Нека в месеца на любовта, да се появят много нови сърчица ! ~бебеправене 617~

• 30 850
  • 849
  •   1
Отговори
# 60
Чудесни са резултатите, Миракъл!

# 61
Стискам палци на всички ни скоро да имаме много хубави новини ❤️❤️❤️
Момичета, моля за съвет за болница Щерев и най-вече др Ганева, веднъж съм била при нея и ми се стори много приятна и добронамерена, спокойна и невкарваща драматизъм 😃 дори беше леко забавна защото ние тогава отидохме с мъжа ми с идея да замръзяваме яйцеклетки и тя само ме погледна и каза ама защо яйцеклетки нали няма да сменяш партньора или да не те питам пред него 😂но нямам информация как са им ембриолозите в болницата? Благодаря ви

# 62
ДжудиМ, тази лекарка е страхотна, моя приятелка е била при нея. Но май не следи бременности и/ли не изражда. Защото после приятелката ми се прехвърли при друга.
Ако имате по-сериозни репродуктивни проблеми, не мисля, че Щерев е вашето място. Препоръчвам от личен опит Доверие (Станулов).

# 63
So close, много ти благодаря ❤️ ох и аз не знам вече имаме ли сериозни промени какво имаме, искам ли изобщо да тръгвам отново по този път 😃😬 защото аз съм разказвала моята история но с 2 думи имаме с мъжа ми детенце на почти 5 години заченато с инсеминация след няколко години емоционални драми и честно казано до скоро не знаех дали искам да се подложа отново на всичко. Преди да забременея бяхме с неизяснен стерилитет, но вече сме с мъжки фактор а и моят яйчников резерв си спада сериозно. А и за красота ми откриха инсулинова резистентност. А ти при Станулов си била така ли? Много ли се чака за среща с него?

# 64
strawberry, съжалявам. Доколкото знам дори и при живородено, здраво дете пак може да има проблем в кариотиопа на един или двамата партньори. Унаследяването на гените и възможните комбинации са си малко или много тото. Кросмач пък обикновено се препоръчва точно ако двойката вече има дете заедно. На мен ми обясниха, че по време на бременността тялото изгражда антитела към ДНК-то на мъжа, които достигат своя пик около 6-7м месец от бременността, после започват да падат и изчезват напълно скоро след раждането. Понякога обаче не работело така и оставали.
Аз имам правен крос-мач:
Скрит текст:
Отрицателен е за Т-клетките, които доколкото разбрах са показателя за силен имунен отговор. Но е леко положителен за Б-клетките, които не били толкова изследвани във връзка със забременяване и износване, но за по-сигурно пак се препоръчва имуномодулация.

Джуди, за Ганева конкретно нямам наблюдения. Не знам и ембриогията им как е в момента, но е факт, че ние имахме успех от първи инвитро опит през 2020/2021г с олигоастенотератозооспермия + над 40% ДНК фрагментация на сперматозоиди, а в добавка и смотани яйцеклетки заради моите СПКЯ и ИР. Имаме даже още един останал ембрион от единствената ми пункция. Имахме общо 6 бластоциста, с които до  момента съм имала 3 трансфера и 3/5 ембриона се имплантираха (макар да нямам 3 деца, но това е по съвсем други причини несвързани с качеството на ембрионите). Това обаче не го приемай като "Щерев са супер, най-добрите". Има много неща, което за мен лично не са ок там и след втория трансфер смених клиниката, въпреки че беше по-скоро защото не исках да продължавам с лекаря си там.
Колкото и клиширано да е обаче, наистина навсякъде има доволни и недоволни и според мен ако се чувстваш комфортно с Ганева не пречи да направите някакъв опит при нея (инсеминация, инвитро, според тежестта на МФ).

# 65
2402, много ти благодаря за споделената информация 🥰❤️ да, права си, някак много приятно впечатление ми направи докторката, дори този и майтап дали няма да сменям партньора го направи за да ни отпусне което е много важно за мен. Защото какво ще стане вече си е божа работа, аз като правех инсеминации живеехме в чужбина и цялостната обстановка беше прекалено драматична и ми се иска докторът да може да ме предразполага. Може да пробваме да видим какво ще стане и да сменим впоследствие. А момичета, за фонда много ли се чака? Защото може би ми се иска да си спестим поне част от разходите. А трябва ли да се минават инсеминации или може директно инвитро? Извинявам се за глупавия въпрос, просто защото някъде сякаш бях чела че трябва да се минат първи инсеминации преди да се пристъпва към инвитро. Но в нашия случай ще е губене на време с този ни мъжки фактор и моят amx.

# 66
Зависи от степента на МФ. Ако отговаряте на ПОНЕ 2 от тези критерии може директно да кандидатствате с мъжки фактор (с още една спермограма от друга клиника):
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,3 ml;
бб) общ брой на сперматозоидите в еякулата < 35 милиона;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 29 % (grade 1 – 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 3,9 %;
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;
Но независимо от това с какъв фактор се кандидатства, АМХ трябва да е над 0,5.

