Ще имам близнаци! Тема с продължение 41

• 11 398
  • 311
  •   1
Отговори
# 270
Аз правих инвитрото в Надежда и продължих да се следя там. Бях при д-р Тихомирова, тогава тъкмо започваше да следи бременности. В болницата има добри фетални морфолози, неонатолози и специалисти по рискова бременност и се чувствах в добри ръце през цялото време. Наложи се раждането да е доста по-рано от термина, при д-р Кръстев беше. Децата бяха в неонатология 1 месец там. Също добре се погрижиха за тях.

# 271
Здравейте, при кои лекари сте се следили и доволни ли сте?
Здравейте!
Да разбираме, че сте от София .....🤔

# 272
  • Sofia
Аз се следя в Майчин дом по препоръка на ФМ като една от двете болници с най-добра неонатология.

# 273
Здравейте!
Да разбираме, че сте от София .....🤔

Да, забравих да спомена, че съм от София

# 274
Аз се следя в болница Щерев, където ми беше и инвитрото - до ФМ ме следеше репродуктивната лекарка, след това ме поема д-р Милчева.

# 275
Др Патрикова , прави фетални и следи бременност, няма равна. И др Павлова за следене е много  добра, но при нея е мн трудно записването. И двете са в Надежда. Патрикова два пъти спаси бременността ми , заради недоглеждане от други лекари, а съм ходила само на фетална при нея. в един момент имах съмнения за проблем и писах в 21:00 ч вечерта , защото на регистратура нямаше свободни часове за нея , след 30 мин ми отговори че ще дойде по рано на работа и ще ме прегледа преди часовете. Оказа се ,че едното бебе е спряло да се развива последния месец. И ме вкара в болница , като постоянно говореше с Павлова да ми пуска дни по каса , първо 3 дни , после още 5, за да не плащам , в крайна сметка лежах 10 дни преди раждане и не платих една стотинка  , само раждането и това е благодарение на нея. Другите жени , които бяха с мен в стая при Кръстев си им писа само 3 дни по каса и всичко от там нататък се плащаше. Но не е само до пари , Патрикова много обяснява , показва , успокоява ако имаш нужда , разглежда документи изследвания , дори да не си при нея за това , а само за фетална, върна ми отговор по нощите , когато имах нужда. Преди това тя откри много скъсена шийка , а следящия ми ,който беше по каса , въобще не следеше шийката. Видя лек сърдечен дефект при едното бебе и по никакъв начин не ме уплаши с това , така ми го обясни. Та само благодарение на нея изкарах тая бременност.

# 276
Аз съм след инвитро в болница Надежда. Вече близнаците са на 10 м. Но се следих при доктор Арабаджикова,ФМ при доктор Михова. Наложи се доста по-рано да направим секциото и лежах 2 сед в болницата в отделението на доктор Павлова. Тя също е уникална и препоръчвам с 2 ръце. Разликата е,че Арабаджикова следи в болницата, а доктор Павлова в Мол Парадайс. Успех и не подценяване,че сте рискова бременност. Пазете се. Аз го карах на шега, тъй като всичко ми беше прекрасно и нямах оплаквания. Работих до 32 г.с. и с един емоционален неприятен момент за мен/загубих дядо си/ на следващия ден малката ни принцеса пропука мехура и започнах изтичане на околоплодни води. Ако не бяха 2те докторки Арабаджикова и Павлова нямаше да се родят в 34 г.с и да могат да дишат сами. Макар и мн малки бяха на антибиотик и на термолегла, но дишаха и не се наложи ковьоз.Не искам да плаша никой. Просто искам да кажа,че физически и емоционално всичко влияе. Успех,късмет и донесени бебета.

# 277
Здравейте мами, аз очаквам своите близнаци март месец и имам два въпроса на които търся мнение:

В коя седмица ви съветваха да родите? Моя лекар ми каза, че ще съм със секцио и сигурно 35-36та седмица ще ги изражда- и при вас ли бяха толкова рано или в по-късна седмица?

И втория ми въпрос е относно количките за близнаци (тъй като повечето не се предлагат с включени кошове за новородени), в магазин Дундьо ни посъветваха, че няма нужда да вземаме кошове за новородени и няма нужда от такива стига количката да има напълно легнало положение. Вие на какво мнение сте относно това? Вярно ли е, че реално няма да ни трябват кошове за новородено, ако количката има такава функция (и първите разходки ще са средата на Март или Април)

# 278
  • Sofia
Аз родих точно 35гс. Бебетата се водят недоносени, но не бяха в кувьоз, а само в Термо кутия и ги храниха два дни със сонда, после минаха на шишенца и кърмене. Кошчета и ние не взехме, тъй като сега е зимен сезон и нямаме работа навън, поне още месец. А тия кошчета реално се ползват месец-два.

# 279
Това е ранна седмица. Моите са родени в 37+4 дни. Напълно доносени бебета. Всеки ден е от значение при бебетата и ако ви кажат 35-36 г.с. ви лъжат. Защото тези бебета после отиват в неонатологията, от та проблемите са само за родителите. И ако при едно е нямало проблеми, то при други има.
Аз бих казала, да се консултирате и с друг лекар.

# 280
  • Пловдив
Ние кошчетата си ги ползвахме 5-6 месеца и за мен си бяха задължителни и много удобни.
Родих в 37+ 1 и не са били в кувьоз, напълно развити бебчета.

# 281
Ако нямате проблемна бременност и някакви показания 36та седмица е доста рано, та това си едва началото на 9ти месец. Колкото повече стоят на топло, толкова по-добре за тях. Наистина потърсете още едно мнение.
Относни количката за мен е задължителен кошът за новородени, не случайно се казва така. Особено пък за бебета родени март, когато не е много топло, ама пък не би трябвало нищо да не ви спира да излизате. Толкова хубаво спят навън, аз излизах и на минусови температури. Въсщност всеки ден сме навън, стига да не е порой или много голяма мъгла и вятър.

# 282
Моите са родени в 36+3, планирано секцио. Родени са януари. Количката ни беше Mountain buggy, без кошове за новородено. Ползвахме си летните кошове, в изцяло легнало положение, със зимни чувалчета. Чувалчета си ползвахме и в следващите 2 зими.

# 283
35-36 г.с е твърде рано за раждане. Ако медицински причини не налагат това. В противен случай, ще имате недоносени бебчета, което не е ок. Моя лекар казваше, колкото повече стоят в коремчето, все едно ябълки, които зреят на дървото.  По добре се консултирайте с друг лекар. Да ви натискат да ги вадите рано рано, без нужда, не е ок.

# 284
  • Sofia
Еми лекарското мнение е, че 35 гс е гранична зона, като приемат, че не е твърде рано за вадене на бебетата при определени условия. Много ясно, че колкото повече са в майката е по-добре, но бият и кортикостероиди за белите дробчета.
При мен проблем беше, че аз не мога да ги доноса и за да запазят и моето здраве ги извадиха 35 гс+1.

Общи условия

Активация на акаунт