Нека в месеца на любовта, да се появят много нови сърчица ! ~бебеправене 617~

• 30 848
  • 849
  •   1
Отговори
# 45
При нас нещата и този път приключиха окончателно.
Както бях писала, колкото и да си мисля че за нас ще е по-добре да кажаме край и да се наслаждаваме на детето кое имаме, изговорихме нещата с ММ и двамата не сме готови да се откажем и мислим,че не сме пробвали всичко всичко което може, за да се сбъдне мечтата ни да станем четирима.

Ще си дадем няколко месеца почивка, чисто емоционално да се вдигнем, като през това време търсим репродуктивен, със сигурно ще се свържа отново с Михайлова и цялостно мисля да се насоча към София.

Ох имам един въпрос за които може да сме сметнете за много неграмотна, но наистина не ми стана ясно по това което четох. След като имаме едно живо и здраво дете според вас към кое от двете изследвания трябва да се насочим : кариотип или кросмач или и двете е добре да се направят?

Ако сте наясно ще съм ви много благодарна за мнение. Благодаря ;*

# 46
Съгласна съм АА.
Но доколкото се сещам, че отдаван съм чела по въпроса за високия пролактин:
1. освен, че МОЖЕ да подтисне овулацията (може няоки месеци да има, но някои да няма) - имам предвид, че да се проследи един месец не е достатъчно - ПРОСЛЕДЯВАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ЕХОГРАФ
2. пречи на достатъчното произвеждане на прогестерон (това, за което ти говориш), което пък пречи или поне намалява шансовете за имплантиране на ембриона.
3. смущава работата на щитовидната жлеза

При мен бяха налични точка 1 и 2.
Много лекари дават хормон за щитовидната, а пренебрегват пролактина. Аз например нямам проблем с щитовидната. Имам предвид, че нямам възли, Хашимото или друг проблем, но щитовидните ми хормони не винаги са ОК. Това идва от микроаденома ми на хипофизата.
След забременяването ми след ЗЕТ, което стана възможно (имах овулация) след понижението на пролактина и раждането на синът ми, от 2021 до ден днешен имам 4 спонтанни бременности. Вярно, нито една успешна, НО на моите години е невероятно, имайки предвид, че откакто навърших 28 не се пазим, а бременността ми стана факт след инвитро, когато бях на 37 години.
От 28 годишна възраст до 36 годишна, защото тогава се обърнах към репродуктивен нямах НИТО ЕДНО ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ.

# 47
  • Замък сред облаците
С микроаденом хипофизата не работи ок, да. А хипофизата е част от оста с щитовидната.
Без микроаденоми пролактинът само при хиперстойности потиска О и оттам няма прогестерон. А не си потиска прогестерона принципно.

# 48
Ягодке, съжалявам много отново ! Дано почивката ти се отрази добре!

На мен Михайлова ми препоръча кариотип на по-късен етап, ако нищо не се намери като причина друго. Аз също имам едно дете вече, ако това ти е от полза Hug

# 49
  • Замък сред облаците
Ягодке, съжалявам!

# 50
Момичета, честит празник на любовта! Нека успеете с половинките си да направите деня си специален! Gift Heart

Благодаря ви много за стиснатите палчета, аз се връщам тъкмо от прегледа - лаймската е изчезнала вече, има едно друго гранично, което леко ги притеснява, но за момента няма нужда да се подлагам на повече лечения и след 2 месеца трябва да направя още една контрола.

Кенди, ти днес празнично нямаше ли да се виждаш с Цветков или аз съм объркала нещо?

# 51
Много хубави новини, Файона!
Ягодке, съжалявам!

# 52
Фей, най-после отрицателни резултати за Лаймска. Дано и другия граничен резултат да е отрицателен на следващата контрола и да отидеш вече бременна!
Съжалявам, Ягодке, че пак преминаваш през това. Ти не беше споменала, че се чудиш, дал да не пробваш Гогова в Пловдив? Но може би наистина в София е по-добра идея да потърсиш помощ. Алина ме впечатли, че й правиха някакво изследване за вероятност за аборт, май Стаменов го анонсира наскоро и 2402 май сподели линк. Само подхвърлям, какво съм запомнила.

АА, а ти правила ли си ЯМР, за да отхвърлиш аденом? Зачетох в съседна тема, че трябвало с контраст да се направи, иначе можело да не се види аденома. А нещо не ме кефи много мисълта за този контраст.

# 53
Включвам се и аз в новата темичка. Благодарности на Рейв отново за хубавото местенце, което ни създава. А на Мила пожелавам най-прекрасните бременни емоции възможни ❤
Файонка, супер за Лаймската, дано това гранично нещо да се саморазреши бързо и повече никога да нямаш притеснения.
Включвам се и аз за ДНК фрагментацията - на мен също ми обясняваха как имало някакви параметри, дето показвали има ли нужда или не, ама опитът ми говори, че хич не е така. Ако имате възможност, пускайте задължително фрагментация, защото дори при перфектни стойности на останалите неща, пак може да излязат някакви гранични резултати. Също така, по-добре да се направи SDI тест, а не Halo (който правят в неовитро).
Относно загубите - аз лично мисля, че ако са отхвърлени основните неща, то проблемите са или имунологични, или генетични.
msr, Ягодке ❤❤
На новите момичета пожелавам много скоро да ни се похвалят с хубави новини!

# 54
  • Замък сред облаците
Тирамису, ако се поддържат високи константни нива на пролактин 800-1000 и нагоре има смисъл от ЯМР.
При жени с малки деца и събуждания през нощта е нормално да е завишен малко, също при хора с напрегнато ежедневие (примерно счетоводители около 14-то число 😝). Преди да забременея ми беше 200-300.
Това е поредният хормон, който варира много и сивата зона е важна откъм интерпретация. Давам пример с малките деца, защото е абсурд това с непипането на гърдите - вечерта преди изследването (както и 99% от вечерите) ме изръга детето с лакът в гърдата докато четяхме книжка. 🤷♀

Фей, браво!

# 55
  • На изток от Ада
Съжалявам Ягодке!

# 56
Благодаря ви за подкрепата Heart Надявам се съвсем сроко всички да ни очакват само хубави моменти и много памперси Heart

*тирамису* Бях при Гогова, след като тук ми я препоръчахте и съм супер доволна от нея. Наистина ми пусна изследвания за които до този момент не знаех, гледахме матката много подробно, следяхме и овулацията нищо, лошо не мога да кажа за нея.

Но някак ми се иска да сменя или поне да проверя различни гледни точки и цялостно да се махна от тукашните доктори. За София ще ни е по-трудно със сигурност, но в крайна сметна нито съм първата ни по последната която пътува за всеки преглед и процедура - само се моля всичо да си струва накрая

# 57
Фей, цикълът се замота с 2 дни, така че остава за понеделник. Сега се чудя да пускам ли тридневните неща /последните са от края на ноември/ или като ида, спрямо каквото се види на ехографа да се прецени от какво текущо има нужда. Аманченце.

# 58
Ягодка прегръдки 🫂❤️ Радвам се , че с ТМ сте на едно мнение. Подкрепяйте се , ще успеете ! 🙏🍀

msrr 🫂❤️

EdelV изпращам ти Вяра и Кураж ❤️
Пожелавам всичко да бъде наред 😇

Ето от мен малко актуализация за ЩЖ :

Днес си ги пуснах , контролно.
Според мен няма нищо притеснително, моля някоя по запозната да потвърди 😇
Благодаря ❤️

# 59
  • Замък сред облаците
Супер са си.

Общи условия

Активация на акаунт