Ако не покривате изискванията за кандидатстване с МФ, вариант е 4 инсеминации и ако са неуспешни - кандидатстване с неизяснен стерилитет.

# 67
2402, много ти благодаря за подробната информация. Мъжът ми е с asthenoteratozoospermia. Това дали ще е достатъчно за инвитро директно? Моят amx е 0.750

# 68
Ягодке, съжалявам и те прегръщам!

ДжудиМ, аз забременях и родих с негова помощ (на д-р Станулов). Ние сме с лек мъжки дактор - ниска подвижност и 2% морфология. Казвам лек, защото подвижността варира, на едната спермограма беше ок, но за инсеминациите беше все зле. Успяхме при Станулов с инвитро по фонда, но тогава работеше в Афродита. За първи преглед се чакаше около 2 седмици. После, когато си вече негов пациент, е по-лесно, вмъква те за преглед, стимулации и т.н. Сега може да се чака до 1 месец, не съм сигурна.

Джуди, моят мъж беше със същата диагноза, но само на едната спермограма. Другите бяха по-добре и затова не можахме да кандидатстваме за фонда с мъжки фактор. Направихме 4 инсета и кандидатствахме с неизяснен стерилитет. Трябва да имате 2 спермограми от различни места с тази диагноза.

# 69
So close, много ти благодаря за информацията 🥰❤️ а може ли да те питам как беше със стимулациите, от първия опит инвитро ли стана? Моето забременяване с инсеминация си беше живо чудо и късмет и то от третата инсеминация, а това беше преди 6 години с много по-хубав амх, така че се надявам веднага да минем на инвитро да не губим време, че просто усещането ми е че каквото направим до 1-2 години това ще е, амх няма да ме чака Simple Smile

# 70
Мислех да си дам няколко дена за размисъл, но така или иначе вече Джуди отвори темата за избор на репродуктивен лекар, та ще присламча и аз към нея. Вече с ММ сме готови да влезем в дълбокото и почваме търсенето на репродуктивния лекар за нас. В скрит текст ще ви припомня историята ни и ще ви помоля за съвети накъде да се насочим (може и на лично съобщение). Благодаря ви предварително! Heart

Скрит текст:
Аз съм на 34, ММ на 35 и почнахме с опитите за дете през септември 2020. Аз имам СПКЯ и висок пролактин, които вече вкарах в норма, както и ИР, за която има още какво да се желае. ММ също има ИР, но има направена спермограма с Крюгер и ДНК фрагментация и всичко е в норма и далеч от границите. В периода, в който бях вкарала ХОМА-та си под 2.5, забременях три пъти в рамките на 8 месеца в периода април - декември 2023. Първата завърши с мисед в 7-ма седмица, за която обвиниха тромбофилията (имам хетерозиготи в PAI, ACЕ и гена за усвояването на Б витамините) и заради която от тогава съм на терапия от натаспин преди положителен тест и аспирин протект след такъв. Втората беше извънматочна, оказа се че едната ми тръба е нагъната и напълно непроходима, така че при лапароскопията я премахнаха, другата е наред и друг проблем не търсихме. Третата завърши с кухо яйце, в ембриона не се откриха хромозомни аномалии, ние също изследвахме кариотипи и всичко ни е наред. Тогава при мен се откриха високи NK клетки, за които направих 2 вливки интралипид. След това започна сагата с лаймската болест, така че не съм продължавала с 3-тата вливка, която ми беше предписана, тепърва ще правя и контрола за NK клетките, почти година след първата. Междувременно имаме спорадично опити като нямаме друго забременяване.

# 71
Fayona, благодаря ти че ни припомни историята ти ❤️ Стискам ти палци и ние ще се гмуркаме в дълбокото. За съжаление не мога да дам съвет и ние се лутаме накъде

# 72
Джуди, както каза so close трябва в две спермограми, правени поне през месец една от друга,  в различни клиники, да имате такива диагноза. Моите наблюдения са, че подвижността специално варира много. Моя мъж има 9 правени спермограми в рамките на 5 години: има една с подвижност (А+Б) 37%, което е напълно нормална подвижност, но е имал и такава с 6% подвижни, няколко при които подвижността се върти около 25-29% и няколко с подвижност около 10-13%. Така че докато не е повторите не е ясно дали има проблем там. Ако се потвърди диагнозата, може да си кандидатствате към ЦАР.

# 73
  • На изток от Ада
Браво Фей! Дано откриеш твоя док.  Най -добре са го почувстваш .

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 16:13 от nasito8988

# 74
2402, благодаря ти❤️ да ще се заемем и вече каквото сабя покаже Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт