Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 725
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Вики, къде му сипваш със спринцовката, в бузката ли? Биозинът се дава със спринцовка, но не посмяхме днес с нея, и му го дадохме с лъжица, уж близа нещо... надявам се, че поне не го повърна и него Sad

# 361
  • Пловдив
vondito, за носен секрет съветвам и през пулмолог да минеш. Баткото от родилното си носеше бактерия, два вида антибиотични капки смени, не се изчисти тогава и по съвет на пулмолог да не се занимаваме с нея, след като не прави поразии и че ще я израсте. Факт - в един момент изчезна от самосебе си, установех го, когато впоследствия за едни сополи го закарах за секрет.

# 362
Маги, където дава, там слагах

# 363
Маги, правихте ли тестове? Не искам да те плаша, но имам две близки приятелки с бебета колкото нашите в болница заради RSV. Това чудо явно е отвратително и прави големи поражения при бебетата. Отделенията се пукат по шевовете, има много болни бебенца 😭
При едното бебе влачи сополи седмици наред, не минаваха, после се появи кашлица и накрая хрипове…
Стискам палци да не е RSV и да се оправя вкъщи скоро!

# 364
Маги, при нас бяха изписали заради усложненията от грипа, но успоредно с антибиотика, на своя глава го купих, но не го давах докато видя дали се влияе само от АБ. Иначе съм правила инхалации на баткото с него и обикновено има ефект още на 2-3 прием, масово се изписва, не мога да кажа за добро или лошо, но е факт, че е ефективно.

Деси, на никой не го пожелавам това, да са ти много здрави!!

# 365
Благодаря за отговорите, мами.

Включмампсе по въпроса на Сиска - защо не пробваш схдруга каша - царевична, елдена. Оризът си запича.

Аз сега ще спра кашата, докато не му е добре. Предпочитам да приема течности повече. Не че яде кой знае колко каша, ама ддз...

Всички бебоци, батковци и каки да оздравяват бързо от всичко.
Каша от Елда не и хареса. Сега и аз спрях да давам каша докато се изходи и ще въведа царевична..

# 366
Здравейте!
Искам да ви се оплача и да ви попитам дали на някоя от вас се е случвало такова нещо...
От два дни забелязвам лош дъх от устата на Лео и Борис и изобщо не знам от какво е.
Вечерно време мием със силиконова четка, но без паста за зъби. Давам Витамин Д, но лично аз не давам засега флуорид. Не знам дали има някаква връзка, но все пак да си кажа. Усеща ли ли сте лош дъх при бебетата и ако да разбрахте ли от какво е?
Благодаря предварително!

# 367
Здравейте, девойки! Отдавна не съм се включвала. Андрейче е вече на 7 месеца, последно го мерихме преди 20ина дни - 10кг и 73см. И той беше при д-р Цанова, като Герка, и на мен ми каза същите неща. Погледна му и ПКК, 95 хемоглобин е нисък и направо ми предложи да пусна изследване с венозна кръв, за да проверя за таласемия минор или желязо дефицитна анемия Flushed и изпаднах в паника......
Поне, с нещо да съм полезна, венозна кръв на бебета взимали в бодимед на Позитано..
Чакам и отговор от педиатърката, мислех, че е нормално да е с по-нисък хемоглобин като е основно на кърма и отскоро има и месо.
С кашите срещнах проблем. Запече се от елда, три дни нямаше изхождане, но имаше напъни. Опитах сливи и круши, но той плодове не признава засега... И накрая половин микроклизмичка. Оправиха се нещата. Сега почива от кашите за десетина дни и после ще давам повече плод, по-малко каша.
Времето стана хубаво, най-накрая се чувствах оптимистично, че може би не се провалям толкова. И сега пак ми умря коня.. Disappointed Relieved

# 368
Благодаря за споделения опит с витамин Ц! До колкото и аз знам при единични дози до 5 дена е ок. Но пак за 7м. Ми се струва голяма дозата.
Слушам си лекарката, доста се припокриваме като мнения, но понякога се губя. Имам лошия късмет да не съм попадала на добри лекари и тогава всичко що съм изчела по медицина чи е свършвало работа. За съжаление, обаче, това ми “знание” понякога не ми прави добра услуга.

За пулмикорта - без наличие на бактериална инфекция в долните дихателни пътища, бих искала второ мнение. Кортикостероидите не са безвредни, особено при развиващи се органи, както в момента са техните. Една лекарка си е позволила до сега превантивно да го изпише на голямото ми дете, отидох за второ мнение и категорично ми казаха да не давам ( съответно и трето мнение беше да не давам). НО те са много малки и понякога презастраховането е добър вариант- за това винаги две мнение при мен.

