Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 720
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Вики, браво на Лео! Аз давам на малката в ръчичка от тези гризки за бебета и нищо не се случва освен, че я гледа умно. Sweat Smile Подавам ѝ друга в устата, много ѝ харесва и си ги яде с кеф, обаче сама да си сложи в устата засега не става.
Иначе забелязвам, че се мъчи да дъвче и си върти храната в устата, което в напредък.

Сиска, и при нас така, давам само разхлабващи, тук-там банан, батат по малко и пак акото е много твърдо, а понякога и на топчета. Започнах да ѝ давам пробиотик и сякаш се подобри, но трябва да пие и водичка, иначе става плачевно. Много се мъчи горката, напъва и ѝ текват сълзички. Pensive

# 346
Момичета, давали ли сте витамин Ц на бебетата? Малкия е болен и педиатърката изписа по една ампула на ден от детските, но и тях ги дават за след годинката…в аптеката също се учудиха и казаха само половин доза. А втори път го водя този разговор с нея и втори път ми казва по 1 ампула.  За каката съм давала, ама беше над 1 год.

Извинявай, че се включвам ни в клин, ни в ръкав. От декемврийската тема съм, та моето бебе няма и 3 месеца още, но ние вкъщи сме болни, бебка за сега държи фронта, но ЛЛ каза да й даваме по половин ампула витамин Ц профилактично. И аз се притесних като видях, че го дават за деца над 1 година, но...

# 347
  • Пловдив
Miliva, Омрон взехме, нормален компресорен. В парите нямаше разлика, но фармацевтът каза, че другият лесно се чупил.

Този месец за децата 200лв за лекарства, най-мразя пари за хапове да давам. Но баткото много ми устиска, над година не се е разболявал.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 16:43 от Десиссслава

# 348
Аз вит.Ц съм давала и профилактично по една ампула и не е имало проблем.То излишното се изхвърля чрез урината доколкото знам.

# 349
И аз съм давала вече 2 пъти витамин Ц, няма проблем Hug
Момичета, ние едва от седмица сме изместили напълно обяда пупу. Бях спряла да давам каши защото не виждах смисъл да св ядосва само, но сега мисля да започна да му давам. Как процедирате с хубавото време ? Чудя се дали да опитам вечерята да изместя дали закуската… че навън да правя каши ми звучи откачено Grinning
Вики, аз също се впечатлих от немското захранване, звучи доста смело.. ще ми се и аз да можех да дам всичко, което описваш:confused:

# 350
От вчера давам витамин Ц за втори път в рамките на месец. Дозата ни е 1мл дневно.
Инхалатор ползвам на Aeolos. Изключително малък, абсолютно безшумен, зарежда се с USB. Много съм доволна. Май го няма на нашия пазар обаче. На мен ми го подари приятелка лекар, която живее в Гърция. Като цена е същото като това, което се предлага на нашия пазар. Ползвам го докато спи

# 351
За какво използвате инхалаторите? В моето детство (беше отдавна Flushed ) не са се използвали такива уреди и наистина нямам представа. А пък ме е срам да попитам наживо Flushed За какви лекарства се ползва? И само за лекарства ли?

# 352
  • Пловдив
Ами аз лично за 4 години веднъж ползвахме инхалатор в болницата, когато баткото беше с пневмония. Сега му предписаха медикамент за инхалации и затова закупих уреда.

# 353
Моят син тръгна на ясла на 1.2г и боледува много, инхалации правя с физ разтвор при суха кашлица, за да отхрачи. При по-сериозни боледувания са изписвали дори кортикостероиди за инхалации, тихите инхалатори не може да се ползват с определени лекарства, но пък с повечето стават и наистина може да се ползват докато спят децата.
Деси, аз взех коте, че беше малък моя и много го беше страх от шума, та го прилъгвах, че котето мърка.

Вятър, едно време над тенджера дишахме изпарения, подобно е, без риска да изгориш детето.. и може да слагаш лекарства де.

