Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 724
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Гери, бързо да се оправяш.

Ще правя тиквички с извара поне да вкарам млечните, белким нещо започне да яде това дете.

# 466
Деси и Маги, благодаря ви за отговорите!

Да съм напълно честна, не знам защо му давам по толкова малко, може би от притеснение да не му е много и да му се разстрои стомаха. Ще започна да му давам повече, то той сам си показва, че иска да хапва повече.
Относно кашите, може би не съм разбрала правилно. Мислех си, че млечна каша означава готова каша с АМ, на която просто и трябва вода, а не с мляко. Ще се информирам 😅

# 467
И при нас яденето е голяма мъка. На всичко се мръщи. Нито пюрета, нито каши яде. Все със зор успявам да дам по нещо. Какво ли не пробвах, ами не иска и това е. Сигурно до годинка няма да заместим хранене 🤯. Вече взех да се отчайвам. И мляко пие много малко. Чак се чудя как наддава нормално. Явно все пак и малкото, което приема е достатъчно.

# 468
Млечна каша започнах да давам на 7 месеца въпреки, че пише 4+ на нея. Поради въвеждането на нови продукти не успях по-рано.Взех на Хип с банан и праскова.Детето много я харесва, за разлика от всички останали, на които трябва да добавя плодово пюре,за да са вкусни. По принцип млечна каша се въвежда преди глутеновите каши. Добавя се само вода. Аз я въведох след глутен.

# 469
  • София
И при нас е точно така, яде половин порция пюре/каша от количеството за възрастта ѝ и пие малко мляко, чудя се как наддава.
Въведох козе сирене (не е възхитена), гхи (бива) и кисело мляко (хареса се), но още не съм въвеждала червени меса.
Каши давам само безмлечни (глутенови и безглутенови), като добавям точно едно АМ, което ѝ се отразява добре (а кърма много се втечняват). Сякаш не ми се иска да давам различни каши, марки с всеки път различно мляко в тях, или се бъркам и е безопасно? Стомахът ѝ лесно се запича и разстройва и тези различни млека ме притесняват. Иначе има и безмлечни каши с добавени плодове (аз давам Слънчо царевично-оризова с банан и праскова; Хип царевична с ябълка, банан и слива)

Тази вечер за пръв път я оставихме в нейната стая в кошарата за през нощта. По принцип през деня спи там и е свикнала, но се притеснявам и ми липсва да е до мен. Broken Heart Не е достигнала килограмите за next to me-то, обаче вече много се върти, шава и се набира и е опасно. Animal See No Evil

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 21:34 от kuklichka_

# 470
  • София
Сара от млечна каша получи лек обрив около устата и спрях млечните засега. Има вече 1 зъбче, долу вдясно. Онзи ден гризка сурова краставица, хареса ѝ. Продължава да е основно на кърма, не иска никакви пюрета и каши. Аз ѝ давам всеки ден, но плюе почти всички видове. Обича да гризка чистия царевичен снакс на дм, който е с едно пате, днес си беше залепила до веждите чак. Броколи ѝ дадох задушено, готвих за нас, но си го изплю в ръкавчето Grinning Вече иска да стои главно изправена, много се опъва в ръцете ни и онзи ден се облегна на ръцете ми и се надигна от седнало положение. Много смешни се бори с една кукла бебе, мачка я, блъска я и чак ѝ ръмжи. На площадка вече като я сложа в бебешка люлка, тя се хваща отстрани и мога да я люлея леко.

# 471
Вие как си приспивате децата..
Защото явно в мен нещо не е наред, ние се приспиваме само с кърмене …

# 472
  • Пловдив
Аз не кърмя, приспива се сам в кошарата с шишето.

Всички меса вкарах, без конско, че не ми се зеносва. Вчера грах със свинско, страхотен вкус с всички подправки и не, и не - 10 лъжички не знам дали изяде 🤦🏽‍♀️

Поне в бънджито с кеф стои та ще запазя кръста си. Че не иска да седи в пуф, не иска по корем, не иска по гръб. Само прав е мирен и се кефи и навън като е в количката е все едно няма дете.

# 473
Значи положението е горе долу същото при всички ни 😁.
Както си ядеше детето и рязко спря.. Затваря устичката на половината пюре и няма сила, която да я накара да я отвори. Не я насилвам, просто ѝ давам почивка и пробваме отново след час примерно. Кашите, които обожаваше ( царевична и оризова с банан) вече не са ѝ фаворит. Пробвах различни варианти на трахана да ѝ направя, то не беше постна, то не беше с пилешко, та със сухар и магданоз и не и не.. Краставичка си гризе всяка вечер, портокал си смуче но пък отхапва големи парчета с тези две зъбчета като острички и се дави и повръща предишната храна. Идната седмица ще започна и с млечните продукти, като първото ще е обезсолено козе сирене и кисело мляко.
А какво ви е мнението за бисквитки Джи-джи бебе, Боровец с портокал и различни вкусове, не знам дали да ѝ купя и да ги правя с малко АМ за закуска, но пък си имат доста захар или направо да си вкарам млечните и да ѝ правя попара със сирене, трахана със сирене може би също ще се хареса малко повече, а след това и телешкото като вкарам, знам ли вече. 

Вие само сурови подправки ли ползвате или и изсушени?

