Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 26 430
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Зелен грах, броколи и тиквичка има на Гербер. Аз вкарах зеления грах на БейбиБио, защото тиквичка няма еднокомпонентно.

# 181
  • София
Червена чушка Simple Smile

# 182
  • до най-прекрасния мъж
Може да въведеш след зеленчуците, първо три-четири плода, момичетата преди мен са ги посочили. И после каша - елда, царевица, ориз. Така и кашите ще се приемат по-добре. Чиста каша не е особено вкусна.
Белият морков може и да го пропуснеш, страшно запича, поне дъщеря ми. А и реално не е от типичните за БГ зеленчуци.
Много полезна ми беше таблицата в този сайт, аз по него се водех:
https://bimbobam.com/2019/03/16/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D … 0%BF%D0%BE%D1%80/

# 183

Червената чушка дразни. Не се препоръчва да е в началото на захранването. Може зелена чушка. Тя, зеления грах, зеления фасул може да се вкарат по-скоро. Но по-зрелите зеленчуци като леща, зрял фасул, червена чушка, могат да подразнят стомаха и трябва да са по-нататък. Аз пюрета с червена чушка за 4-5-6 месечни май не съм срещала, макар че оказаните месеци са за консистенцията на пюрето, а не какво съдържа.

За белия морков е така. Едва ли повече ще й дам. То и аз не бях опитвала. Но се чудех какво ново да дам и го мярнах от асортимента на Хип.

# 184
  • Sofia
При нас от карфиол и грах бебо имаше много газове и мисля, че го боля коремчето. Белия морков много си го обича, както и пащърнак. Кашите един ден яде, след това мрънка и така през ден ги харесва. Може би ще трябва да мине на царевична каша.
На 6 навършени месеца рано ли и да се дава пюре риба? Попара в кой месец се дава? Също виждам някакви пюрета пуешко с домати - тези не образуват ли киселини?

# 185
Моето бебе е на 9+ месеца и още не съм дала риба, но ще е скоро. Първо са белите меса и жълтъка. Домат също не съм дала.

# 186
  • Варна
Аз риба дадох в 7-ми месец. Зелена чушка не съм давала,по-горчива е. А  червената чушка я въведох в 6-ти месец. Попарата въведох след 9-ти месец,след  като бях въвела маслото и сиренето.
Доматите въведох след 8-ми месец като паста с доматен сос.

# 187
  • Sofia
Моето бебе е на 9+ месеца и още не съм дала риба, но ще е скоро. Първо са белите меса и жълтъка. Домат също не съм дала.

Моето бебе вече започна 7- ми месец. Захранен е от 5-ти месец, месо - пуйка и пиле яде отдавна, вече яде половин жълтък 2 пъти в седмицата. Телешко опита скоро, също и заешко, но нещо не го хареса. За рибата се чудя кога да дам и какво пюре. Плазмон имат рибни , но не зная с коя риба да опитам.

# 188
Аз реших утре да дам риба 🤣 Ще дам пюре с див хек и зеленчуци на Simple Comme или BabyBio (не помня кое от двете, имам и от двете). Харесвам тези марки. Ама сега се чудя. Цяло пюре 190/200 гр или да дам като вътре процента на риба е около 8. Или да разделя бурканчето и да го дам в два последователни дни. Защото за първи път ще дам риба и новите неща давам като начало по-малко и в два последователни дни. Като всичко е ок си я водя въведена дадената храна. На Плазмон взех белите меса - пуешко, заешко и пилешко. В началото не ги харесваше, ама после свикна. Миришат ужасно и реших да не захранвам с тях с риба и после с другите меса. Не ми допадат. Та ще е с цяло рибно пюре, просто се чудя дали да не го разделя на две (и ще добавя друго зеленчуково). Вие как въведохте рибата?
Купила съм спелтови сухари, за да направя попара с тях и така ще въведа сиренето. Иначе с бебешка паста въведох масло и извара и много добре се прие. Не правя повече от 100 гр, защото сякаш се изморява да дъвче. Дохранвам с мляко. Като цяло всеки си въвежда по различно време нещата и май няма правилна формула. В началото повече мислех кое е най-щадящо и внимавах. Вече 9+ си е свикнала като цяло с твърдата храна и за това реших утре да почна с рибата. Няма какво да се кумя толкова. Вие колко пъти седмично давате риба? Май не е добре да е много често в менюто. И може би всяка седмица по два дни ще въвеждам нова риба. Следващата мисля да е пастърва.

