Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 215
  • 746
  •   2
Отговори
# 570
Хладилна чанта е по-скоро за храна, която по принцип стои в хладилник - кисело мляко, зеленчуци, сирене, кашкавал. И е за пренасяне от едно място на друго. Колкото да издържат. В случая по-скоро термо чанта може би е по-удачно. Моя термос за храна уж го избирах, но не държи храната много дълго топла за разлика от термоса за вода (на една марка са ми), но мисля че е нормално. То и в характеристика им не дават много часове на термоса за храна. Честно казано, може и да се мине без него. Иначе понякога слагам в него и студени плодчета за междинна закуска, но го слагам и него в хладилника известно време, за да ги задържи по-хладни в тези жеги.

# 571
Готово пюре е най-добре. Hipp, Holle, Baby bio

# 572
Благодаря за съветите! Май май ще е готово пюре.

# 573
  • до най-прекрасния мъж
За път вече няколко години ползвам схемата - готвено, обърнато на капачка, докато е вряло. Охлаждам през нощта в хладилника и нося в термочанта с охладители. За затопляне инвестирах в преносимо газово котлонче, което работи с флакони газ и такъв комплект от Декатлон:

Това са ми най-добре похарчените пари. Много е удобно не само за еднодневни екскурзии, но и за почивки. ММ топли храната буквално навсякъде за минути.

# 574
Благодаря за съветите! Май май ще е готово пюре.
Ако обаче не е яло купешко досега, пробвай предварително дали ги яде, че да не е да го откаже, ако е само на домашни.

# 575
И вземи няколко варианта. За резерва.

# 576
Те готовите са им по-вкусни от домашните. Моят отказва домашни, защото са му безвкусни и иска само готови.

Момичета, а вие от къде купувате заешко месо?

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 15:04 от KPP

# 577
KPP, купих готово заешко пюре на PLASMON. Скъпи са, но аз го бях взела на промоция. Благодаря ти за съветите по-горе. И аз днес пуснах малко тв, докато малката яде, но не е от това яденето. Ако не харесва пюрето не яде и това е 100 процента хаха

# 578
При нас пък на едно и също пюре може два поредни дни да има различно мнение за него. Вчера с охота хапваше сливи, днес не иска и да помирише. Та си зависи и от настроението и цялостното разположение явно.

# 579
Да. И при мен е имало такива случаи. Уж яде нещо и на другия ден вече не го харесва или обратното. Ако не й хареса нещо, изчаквам 1-2 седмици преди да опитам пак. Примерно бях взела един кускус от ДМ с нахут и леща - отврат. Не го яде. Опитах пак след известно време и всичко омете. Та толкова за вкусовете на бебетата 🤣
Иначе Плазмон са ми ужасни на мирис. И аз заложих на тяхните заготовки, но като ги свърших, бързо минах на пюрета със зеленчуци и месо. Риба също дадох от комбинирани пюрета. Не можех да си причиня да го помириша това за заготовка.

# 580
Моето бебе един ден харесва нещо, на другия не и обратно. Давам и нещата в последователни дни, защото всичко е домашно. Например баба гануш не щеше и да погледне един ден, на следващия омете всичко.

Рибата е крехка и може след 9 месеца направо на парчета да се дава. И аз не бих яла риба на пюре

# 581
Мен ме е страх да давам риба. Притеснява ме колко ще успея да я обезкостя. Отделно, че за рибата в бебешките пюрета има строг контрол и предпочитах да започна с рибени пюрета. Сега давам от детската кухня. За нея още не смея аз за сготвя риба.

# 582
Аз пък точно рибата от детската кухня не давам. Готвят някаква брутално гадна тилапия, която лично на мен ми мирише на блато.
Може би в частните кухни предлагат друг тип риба, но за държавната съм твърдо не.

# 583
Може направо филе да се вземе без кости. А например скумрията има едри кости и лесно се махат. Не е нужно цялата риба да се даде наведнъж, просто парченца, които се проверяват едно по едно, може даже се смачкат.

# 584
Повечето неща,които давам, са домашно производство (месо, зеленчуци, плодове). Но свеките беше донесла едни месни пюрета на плазмон - отзад на етикета пишеше основна съставка оризово нишесте. Миришеше ужасно. Не съм го давала на детето, замина в кофата. Риба съм давала от пюретата на хип и готвена от мен, сьомга само до сега - много му харесва.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 06:29 от slanchogledka^

Общи условия

Активация на акаунт