Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 717
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Вашите бебоци на колко дремки са и по кое време на деня ги правят?

# 481
  • Пловдив
Моят си докарва три дремки по различно време. Заспива между 21-22ч, радко удържа до по-късно.

# 482
  • София
На 3 засега, но започна да се съпротивлява срещу третата дрямка (ако не е в количка или раница) и срещу заспиването за нощен сън. Започна и да става сутрин в 5ч, затова мисля да я минавам на две.

# 483
Момчил някой път е на 2, друг път не издържа и е с 3.

Режимът е горе долу следния:
- ставане м/у 7 и 8
- първа дрямка ~10:30 около 1,5 часа
- втора дрямка ~14:30 около 1 час
- евентуално трета дрямка ~ 19:30 половин час
- лягане м/у 21:00 и 22:00 според зависи дали е имало трета дрямка (ако е нямало и в 20:45 вече е дробче 😝)

Вчера дадохме корички от пица. Много му харесаха! Малко като домашен любимец го гледаме - ние ядем на масата, той идва в краката ни и си проси внимание и храна 😅 Та получи няколко корички, не че се наяде, защото после си хапна стабилно каша от лимец (аз си я сварих).

Много е кофти да гледаш дете болен. Добре, че има ибопруфен!

# 484
Ние сме почти на 2 вече, гледах уж да става плавно и увеличавах постепенно ИБ, но си има дни, в които се събужда по-рано и си прави пак 3 дремки (като гледам добавената бонус дрямка да не е повече от 20 мин и будя, когато се размърда леко).
Сега сме горе долу в този график -
Ставане в 8:00, закуска в 9:00
Заспиване в 11:00 до 12:00/12:20,обяд в 12:30
Междинно хранене в 15:30
Следобедна дрямка от 15:40/16:00  до 17:00/17:20, хранене в 18:00
преди нощен сън пълна доза с АМ в 21:00 и заспиване след това в 21:30 някъде.
Има дни, които въобще не са по този график или по схема, а вече се познаваме с мъничката и усещам когато ѝ се спи и защо е кисела. Но като цяло много добре ѝ се отразява точно този режим. ❤

# 485
При нас дремките все още на 3. Аз взех на Плазмон (гранулирани) пробвах да дам само 2 пъти (от зор, ще разкажа по-долу).
Помагайте .. знаете ,че при нас съня никога не е бил топ, но от седмица е ад … не иска да запсива, през нощта спи макс час и се буди, крещи, плаче, утеха е само храната. Пробвах да сложа бисквити дс не би да не му стига ами никаква разлика и за това не влагам вече. Няма промяна в нищо, не знам какво се случва, ходихме 2 пъти вече на различни педиатри и е здрав. Наистина не знам какво да го правя, количка качвахме вкъщи, излизаме да го возим и заспива за 2 мин, прибираме се и макс час се е събудил отново с плач, крещене и без утеха Cry Храната не винаги ни спасява, но не мога и да го тъпча безкрайно ..

# 486
Моите днес вече имаха първа дрямка до 9ч., защото станаха много рано. Не съм сигурна каква е причината. Аз си въобразявам, че защото баща им замина командировка тази сутрин (не е идвал при тях умишлено). А може би защото спят добре през нощта. Не мога да се оплача в момента от нощния сън. Някои дни заспиват в леглата и по-късно се будят и ги вземам, в други ме мързи да ги местя, след като са заспали до мен. Когато спят, не шават и не мърдат от мястото си. Като започнат да се размърдват, значи ще се будят скоро. Имаха период, в който особено Светослав си лазеше насън, но той отмина. Не знам дали си е затвърдил уменията, но в момента спи доста спокойно през нощта. През деня последните 2 седмици спят твърде кратко, понякога буквално по 10 минутки, докато ги оставя и се завъртя в кухнята, се обаждат. Имах много домашна работа и ги извеждах по-рядко, но и сънят им навън започна да се променя. Има дни, в които събудят ли се навън, няма заспиване пак. Аз съм от тези, дето ги оставя на спалнята да спят. Рисково е првз деня и вече избягвам да го правя, особено със Светослав. За нула време от събуждане се изстрелва към единия край, където нощното шкафче е ниско и веднъж е падал от там. За нощ почти няма как да не ги усетя като съм до тях, а и ги оставам само защото техните легла са плътно долепени от двете страни на нашето. Ако не беше така, нямаше изобщо и да си го помислям. Да изпаднат откъм краката все още е много малко вероятно. Но да, трябва да спра през деня да ги оставам там. Иначе отдавна не затварям вратата и само патрулирам да надникна дали някой шава. Веднъж миналата седмица в най-ужасния възможен ден имаха само една дрямка. Не знам как избутахме този ден, само кисели и плачливи, но не успяха да заспт пак. Иначе и моите са между две и три, даже се случва и четири с единия, просто като задреме, това е положението. Вечер се стремя да ги слагам все по-рано, но е трудно да заспят преди 21, до 22 обаче спят.

# 487
  • Пловдив
Кукличка, имай предвид, че не е гаранция, че като минете на две дрямки, няма пак да се буди в 5.

# 488
Те да ви кажа се настройват сега и с по-дългите дни, един вид сменят времето и те. Ако издържа на интервали като за 2 дремки, не го мислете, за мен е къде по-лесен режим и нямам търпение, но малката рядко успява да устиска на 2. А и вечер след 19:30 много трудно седи будна, към 19ч и е най-добре да ляга, спи 2-3 часа и после трябва да е до мен, иначе се буди на 30мин Cry Не знам как ще го оправим това, реално не търси толкова често да суче, ако спи до мен, но върна ли я в некст ту ми-то спи 30-1ч и се буди. И другото, ако спи до мен е по гръб, а в кошарата мога да я оставя само и единствено по корем, иначе се буди веднага. Ако докато спи се обърне по гръб, пак се буди.. много ми е странно това нейно спане.

