едната ръчичка са леко пожълтели възможно ли е да е от това? И за колко време да спра оранжевите продукти за да се изчисти организма?

От моркова е. Не знам за колко време се изчиства. Не давай поне седмица. И редувай оранжевите зеленчуци с други, за да не става пак оранжево детето.

# 333
Здравейте, закуските с  кисело мляко и бисквитки или попара с сухари и сирене колко гр. трябва да е една порция? Ако бебето е на 10 м , то закуската с мляко 200 гр мляко ли трябва да сложа? А попарата като я правя с 2 3 сухара и малко сирене и вода не ми става 200 гр . ?

# 334
  • София
Здравей!
Кис. мляко с бисквитки : 200 грама кис. мляко + 15-20 грама бисквитки
Сухари 2-3 броя + сирене 15-на грама + 3-4гр. краве масло (ако искаш)  + чай колкото да се образува добра консистенция.
Може да даваш и фини овесени ядки - 20-25 грама ( аз винаги първо ги измивам ) + вода до160-180мл. с овес. ядки  => за 2 мин. в MW, като внимаваш да не кипнат ( отваряш и затваряш вратичката на MW-та през 10-15 секунди )... трябва да станат на каша + малко сирене + малко чисто масло, може да добавиш плод (банан, ябълка...), ако искаш или ако бебето обича по-сладки закуски.

# 335
Здравейте!
Имам въведени спелта, ръж и пшеница. Искам да въведа булгур и лимец, но се чудя - трябва ли пак няколко дни да се въвеждат по отделно? Детето ми е на годинка.
Другото ми чудене е, че на някои храни на английски пише спелта, а на БГ го превеждат като лимец или обратното - пише лимец на БГ, а на английски пише спелта. Аз ги знам като различни култури и се обърках съвсем. Не съм в България, но имам български стоки подръка и затова се чудя.

# 336
Моето е на почти 11 месеца и вече по-лежерно го давам със захранването. Според мен щом е захранено детето с глутен от месеци и не е проявило реакция, давайте си и други глутенови култури. Глутена е с натрупване и до сега, ако имаше проблем, щяхте да сте разбрали.

# 337
Здравейте мами,
Твърдо сварен жълтък от кой месец започва да се дава? И каква е схемата - 1/4 колко дни и след това се преминава на 1/2, 3/4 и цял. И кога се въвежда и белтъка?

# 338
Зависи колко сте смела и дали има дерматит или алергии в семейството. Ето една примерна схема. https://grizalche.com/shema-na-zahranvane-s-jultuk/
 Може и директно цяло яйце на омлет ако нямате някакви опасения.

# 339
Здравейте!
Имам въведени спелта, ръж и пшеница. Искам да въведа булгур и лимец, но се чудя - трябва ли пак няколко дни да се въвеждат по отделно? Детето ми е на годинка.
Другото ми чудене е, че на някои храни на английски пише спелта, а на БГ го превеждат като лимец или обратното - пише лимец на БГ, а на английски пише спелта. Аз ги знам като различни култури и се обърках съвсем. Не съм в България, но имам български стоки подръка и затова се чудя.

Щом имаш въведен глутен, предполагам от доста време, изобщо не се притеснявай да даваш лимец и булгур, и изобщо всякакви други зърнени култури.
И аз съм се чудила дали е едно и също, според мен не е съвсем същото, но за захранването няма особено значение.
Моето бебе яде домашно приготвен хляб от лимец от 8 месечно.

# 340
Здравейте, въведох риба и за обяд започвам да редувам ден месо, ден риба и ден жълтък. Въпроса ми е проблем ли е след ден риба да бъде ден с жълтък и обратното след като съм дала преден ден жълтък може ли на следващия риба ?

# 341
Здравейте, въведох риба и за обяд започвам да редувам ден месо, ден риба и ден жълтък. Въпроса ми е проблем ли е след ден риба да бъде ден с жълтък и обратното след като съм дала преден ден жълтък може ли на следващия риба ?
Риба се хапва един път в седмицата. През останалото време редуваш един ден месо и еднин ден зеленчуково пюре с жълтък.

# 342

Аз не виждам защо да не може. За мен тези правила кое по колко пъти седмица можело, са необосновани. Не съм чула добро обяснение защо са такива правилата в България, а другаде са различни. Важно е да има разнообразие в менюто и това е

# 343
Рибата е един път в седмицата, да, но за мен е много през ден жълтък. Аз давам през два.

# 344
  • до най-прекрасния мъж
Можете да заместите единия ден месо с риба, тя също е месо. Както и да оставите един постен ден, в който напред във времето да бъде с бобови култури, като ги въведете. Така ще имате три жълтък, два месо, един риба и един постен. Вече като разпределение, както е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт