Ще имам близнаци! Тема с продължение 41

• 8 349
  • 265
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте мами, има ли родили в Майчин дом София и ако да - при кой лекар раждахте?

Споменаха ми имената на д-р. Гунев (но не виждам онлайн как да се запази час), д-р Гърчев и д-р Пирнарева. Някой раждал ли е близнаци при някой от тези лекари?

В 13та седмица съм, с еднояйчни близнаци, които делят една плацента

# 256
Аз съм лежала , като бременна в Майчин дом , Дяволов много го хвалеха за близнаци, може да разучите, имам и приятелки родили при него , които са доволни.  Заради отношението в крайна сметка накрая избрах да родя в Надежда.

# 257
Приятелка ражда два пъти при д-р Дяволов, ама май вече трудно поема пациенти. От нея знам и за д-р Ибрям.

# 258
За сополът- Аз как процедирам. Купувам си тампони от аптеката и мъжът ми носи в Геника. Това е при жълт, зелен сопол. Задължително с антибиограма. Инхалации НЕ правя.
Ако сополът е прозрачен и се точи от носа- коларгол капки, коризалия, инхалации с кависепт 3% да се разбие сополът, да не е гъст и умкалор, че да не слиза надолу. Винаги включвам и нещо за имун. система. Промивам с физиолиогичен носа след инхалация над мивката. Научих ги и сами се качват на стола, надвесват главата, пръскам със спринцовка 10 мл физ разтвор 0.6 и излиза всичко от другата ноздра. Отпушен нос и веднага се усмихват, защото им олеква.
За спането - принудително минаха на 1 дрямка. До тогава и до прохождането за мен беше най-трудния период до момента. На 1г и 10м са.
За чувалите - и ние сме Mountain Buggy. Имам 2 зимни чувала. Никога не ги ползвах и си седят прибрани. Най-несполучливата ми покупка. Само ги сложих за пробване. Ако иска потребителката ми пише на ЛС, че да ги видим какви са.

# 259
Здравейте, търся си зимни кошове за Baby Monster Easy Twin 4, ако случайно някоя от вас иска да си ги продаде, но все още не го е направила.

# 260
Кошовете ги продадох ,но количката не съм ,  baby monster 3 ,  ако някой се интересува. Черна със светло сиви сенници и подложки , дъждобран, зимни чували (на друга марка, сиви)  и чанта  baby monster-  черна.

# 261
  • Пловдив
Здравейте, търся си зимни кошове за Baby Monster Easy Twin 4, ако случайно някоя от вас иска да си ги продаде, но все още не го е направила.

Писах на лично, но и тук да кажа, че имаме такива и им търсим нови собственици.

# 262
Имам и въпрос за бебеносенето.
Ползвали ли сте от двойните раници, какъв е опитът ви?
Аз имам единична ЕргоБейби от баткото и обмислям да слагам по-разстроеното в нея и да ги сменям спрямо нуждите, но виждам че има и за две бебета. Струват ми се доста обемни обаче, а аз съм дребна.
Имам и еластичен слинг, пробвали ли сте да сложите двете в слинг?

# 263
Аз двойна раница не съм ползвала, гледах я, но тя е до възраст, а и щеше много да тежи. Виж носех и в слинг и в Кабу, и после в Тула все тая дето реве. Бях взела две раници, защото се е случвало двамата с таткото едновременно да носим. На почивка бяхме с бебетата и пак сме носили.
Но аз сама слагах едната, по-нервната в раницата и така.
Приспособяваме се.

# 264
Здравейте!
Бременна съм с близнаци след инвитро. Днес бях на първия си преглед в 5+4 г.с., като се установи разлика в големината на двата плодни сака.
1-ви сак: 13.9 мм, жълтъчно мехурче – 5.7 мм
2-ри сак: 9.2 мм, жълтъчно мехурче – 2.8 мм
Лекарката спомена, че едното жълтъчно мехурче е по-голямо от нормалното за този етап, но не даде допълнителни обяснения.
При някоя от вас имало ли е подобни разминавания в началото на бременността? Как се развиха нещата и случвало ли ви се е да имате по-големи жълтъчни мехурчета?

# 265
Моят опит с такова мехурче е лош.
Имах неуспешна бременност с увеличено мехурче, беше почти двойно. Оказа се, че ембрионът се е опитал да се раздели на две, но е станала някаква (хромозомна) грешка и реално е бил нездрав.

Общи условия

Активация на акаунт