Гери, не могат ли да ти изпишат нещо, много е гадно да си болен с деца, съчувствам ти искрено! Моята девойка пъл кашля от снощи, батко и не се е обаждал, но го чакам и него, че издържа цяла седмица на ясла.

Вчера коприва с яйца и обезсолено биволско сирене. Довечера мусака.

# 489
  • София
Деси, надеждата умира последна. Animal See No Evil

Въртим се в кръг, става в 5ч, седи будна 3часа и половина (днес 4), спи, после пак толкова будна и пак спи, но се буди от последна дрямка към 14:30ч и няма как да издържи до 20ч, когато я приспиваме. Иначе от самото спане не мога да се оплача. През деня спи по час и нещо 2 пъти, третия път я оставям макс 30-40мин и то до 17ч най-късно я будя. През нощта има кърмене, но не будува, обаче това ставане в 5ч ми бърка в здравето. Поне като сменят часа тази седмица май ще се пада, че става в 6ч, не че не е същото, но цифрата ще е друга. Joy

# 490
Благодаря, Милива, аз си го познавам синузита защото съм склонна да правя, не ми е за първи път, винаги го карам 4-5 дни, с или без лекарства за мен няма разлика, няма как. Просто като нямах дете по цял ден си лежах и пъшках, пък сега .. Добре, че уикенда мм изведе бебето навън, че иначе нямаше да излезне цяла седмица 😒

Кукличка, на твое място бих пробвала да удължа третата дрямка така че после да я сложиш за нощен сън към 21:30-22ч. И оттам евентуално да се измести целият график - реално интервалите ви са супер, според мен си ляга много рано и затова става толкова рано. Ако успееш да изместиш всичко с 2 часа напред, най-вероятно ще изкарва и без трета дрямка.

Днес менюто беше супа от лападец, коприва, картоф, морков, целина, лук, праз, ориз, със застройка, с малко надробено сирене. Даже черен пипер сложих. Одобри се. За първи път сготвих за нас супата без сол, отделих на бебето, а останалото за нас посолих 😜 Не е лошо, само че само аз ще си го ям, мм е месояден и от тази супа и 2 тенджери да изяде, ще си остане гладен 😃

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 16:03 от GerKa99

# 491
  • Пловдив
Кукличка така казано, наистина пробвай третата дрямка да е примерно до 15:30ч., ако заспива в 13ч., удължи поетапно: първия ден 13:05-10ч, втория 13:10-15 и т.н., занимавай я тези минути с нещо, ако се приспива с кърмене, говори ѝ нещо, пей, подскачай и след това предлагай гърдата.

# 492
При нас всякакъв режим е мираж - и на ядене и на спане. Става по различно време всяка сутрин, различно уморен е, дремките са с различна продължителност..а като спането е хаос и яденето е.
Вечер се буди към 3-4 и аз не знам от какво и виждам зор да го приспа пак.
Единственото константно е лягане към 19:30 и последно спане макс до 17 за 30-40 мин ( но и тази последна дрямка е зорна).
За мен нощното ставане прави проблема. Ако му дам да яде  заспива, ако не му дам ми отнема време, но не е да реве на гладно. Според мен е на какъв навик/утеха, а не глад, но не мога някак да спра да му давам.

# 493
Lallz при нас е същото!
Единственото константно и при нас е че заспива нощем около 19 часа.
На 2 дремки е, но понякога прави 3. С различна продължителност са всеки път и това кога се събуди се навръзва следващо спане, хранене и всичко…тотален хаос.
Заспива доста трудни почти всеки път

Днес ми скъса нервите следобяд. Спа 20 мин и се събуди с рев, опитах се да го доприспя, но не стана. Последваха 3,5 часа мрънкане и разнасяне на ръце. Мазах му венците, нищо..полудях!

# 494
NI_CI, ние сме така вече 3 дни с постоянно мрънкане дори и наспана, нахранена, чист памперс през час… Оставям на килимчето да си играе - рев, вдигам я от там и я слагам на бънджито за 10-15 мин, за да мога да простирам на терасата на спокойствие, че няма да се пребие, но през тези минути - страшен рев, придружен със скокове, вземам я на ръце и има 2 мин затишие и се почва въртене напред,назад, на ляво, на дясно в ръцете ми и мрънкане даже ръмжене… Иска или да я гъделичкам или да я оставя да стъпва и да се държи за холната маса, а днес искаше да бърка и в шкафовете на секцията, които са пълни с документи и лекарства, което пък ме подсеща, че е време да им сменя мястото. Моя приятелка ни подари проходилка, но не съм се пречупила да я сложа там и даже не съм я разопаковала. Въпреки че Фурлакис на последния 6месечен преглед ни каза, че той не е против бънджито и проходилката (в същия ден купихме бънджито) и за него е било същото дали ше ги държим за подмишниците, докато проходят и дали ще е на проходила, но не знам не мога да се навия да я сложа там,пък и си имаме уолкър за по нататък. Пък моята баба ми се кара, че не я ползвам и се оплаквам само и затова ще си я подпирам още дълго аз вместо на проходилката сама да си обикаля и да се заглежда, че и ние така сме расли всички и не е била видяла да сме с криви крака 🤣, та до някъде си е права жената де и мисли за мен как да си улесня малко ежедневието, ама ще почакам да видя дали ще мине този мрънкащ период. 😄

Общи условия

Активация на акаунт