Ще имам близнаци! Тема с продължение 41

• 8 443
  • 265
  •   1
Отговори
# 165
Джой, миналата година бяхме на Шкорпиловци началото на август за 7 дни. Сутрин не е духало след обяд почваше, Ко не силно. Бяхме от ляво на моста под бунгала Александър или Джордаш. Плажа беше чист и нямаше хора. Да по-дълбоко е, но се виждаха всички рибки и рачета по дъното. Каката беше с очила и ги ловеше и дребните ги гледаха под водата с очила. Не е имало вълнение нито един ден. Тази година пак сме там. Дори да има вълнение има голяма плажна ивица на която да копаят, да ритат топка или да се гонят.

# 166
Джой, на южното ходим. Първия е така нареченият "шофьорски плаж" там ивицата е много дълга,  другият е един до Крайморие, където с колата минаваме през една нива между слънчогледи, такава романтика е...

# 167
Emeka, завиждам благородно🥰
Разводнявам темата🫣🤫
С мъжът ми преди да застроят Арапя почти през 2 седмици палехме мотора за събота и неделя и на палатка там.
Софиянци, които бяха на палатки, каравани за по месеци  ни обявиха за "луди", че живеем във Варна и ходим на плаж на Арапя. А как се радвах на семействата със деца.
Ставаш сутринта глъч, смях и малко семейни "скандали" от време на време за неизядена закуска. Мирише на мекици, пържени яйца ммммм....
Вечерта вечеринка с китари....
Как искам и моите деца да могат да усетят тази емоция. Да станат сутринта и да могат да карат колела без да се притеснявам, че ще ги блъсне кола.

Mmm_st,  точно под Джордаж  ходихме на плаж. Когато нямахме деца.
Извадили сте късмет с вълнението. 🙂

Наш познат е собственик на на бунгала Чародейка, но мисля че се  отказа. Щяхме миналата година да пробваме за съботите и неделите там.
Щом ще ходите на Шкорпиловци може и да се засечем.
Най-викащата ще съм аз 😅
Ще ни познаеш по неконтролируемите момчета и изтрадалата им майка и оправният баща 😁.

# 168
Здравейте, момичета! Някоя от вас лежала ли е в болница за задържане след 30та седмица и с какви симптоми бяхте? В 31 седмица съм и последната нощ имах контракции, не бяха болезнени, не повече от 2 на час. Отминаха след няколко часа и прием на Но шпа. Отделно бебетата бяха много активни и при всяко по-силно движение усещах притискане към влагалището, все едно някой ще тръгне да излиза, но не беше болезнено.
Лекарят не ме е преглеждал, но като обясних ситуацията ми каза, ако искам да вляза в болницата за задържане. Аз не мога да преценя колко е сериозно положението и дали искам или не искам. Sad
Моля споделете опит!
Благодаря!

# 169
Аз съм лежала в 27гс , със скъсена шийка , в следствие на контракции, тогава според мен бяха леки контракциите , леко стягане на корема ,но се отрази на шийката. След това лежах 35та до 37гс отново , пак с контракции, които бяха по силни и следене на тонове , заради ниско тегло на едното бебе. Според мен отидете и проверете шийката , ако е скъсена влизайте, ако не е може да ви дадат лекарства за спиране на контракциите.  Аз пиех салбутамол за подтискане на контракциите, не е често срещано , но помагаше. Имаше и друго лекарство ,което го предписваха по често ,но не помня как се казваше.

# 170
  • Пловдив
Аз лежах в 29-та седмица. Бях с много контракции една вечер, буквално през две минути. Аз също пиех салбутамол, както и дизофарм. Шийката ми беше леко скъсена , беше 30 мм. Контракции имах и след това, като гледах доста да се пазя.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 14:35 от Лятна буря

# 171
За мен посетете лекар и нека ви премери шийката, а ако има скъсяване - болница.

# 172
Здравейте, записвам се в темата и аз. С интерес чета старите.
Бременна съм с еднояйчни близнаци в 12гс. Настроила съм се, че всичко ще мине по най-добрия начин, дано така и стане. Лекарката на ФМ малко ме наплаши докато ми разясняваше относно възможните усложнения. От време на време изпадам в лек ужас, но като прочета няколко хубави истории и пак успявам да се върна на себе си.
Имам и още едно детенце на почти 2 години. Той доста ми помага да забравям, че съм бременна от време на време Grinning , но определено вече и започва да ми личи.
Има ли още майки чакащи близнаци?

# 173

14 дни след ембриотрансфер на 2. Според вас колко сака има?

# 174

14 дни след ембриотрансфер на 2. Според вас колко сака има?
Какво  ви каза лекаря толкова рано?
ЧХГ колко ви е?

# 175
Толкова рано, надали ще се види нещо.

# 176
Лекарят каза, че вижда само 1 сакче. Друг, който ме следи частно каза, че са 2.( само по снимката, без екограф).
ЧХГ е 1900 на ден14 след ЕТ.

# 177
По ЧХГ не винаги може да се гадае, то е ориентир как нараства по принцип

Точно преди 4 години, когато се вълнувах от измерване на 10 ден от ЕТ имах 196, на 12 ден удвоено, на 16 ти ден вече беше над 2000 и тогава ми светна, че щом дръпна стойността може да има още нещо, което е тръгнало.

На преглед бях месец след трансфер  и ясно се видяха два сака.

При други жени още на 10-12 ден имат високо ЧХГ около и над 1000, и само след четири дни вече може да е в небесата хормона около 7000 стойност.

# 178
ЧХГ е наистина само ориентир. Моите не са инвитро ама в деня на закъснението беше 60 и нарастваше в нормални темпове. Та нищо сигурно няма. Имайте търпение, рано или късно ще разберете.

# 179
Да, разбира се. Имаше въпрос за ЧХГ и затова го написах. Ясно е, че то не е ориентир . Ако някой има сходната история и има възможност да погледне снимката ще се радвам 🍀🫶🏻

Общи условия

Активация на акаунт