Истеричен рев след къпане

• 947
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, детето ми е на 3 месеца и след къпане започва да плаче неистово при обличане на бодито и особено когато е с дълъг ръкав. Дотогава мълчи, занимава се с дрънкалките си, гледа ме, смее се.. но в момента на обличане става нещо страшно и се успокоява и заспива едвам едвам когато успея да му дам биберон с мляко( не кърмя ) дори когато не е гладно.
Случвало ли ви се е и има ли някакво решение?

# 1
Някои деца просто не обичат процеса…
Моето беше същото, просто станах супер бърза в обличането и давах играчки .. израстна го, все още не обича да го обличам по какъвто и да е повод (1г2м), но поне се занимава с нещо и драмата е значително по-малка… за сега😂

# 2
Някои бебенца се паникьосват, когато са голички и извън водата. Ако е такъв случаят, ще помогне, ако му дадете да държи нещо в ръце и/или му закрийте очичките с кърпа, докато през това време максимално бързо го обличате.

# 3
Може да му е топло. Аз след баня слагам възможно най-малко дрехи, чак като се поохладя, тогава се обличам напълно, иначе ми е неприятно.
Оставяйте го повече време да си поиграе само по памперс и тогава слагайте боди с къс ръкав, щом го приема по-добре.

# 4
Моето също плачеше като на заколение при преобличане, същото и с масажите на горните крайници. Според педиатъра беше още много стегната.
Израства се, просто ти не се паникьосвай каро започне драмата.

# 5
"Решение" на проблема няма. Моето на 3г и 6м, все още го прави.... Някои деца не обичат да се къпят.....

# 6
  • София
Моят син плачеше след баня главно от нетърпение да яде. Тъй като режимът беше вана и после шише и в леглото, той знаеше какво следва и беше крайно нетърпелив. Едва издържаше да се стигне до млякото. И след това като го подхване това шише- все едно никога не е ял. А в коритото преди това си се забавляваше и си играеше. Но изглежда беше схванал какъв е режима, а и беше голям гладник. Simple Smile

# 7
  • Банско
Моят син плачеше винаги когато е гол, след баня, по време на баня, и при обличане. Чак като стана на 3 и започна да се занимава с играчките повече под душа, спря с тези истерии. Обаче обличането все е мрънкане.
Така беше и детето на сестра ми. Сега  и той е почти на 4 ри годинки и спря с пищенето.

# 8
Може да се преуморява след банята и да иска веднага да спи. Пробвайте да я къпете малко по рано

# 9
Можеш да смениш типа боди, с друг вид закопчаване и да видиш пак ли така ще реагира.
Според мен може и от колики да реве, ако коремчето настива докато го облечеш.

# 10
Малката ми дъщеря беше така, пищеше здраво след баня, аз го свързвах с това, че знае, че ще яде и няма търпение, защото като дадях да суче, веднага се успокояваше. Просто подгответе удобни за обличане бодита, да не са стегнати или пижамките с цип, за да се облече бързо и млякото да е наблизо. Израства се, но има точно един момент около 3-4м когато е най-голямото реване, до 6-тия месец ще отмине.

# 11
  • Sofia
Започна да пиши като на заколение на около 3 месеца и продължи около месец. Не разбрахме точна причина.

# 12
Бебетата по начало не обичат да се обличат. Особено ръчичките, тогава става голяма драма. Нашето плаче първо, че не иска да излиза от водата. После се успокоява и след това почва да плаче като обличаме блузи и бодита. Нормално е.

Общи условия

Активация на акаунт