Започна да пълзи или по скоро да се избутва назад и постоянно мрънкане 24/7, защото целта ѝ е да се избутва напред и да достигне до играчка, но милото не успява и върви назад 😁. На ръце вече не обича и иска да е постоянно изправена и да се държи за холната маса, но сама не може и трябва да в подпираме постоянно ние. Вече като ѝ кажем бравоо и пляска с ръчички и се смее, а като и кажем “ела, ела”  и свива ръчичка 100 пъти. Бърбори си нещо според мен “та-та”, но баща ѝ е категоричен, че казва “тате” 😂.

Да се оплача също, че вчера падна за пръв път от дивана пред очите ми. Изживях страшен ужас плаках заедно с нея половин час и се изплаших повече от нея сигурно.. Падна с главата напред върху паркета и ръба на холната маса ѝ беше одрало ръчичката 😔.  Уж бях там, но не успях да я хвана на време.. Слава богу няма ѝ друго нищо и безстрашната мадама след 2 часа тръгна да прави същото упражнение. Не мога да мръдна не до тоалетна, а да си среша косата и правим всичко заедно.. Къпя се като к взимам столчето за хранене в банята и я оставям в сухото помещение, а докато се къпя се правя и на клоун. Цирк.

# 474
Здравейте мамчета . Отдавна не съм се включвала почти нямам никакво време , чета тук там когато имам време . Сами е почти на 7 месеца и тежи към 9 кг . (Струва ми се доста , но е страшна лакомия )  , имаме заместен обяд със зеленчуково пюре . Каши яде но не много по около 50-60 гр след което го дохранвам с мляко . Върти се като пумпал на всички страни , нямаме зъбче все още както и не е пропълзял , застава на четири опори , но не може да пълзи . Имам проблем обаче с даването на вода отказва до пие и само си чеше зъбите с биберона на шишето , а когато се излъже да пие вода всеки път се задавя жестоко . Пробвах и с лъжичка да давам отново резултата е задавяне . Ако някой има идея как бих могла да давам вода ще съм благодарна . ❤

# 475
И ние имахме проблем с даването на вода. То не беше топла вода, вода с малко сок. Проработваше за няколко дни, после пак отказваше. Просто дъвчеше биберона или се давеше. Взех обучителна чашка на ezpz, реших да и дам с нея, докато се храни. За моя изненада проработи. И така давам вода вече. И със стайна температура от чашката ли е, пие. Случва се да се задави, но го приемам като нещо, което е неизбежно, за да се научи. С времето все по малко и по малко са случаите на задавяне и оливане. Вярно не е най-удобното, трябва да я слагам да седне, за да и дам, но това е решението при нас.

# 476
  • София
+1 за чашата на ezpz и аз така давам вода. Малката е изключително кърмена и никакви шишета не признава и не иска (включително кърма, ще се наложи да изхвърля всичко замразено) само с чашката пие. Олива се, но и доста преглъща.

Бисквитки със захар няма да давам, като знам, че би яла само банани и снакс не искам да има нова мания. Joy
Засега давам тези бисквитки и мисля, че са достатъчно сладки, подсладени са с ябълков сок.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 16:53 от kuklichka_

# 477
И нашият почти не пие вода, а сме с обучителната чашка на EZPZ. Само първите няколко глътки вървят, после много трудно. И той се дави, няма как, плюс че се оливаме и двамата. В началото като почнах с чашката я гризеше, после след  някъде 1 месец започна да свиква и да пие. Даже имаше един период от 2 седмици, когато изпипваше почти цяла чашка без да се противи и без да се дави. Обаче сега пак не иска да пие. С биберон само си играе и се чеше.

Днес му дадох готови пюрета, едно със сьомга на дм и грах, броколи и тиквички на Гербер. Дали не беше гладен или не ги одобри, но не изяде дори и половината. Имам чувството, че си иска домашната храна 😏 За следобед поне ще се постарая да му приготвя нещо домашно, че ми е гузно.

Аз също няма да давам храни с добавена захар, толкова дълго колкото издържим. От Кауфланд съм взела едни бебешки бисквитки, те са с банан, но ги дават 8+, така че ще изчакам малко.

На мен продължава да ми е доста зле и днес, главоболието леко намаля, но снощи имах и температура, втрисаше ме, добре че свекървата дойде да изкъпят детето, че не го бяхме къпали 3 дни 🙄

# 478
Разглеждах и аз т.на. бебешки бисквити, ама бога ми, съдържат повече консерванти от обикновените. Конкретно тези на Боровец не знам дали въобще съдържат нещо, което може да се открие в природата. Така че от мен имат хикс. Много неща вече съм дала на детето да опита ама конкретно бисквити, сладки, бонбони, газирано и други от тази серия, засега мисля да ги пропуснем.

Тази сутрин дадох малко кашкавал. Много се одобри за разлика от сиренето. И между другото, попарата с чай, сирене и хляб е най-гадното нещо на света Joy

# 479
  • Пловдив
Аз ползвам и сушене подправки.
Водата, която предлагам е на стайна температура.
Днес детето изяде едно патешко сърце, с голяма лакомия и примляскване 🤦🏽‍♀️ бяхме седнали навън да хапнем и мъжа ми на майтап му даде малко парченце...и така си изяде цялото. Добре, че понякога и на него отказва храна, иначе бих си помислила, че мен ме бойкотира.

Общи условия

Активация на акаунт