Захранването - греда. Толкова натоварени няколко седмици имам, че усетът ми за сносна храна е изчезнал. Детето яде буламачи и съответно… не иска да яде. Просто всеки ден е бързо да го направя и грам мисъл не вкарвам за вкусът. Но и това ще оправим.

Инхалаторът - топ покупка за мен. Каката беше редовно и смятам много ни е помагал. Включително и аз го ползвам. Взехме компресорен, за да може да слагаме лекарства - налагало се е.

Моето момче е зверски кисел вечер. Мислех ме е от боледуването, но вече мисля, че са зъби. Заспива в 19, събужда се в 21 и до 1 е мрънкане и опити за преспиване. Окапа ми гръб, кръст, врат… ходих мин седмица на ортопед и физиотерапевт и двамата казват “ внимавай повече с вдигането на бебето”. Той  пък моя като ги чу….айде юруш в някаква фаза и само да го нося🤷♀

# 369
И моята бебка беше много болничка и не приемаше никакви лекарства.. Беше със зачервено гърло и силна кашлица, имаше ужасна температура 38,9 и като не пие никакви лекарства, а ги повръща на секундата следователно нямаше как и да я смъкна. Първия ден ни изписаха Биозин, Синекод, Гранофорин и Нурофен. Добре, че на следващия ден ни изписаха свещички Панактиф бейби ( слагах и куул пач) и спадаше поне от тях за отрицателно време,  защото от Фервекс съм чакала по 2 часа и то падаше до 37,8, повече не е мърдала. Изписаха ни също и инхалации с физ. р-р и Пулмикорт, които много ни помогнаха.

Закупих инхалатора на Омрон- котето Нами. Да, шумен е доста, но пък не мислех да купувам друг инхалатор, в който не мога да слагам всякакви лекарства, тъй като е ясно, че няма да пие лекарства през устата и ще се ползва дълго време инхалатора. Добре, че го има и този вариант. 
Беше болна в продължение на 8 дни, а сега вече е бомба и си играе и хапва.

Въведох глутена с каши на Хип - първо Овесена, а сега вече 3 дни давам и Зърнеста каша - 80% пълнозърнесто брашно* (овес*, пшеница*, ечемик*, спелта* (1) ръж*), 20 % пшеничен грис*, витамин В1.
(1) вид пшеница. Мисля другата седмица да ѝ направя трахана със сухар вече, защото съм въвела и червена чушка и домат и лук и всичко 😀, а след това и бисквитки ще ѝ купувам.

# 370
Mom to be, слава Богу, че сте добре вече. Много ви мислих и вас. Ние днес бяхме за второ мнение и то не беше второ, а ново, защото снощи нямаше уж хрипове, а днес другата докторка чу и каза трахеобронхит от RSV - не знам как точно го определи, тя си знае. Но смени на вентолин, антибиотици, фенистил. По принцип му правим инхалации от малък и е свикнал, но сега не можахме. От АБ какво ще изпие, какво ще изплюе... Просто не мога да повярвам. Искам пак да си говорим за пюрета, не за болни дечица. Пазете се и болничките да оздравяват.

Който е давал АБ цялото шише с прах разреждате и после си взимате съответната доза ли??? Че ние тука четем и се пулим като последните глупаци, особено аз... не мога да мисля

# 371
Да, мериш водата и добавяш в бутилката, после взимаш със спринцовка за дозата, виж дали се държи в хладилник.
Да се оправят всички болни!!

# 372
  • Пловдив
Magrat, точно така. Препоръчаните мл се добавят на два пъти /примерно 40мл се слагат 2х20мл./, към праха, за да е сигурно, че няма да стане на бучици и т.н.
Аз всички лекарства ги съхранявам в хладилника.

# 373
Изкарахме 3 дни извън болницата, пак сме вътре. Значи честно ви казвам, като парцал се чувствах миналата седмица като влязохме, аз изобщо не можех да си стоя на краката или каквото и да е, толкова вече нямах сили, но 5 пъти бих повторила, ако можеше да го заменя за това децата да са здрави.
Лео направи гърч следобед. Малко преди това мерих температура и беше 39.4, дадох му сироп с ибупрофен, малко след това стана всичко. Още ми е пред очите цялата ситуация. Звънях на спешния телефон, дойде линейка и така се озовахме в болницата. Сега да си призная, ме е страх да заспя.

Маги, да добавя към това, което са казали преди мен. Не забравяй преди прием да го разклатиш пак.

Айде наистина всички да оздравяват и пак да си говорим за захранване, за мерки, за разходки и т.н.

# 374
  • Пловдив
Вики, представям си ужаса, който си изпитала. Безсилието да не може да помогнеш на най-милото си.
Наистина всички да оздравяват, защото болно дете - цяла къща болна.

Общи условия

Активация на акаунт