# 354
  • София
Най-често се ползва с физиологичен разтвор. Нашия го имаме от около 3 години и съм го ползвала само веднъж с предписано лекарство. Децата гълтат изпаренията и уж по-лесно им се прочистват нослето и гърлото. Вече все по-рядко го ползвам за баткото, мъжът ми беше взел най-базовия от аптеката, марката е Zano.

# 355
Момичета, и нашето човече е болно. Гърлото е зачервено, обилен секрет от носа, постназален, гърдите засега са чисти. Днес кашля, през 20-30 се закашля, но си яде нормално.

Изписа ни капки за нослето Sensial GTT с колоидно сребро, Голанил Джуниър за гърлото и Пулмикорт превантивно. Както и Биозин с коластра.

Какво мислите за Пулмикорт превантивно. Доста се спекох. Спреят за гърло пък е за след годинката по листовка. Sad

А капките за нос имат ужасен капкомер и след тях си повърна млякото от вечерта, така че не е ял от 15.30. Вдига субфебрилна температура 37.3.

Като цяло, откакто го лекуваме, повече страда детето. Спрей за гърло и пулмикорт (още се чудя за него) утре, че просто...

Дано хапне. Вашите с какво ги лекуват за хрема и гърло.

Утре трябва да пуснем и носен и гърлен секрет, сто процента ще излезе и бактерията от есента.

Много го пазих цяла зима и сега кота се разщъкахме. Но не мога да го държа под похлупак, това си е част от живота...

# 356
  • Пловдив
На Ивайло директно предписа антибиотик, но той имаше и хрипове, освен кашлицата. При бебета много бързо се развиват нещата. Баткото за два дена разви пневмония, единствен симптом - температура. На слушалка се чуха хрипове, прати ни на снимка и честито.

Miliva и аз баткото го пуснах на толкова на ясла, две седмици сополи...през две седмици, много ми боледуваше, включително и дълго болнично лечение имахме, докато установят какво е, благодаря на Бога, че не го изтърваха. Та покрай тази болница, макар и малък се научи да ми съдейства, като е болен...толкова преживя, добре че беше малък и би трябвало да няма спомен, но още помня 40+ абокада само за първите два дена, след това спрях да ги броя, след това се молих за диагноза...много се молих в онзи период и много пуших, накрая се молих да доживея деня, в който да ни изпишат.
Сега съм дебелокожа, щом може вкъщи с хапчета да мине, значи всичко е наред.

Живи и здрави да са ни децата, всичко останало са бели кахъри.

# 357
  • София
Маги, Сара с нищо не я лекувах. Преболедува си грипа заедно с по-големите. Видимо нямаше никаква промяна в поведението ѝ, освен реките от сопол. Нямаше температура. Няколко вечери се закашляше и не спеше добре, но за мен нямаше никакъв смисъл да я водя на лекар, като знам какви неща изписват за хрема и грип. Онзи ден обаче ѝ пуснах изследване за носен секрет, защото сополът нещо се завърна и стана по-зеленикав, та сега чакам да видя резултатите и ако е бактерия, ще предприема мерки.

# 358
Благодаря за отговорите, мами.

Включмампсе по въпроса на Сиска - защо не пробваш схдруга каша - царевична, елдена. Оризът си запича.

Аз сега ще спра кашата, докато не му е добре. Предпочитам да приема течности повече. Не че яде кой знае колко каша, ама ддз...

Всички бебоци, батковци и каки да оздравяват бързо от всичко.

# 359
Включвам се с идея от моя доктор за болни бебета, които като че ли не приемат достатъчно течности. Даде ми спринцовка 10мл и каза да пробвам по няколко пъти на ден с нея да му давам по малко в устата. Каза, че като са болни, децата може да не искат или да намалят активно да пият (от шише/гърда/чаша), но като му е сипано наготово в устата най-вероятно ще глътне. Та тази вечер детето все пак си изпи малко от полумлякото на вечеря. Утре ще пробвам и с водата така.

Общи условия

Активация на акаунт