# 189
Аз захраних с печена Ципура. След това с Лаврак, Скумрия и Черноморски кефал. И досега само тези риби яде. Винаги печени! Риби от пюре не съм давала.
На 1 г. 9 м. давам по веднъж седмично, случвало се е и два пъти.
Ние обичаме риба и бих искала и тя да хапва по-често, защото е много полезна.

Моето бебе вече започна 7- ми месец. Захранен е от 5-ти месец, месо - пуйка и пиле яде отдавна, вече яде половин жълтък 2 пъти в седмицата. Телешко опита скоро, също и заешко, но нещо не го хареса. За рибата се чудя кога да дам и какво пюре. Плазмон имат рибни , но не зная с коя риба да опитам.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 22:02 от bubastet

# 190
Аз дадох цяло пюре риба с зеленчуци първия път, защото й се хареса. Не знам какъв е смисъла от въвеждане на различните риби, то възможно ли е някой да няма проблем с треска да речем, пък да дава реакция към лаврак? 🤔 Давам веднъж седмично, ако не забравя, най пропуснах да купя последно и минаха повече дни.
Вафличке, предполагам говориш за пуешкото с домати на Гербер. Но това 6+ е за консистенцията. То има и свинско със сливи за 6+, но на 6м. е доста рано за свинско според мен. Аз пуешкото с домати го дадох на 8 месеца.
Предстой ми кисело мляко да въведа, ще видим кога и как.
Срещам разни пюрета вътре с леща/боб. И тях май скоро трябва да ги въведа, ама се чудя, ако са зеленчукови с леща в състава, трябва ли да добавям и жълтък, нали лещата също е протеин? 🤔🙄
И при положение, че съм въвела извара, не мога ли да слагам вместо жълтък извара понякога?

# 191
Не знам дали има значение различните риби. Едва ли ще има проблем с една, ако с другите е ок. Но смятам като начало да дам два поредни дни една и съща риба. Другата седмица ще дам два поредни дни друга риба и така докато мина няколко по-популярни. В тези дни няма да давам нищо ново. Някаква си моя схема😃
Свинско наистина не е ок да се дава още. Доста по-мазно е от другите меса. При положение, че има голям избор от меса и риба, не държа непременно да дам и свинско още. Ако искате други меса след белите и рибата, може да се разнообрази с агнешко, телешко и говеждо. Последното не знам дали не е по-тежко и то.
И аз още не съм дала кисело мляко. Мисля си с някакви бисквитки да го омеся, но още не съм решила кога ще е това.

Петя, за мен всяко хранене трябва да има протеин. Аз слагам извара в сутрешната или следобедната закуска, а на обяд си давам месо или жълтък. Т.е. ако дадеш извара, тя не ти замества жълтъка. Него си го давай на обяд или месно пюре.

# 192
Когато давате "бобови" - червена, кафява, зелена леща, бял боб, нахут, грах не ги смесвате с друго-жълтък, сирене или извара. Комбинирате ги със зеленчук.
Извара дайте на закуска.

Аз дадох цяло пюре риба с зеленчуци първия път, защото й се хареса. Не знам какъв е смисъла от въвеждане на различните риби, то възможно ли е някой да няма проблем с треска да речем, пък да дава реакция към лаврак? 🤔 Давам веднъж седмично, ако не забравя, най пропуснах да купя последно и минаха повече дни.
Вафличке, предполагам говориш за пуешкото с домати на Гербер. Но това 6+ е за консистенцията. То има и свинско със сливи за 6+, но на 6м. е доста рано за свинско според мен. Аз пуешкото с домати го дадох на 8 месеца.
Предстой ми кисело мляко да въведа, ще видим кога и как.
Срещам разни пюрета вътре с леща/боб. И тях май скоро трябва да ги въведа, ама се чудя, ако са зеленчукови с леща в състава, трябва ли да добавям и жълтък, нали лещата също е протеин? 🤔🙄
И при положение, че съм въвела извара, не мога ли да слагам вместо жълтък извара понякога?

# 193
  • Варна
Аз давам 1 път седмично риба. Като я въвеждах  два дена, смесена  с пюре от зеленчуци. Първия ден дадох по-малко от нея, на втория повече.
Свинско дадох сега около 10-ти месец.
Аз също взех спелтови сухари за попара. Миришат страхотно .
Когато давам леща и нахут не давам жълтък, т. к. те са зеленчуков протеин, както е писала bubastet.

# 194
Благодаря! А кога се въвеждат леща, боб, нахут? 9-10 месец?

Общи условия

Активация на акаунт