Ще бойкотирате ли днес?

• 7 139
  • 188
  •   1
Отговори
# 120
Промоция е използвано в смисъл на седмични намаления, обявени в брошурите. Не се хващайте толкова за думата. В някои магазини е акция. На мен не ми харесва, защото за мен пък акция друго значи, от позицията на акционер. Simple Smile

# 121
Дето говорите за Милката - това е от актуалната брошура на CONAD в Италия тази седмица, редовната цена вижте... 3.20лв.,явно там какаото е евтино?

И капсулите на Нестле, които тука гонят 16-17лв. на промо.

На фона на италианските заплати, това у нас е пладнешки обир.

# 122
Италианският пазар е несравнимо по-голям от нашия. Отстъпките са други. И данъците са други, в Германия също, но никой не го споменава и не се натиска за тях.

# 123
Да, да, наслушахме се за големи пазари и данъци в чужбина, колко е по-скъпо да докарат нещо си от там.Тук българските стоки очевидно им още по-скъпо да ги докарат.Миличките.По-миналата седмица малка кутия б-ни ''Сушард'' в кауфланд беше на промоция 3,50лв.Миналата седмица ''нормална'' цена 7,49лв.Тази седмица отново е на ''промоция'' 4,50лв.Иначе всичко е ток и жица,бюджет кърпят, инфлация нЕма и сме готови за еврозона.Да, ама не!Стъкмистика, спекула и висока инфлация е истината.Утре ще бойкотирам и малки, и големи магазини отново.Пък ако ще да съм единствената бойкотираща.Хич да не ми говорят, че не било нищо особено минала седмица.Видях с очите си в халите в пиков час колко клиента имаше. Smiling Imp Там често ходят малки групи туристи, та и такива имаше въпросният ден.

# 124
А фермерските пазари....можеш да се разориш😔 а те нали са си производители...

# 125
Нарочно днес не пазарувах храни, за  да си купя утре, в разрез с бойкота, от веригата, от която си пазарувам. Малко ми е по-далече, но пък е значително по-евтино от магазинчето долу в нашия блок.

Освен цените и това, че наистина зареждат и от български производители, има и едно друго предимство на веригите: вижте заплатите на касиерите и складовите работници. И те се осигуряват на тези заплати. Това е много сериозен стимул за останалия бизнес да качва заплати и да осигурява на реални заплати, защото никой не иска да си изгуби образованите служители, да отидат в Лидъл или Кауфланд да работят на касата, при този недостиг на работна ръка в големите градове. Докато за работещите в малките магазинчета имам силни съмнения, че ако се осигуряват изобщо, се осигуряват на минимална заплата и след няколко години ние ще им плащаме социални пенсии.

# 126
Цитат
друго предимство на веригите: вижте заплатите на касиерите и складовите работници. И те се осигуряват на тези заплати. Това е много сериозен стимул за останалия бизнес да качва заплати и да осигурява на реални заплати, защото никой не иска да си изгуби образованите служители, да отидат в Лидъл или Кауфланд да работят на касата, при този недостиг на работна ръка в големите градове.
Не го разбирам този пример.Не са толкова високи заплатите в двете вериги и не са се избили образовани хора да работят там.Много работа, капризи, стрес и заплати нищо особено.Чуждите вериги ''горките'' понеже идват тук да ни правят услуга, затова отварят непрекъснато магазини под път и над път, а желаещи да работят за тях няма.В халите, кауфланд отвори преди 9м., 24 май.От март месец в града имаше обяви за персонал.За отвкриването командировали хора от провинцията.Непрекъснато вървят реклами да станеш колега и да кандидатстваш веднага на място.Сега търсят персонал за магазина на ''Ботевградско шосе''.Може  да намерят от околните села.
За малките магазини аз също мисля, че в повечето случаи са на минимална заплата, по ведомост.Мисля, че някои ги предпочитат, защото стреса е по-малко.Затова утре ще бойкотирам всички, прекаляват.

# 127
Заплатите във веригите не са еднакви за всеки град. За София заплатите може и да са приемливи, но във провинцията едва ли. Една извадка от Джобс показва заплати в София, според заеманата длъжност, от 2100 до 3400 лв. В провинцията заплатите са между 1400- 1820 за идентични позиции. Това е бруто. Нето ще е още по- малко.
Днес бойкотирам.

# 128
Заплатите различни, но и количеството обслужени клиенти също.

Не бойкотирам, дори вече пазарувах.

# 129
Щатът на персонала е съобразен и с площ, и с човекопоток, и с оборот, и с работно време, и с количество клиенти... Няма служител, който да не е натоварен достатъчно.

# 130
Не бойкотирам, пазарувах, защото ще готвя гулаш и ми трябват много неща. И принципно не одобрявам фокуса на бойкота - веригите били криви. Разбирам ако се бунтуваха доставчиците им, понеже им извиват ръцете, но за клиентите веригите носят само удобства. Малките магазинчета са и по-скъпи, и се пазарува по-неприятно. Освен това са в сивата икономика, а веригите са на светло. Вината е някъде другаде - много прекупвачи и знам ли какво. А когато съм купувала от производител (например картофи или домати краш шосето) може да са по-хубави, но далеч не са евтини, както ми се говори.

# 131
З'апочват масирани проверки на БАБХ, НАП и КЗП в хранителните магазини
Те ще продължат до нормализиране на цените на хранителните продукти'
според медии.
Натискът има ефект.

# 132
БАБХ няма как да повлияят на цените. Но защо трябва да има бойкоти,за да си вършат работата всички агенции? Пак отчитане на дейности.

# 133
  • София /Абсурдистан
При нас няма малки магазинчета в района. Преди месец затвориха и последното, което оцеля даже и в 90- те години. Затвориха и кварталната млекарница, от която всички пазаруваха мляко от млекомат, беше много хубаво. Затвориха и една книжарничка преди година още, която беше единствена в квартала. Остана само фирменият магазин за месо на Бозмов. Там има и скъпи, и евтини неща, всичко им е с добро качество. А, имаме и фирмен магазин на ЛБ, държавната фирма, продават също качествени млечни продукти.
Веригите продават по-евтино защото работят с количества.

# 134
  • Пловдив
З'апочват масирани проверки на БАБХ, НАП и КЗП в хранителните магазини
Те ще продължат до нормализиране на цените на хранителните продукти'
според медии.
Натискът има ефект.
На баба им фърчилото. Какво точно се проверява от НАП и БАБХ за нормализиране на цените?! "Ш'тъ проверяваме до дупка, ако не намалиш цените"? Wink
Дори не е КЗК, която се занимава с нелоялната конкуренция, каквато аз не твърдя, че има, но да предположим.
+1 към Черна станция.

Общи условия

Активация на акаунт