Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 22 557
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
Ами да слушам педиатъра си, слушам и вас и стана една манджа с грозде. 😂

# 16
Чак след годинка за мен е много, но и да няма заместено до 9/10 месец, не е проблем, както пък повечето бързат да заместят. Аз опитах да й дам цяла доза, не реве за още, засища я, реших, че е ок да й заместя обяда. Почти на 8 месеца е. За следобедното ядене й давам 140 гр каша с плод и 30 мл мляко и там не искам да натискам да махам млякото. Може би като започна да предлагам друга храна на третото ядене, тогава (за момента то ни се пада към 17.30/18 часа).

Ами да слушам педиатъра си, слушам и вас и стана една манджа с грозде. 😂

За стартиране с картофа и всякакви други безумия, слушай си го като искаш. Обаче тук тотално греши. Давай с жълтъка и белите меса и тогава. Не спирай на детето протеина и мазнините на млякото като не си ги заместила с друга храна.

# 17
  • София
Ако бебето не се притиска да замества хранене и не му се броят грамажите, обикновено само замества към и около годинка.
При всяко бебе е различно хранене. И по-скоро е изместване, не заместване. Започва да суче или иска адаптирано мляко в друго време.
При моите деца, например, първото заместено хранене беше закуската, към годината.
Има ситуации, в които родителят може да иска и да се постарае да замести някое хранене и по-рано. Ако се връща на работа, ако учи, ако друг гледа бебето за някакви часове. Ако бебето е на кърма, но майката не може да го кърми някакви часове, може да предпочете да замести хранене с твърда храна, вместо да включва адаптирано мляко. Важното е да не са прекалено много хранения с твърда храна и млечните хранения да се намалят драстично. И бебето да не бъде тормозено да яде определени количества, ако не желае.

# 18
  • до най-прекрасния мъж
Аз се водех изцяло по детето. Както писах, обяд и СЗ замести към 7-8 месец. На 9 м сама взе да си бута сутрешното мляко. Закуска дори не бях предложила все още. Няколко дни настоявах да пие млякото и накрая се усетих, че може би иска нещо различно. Дадох закуска и за 2-3 дни си ядеше пълна порция. Мляко изобщо не искаше да пие на това хранене. Пиеше сутрин след ставане и вечер преди сън. На 1.1 г сценарият се повтори с вечерята. Остана само едно мляко преди сън. Него го отказа съвсем сама на 1.9 г. Води се по детето, но прочети повече за нуждите от хранителни вещества. Педиатърът дава насоки, но те не са общовалидни.

# 19
Някой правил ли е пюре в бурканче от пюре? Знам, че не могат да се ползват за по-дълго съхранение на пюрета, но поне за по 2-3 дни могат ли? И дали се варят допълнително след като се напълнят?

# 20
Аз замразявам. Не съм сигурна дали ще успеете хубаво да ги завиете, за да ги стерилизирате. Като правя пюре - яде днес, отделям за утре (няма проблем да стои в хладилника 1 ден, дори и два, но трябва да се охлади естествено и тогава прибирам) и останалото количество замразявам. Аз и не права кой знае колко, че да ги стерилизирам после.

# 21
Здравейте!
Имам въпрос за месото.
Днес дадох за първи път пилешко. Дадох направо 10% от порцията. Утре ще дам жълтък, после пак пиле и така ще редувам. Колко пъти трябва да съм дала пилешко, за да премина към следващото месо, пуешко например?

# 22
Жълтък през ден е много, за мен. Аз давам два дни месо, един жълтък. Но като вкарвах жълтъка не давах нищо ново около седмица, май. 3 пъти дадох дадено месо и минах на следващото. Не знам дали е правилно. За сега няма реакция нито от жълтък, нито от месо.

# 23
Някой правил ли е пюре в бурканче от пюре? Знам, че не могат да се ползват за по-дълго съхранение на пюрета, но поне за по 2-3 дни могат ли? И дали се варят допълнително след като се напълнят?

Буркани от готови пюрета не стават ,пробвала съм Close

# 24
Здравейте,
От началото на следващия месец ни предстои захранване( 5месеца). Въпросът ми е към хората, които приготвят пюретата. От къде закупувате зеленчуци? Ако ще ги купувам от кауфланд или лидл и особено ако не са сезонни според мен е по-добре да са готови пюрета. Моля за мнение. Хубав ден! ☺

# 25
Здравейте,
От началото на следващия месец ни предстои захранване( 5месеца). Въпросът ми е към хората, които приготвят пюретата. От къде закупувате зеленчуци? Ако ще ги купувам от кауфланд или лидл и особено ако не са сезонни според мен е по-добре да са готови пюрета. Моля за мнение. Хубав ден! ☺
Ако сте от София - от фермерски пазар. Всяка събота на Римската стена, всяка последна неделя от месеца на НДК. Пред министерството на земеделието също има фермерски пазар, но не помня в кой ден от седмицата беше, май сряда.
От Чифлик ливади.
Всички ферми имат и онлайн поръчки с доставки, вижте например в Ebag.
Във веригите от време на време има и по някои био зеленчук, дори в Лидъл и Кауфланд.

# 26
  • Варна
Да се купуват плодове и зеленчуци от масовите вериги не е най-добрия вариант за захранване, освен ако не са био. Не се знае как са отгледани и с какво са пълни. Заложи на проверени и чисти продукти от производители  или на готови пюрета.

# 27
Подкрепям за ebag, в случай, че живеете в град, където доставят. Имат голям избор от фермерски продукти, от тях взимам за пюрета.

# 28
  • София

Не могат да се стерилизират . Разбрах го по трудния начин преди 7 години с голямото ми дете. Капачките се отварят.

Продават бурканчета за детска кухня ,те стават . Simple Smile

# 29
Здравейте, вчера исках да въведа банан, дадох 2 3 лъжички и след това акото се оцвети в тъмно зелено. При вас случвало ли се е? Да продължа ли захранването с банан  или да не давам за сега?

Общи условия

Активация на акаунт