Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 715
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря, Милива, аз си го познавам синузита защото съм склонна да правя, не ми е за първи път, винаги го карам 4-5 дни, с или без лекарства за мен няма разлика, няма как. Просто като нямах дете по цял ден си лежах и пъшках, пък сега .. Добре, че уикенда мм изведе бебето навън, че иначе нямаше да излезне цяла седмица 😒

Кукличка, на твое място бих пробвала да удължа третата дрямка така че после да я сложиш за нощен сън към 21:30-22ч. И оттам евентуално да се измести целият график - реално интервалите ви са супер, според мен си ляга много рано и затова става толкова рано. Ако успееш да изместиш всичко с 2 часа напред, най-вероятно ще изкарва и без трета дрямка.

Днес менюто беше супа от лападец, коприва, картоф, морков, целина, лук, праз, ориз, със застройка, с малко надробено сирене. Даже черен пипер сложих. Одобри се. За първи път сготвих за нас супата без сол, отделих на бебето, а останалото за нас посолих 😜 Не е лошо, само че само аз ще си го ям, мм е месояден и от тази супа и 2 тенджери да изяде, ще си остане гладен 😃
Мога ли да въведа белтък ако дам супа застроена?

# 496
Mom to be, за мен паякът се оказа третото животоспасяващо нещо след биберона и въртележката. Тези три неща заедно с една вариация на Манхатън топката се оказаха единствените активно, та чак брутално експлоатирани играчки.

Оставям го за по 10 минути да се забавлява докато изтичам до тоалетна или простра прането. Ако зависи от детето, ще си играе с часове, но като с всяко друго нещо, мисля, че и с това не трябва да се прекалява. Определено си е улеснение и много добре похарчени пари. Още не ми е достатъчно стабилен за уокър. Нашият е трансформиращ в уокър, триколка и тротинетка, но предполагам, че до месец-2 ще дойде и неговият час.

# 497
Вятър, каква е тази въртележка? А топката каква е, може ли линкове?

Мен проходилки и паяци ме притесняват защото децата не се научават да падат безопасно (така съм чела), а безопасното падане е много важно. Не толкова че щели да им се изкривят краката, наистина дете с криви крака не съм виждала, а явно масово се ползват. Но нито мен, нито мъжа ми са ни слагали в проходилки, не са сварили да купят защото сме проходили на 9м и двамата 😅 Мен майка ми се е опитала да ме носи в кенгуру, но слава Богу времето е било горещо и сме се потяли, та не е успяла да ми бъгне ставите 🫣

Baby96, аз така въведох белтък. По принцип когато правя застройка за нас я слагам след като изключа котлона, но за бебето варих няколко минути, за да има достатъчна топлинна обработка за яйцето. Пресича се, но на вкус няма разлика.

# 498
Здравейте, вашите бебета стъпват ли на пръсти когато са хванати за някоя мебел?
Нямаме проходилка.

# 499
Mom to be, Дано да мине, че това не се издържа.
Имам се за търпелив човек, но когато не си спал почти 8 месеца, имаш болно двугодишно дете вкъщи и трябва и на него да обърнеш внимание, просто не се получава да съм спокойна, защото усещам че не се справям с нещата.
Помрънках си..
Тази топка и мен ме заинтригува! Нямаме  бънджи и проходилка и не бих взела, поне така си мисля за сега 😁

siskaaaаааа, още не се изправя сам.

# 500
  • Пловдив
И проходилките са до дете, сигурна бях, че баткото няма да ползва такова чудо...права се оказах, но свекърите похарчиха една стабилна сума, която не можах да си възвърнем. Продадох я чисто нова на половин цена.
Сега съм сигурна, че Ивайло ще ползва, приятелка ми даде една обикновена, ще я сваля малко по-натам във времето.
Поръчах стол Антилопа, пробвах го в него стои и мълчи, в нашия не ще, повдига се, реве 🤦🏽‍♀️ явно децата родени 2024 са уникум 🤣

# 501
Минавам само да ви "успокоя", че и при нас спането и яденето зависят от фактори, които все повече се затруднявам да отгатвам. Общо взето съм в едно перманентно състояние на учудване - защо не се изяжда пюрето или пък защо се изяжда кашата...

Тия лигавници не са ли много скъпи, защо струва един лигавник 8 лева. Вярно е, че съм си подбрала уж муселинови в хубави цветове, ма то колкото едно боди... колко лигавника тип бандана въртите, не смогвам да ги суша и пера..

# 502
GerKa99, потърси в гугъл "Манхатън топка". На това наименование реално отговаря всяко лесно за хващане абстрактно нещо с кръгла форма. Става за хващане с две ръце, една ръка, подаване от ръка на ръка, натикване на ръката до центъра и хващането му, пребиване на други играчки, хапане и бог знае още какво, но е голяма забава Joy Има ги и тук по детските магазини, но препоръчвам поръчка от Schein.

Въртележката е на TinyLove. И друг път съм я препоръчвала, въпреки скандалната за мен цена от почти 150 лв. Лоста с въртележката трябваше по указание да премахна на 5тия месец, но аз монтирах въртележката по-високо и продължавам да я ползвам като такава. Иначе сега трябваше да е музикална кутия, която детето да разнася със себе си.

Това за паяците и проходилките съм го чувала, но преди това бях чувала, че и в стол не трябва да го слагам преди 6тия месец. Предпочитам да ползвам удобствата на цивилизацията. За 10 минути в паяка няма какво да му стане - краката на детето вече стигат до земята, така че да стъпи на цяло ходило, ако иска да се изправи. Ако се умори, просто се отпуска в седалката и си играе. Важното е, че няма как да преобърне паяка и аз имам 5 минути спокойствие да си измия зъбите. Тези 3х 5-10 минутни сесии - сутрин, обед и вечер определено ми улесняват ежедневието.

# 503
Маги, защо муселинови, душа? Че са хубави ясно, ама не попиват. Сега малко ползвам, някакви от уайкики бяха, но малката не се лигави като батко си. За него купувах пакети от кик и сменях по 3-4 поне на ден, ако останеше без лигавник за 10мин беше мокър до пъпа..
Проходилки, бънджита,паяци и тн не ползвам. Това че при едно дете не е довело до кофти последствия не ме успокоява, факт е че има шанс да се случи и за това не ги препоръчват, на мен ми стига.  И като добавка - не е задължително да водите едно дете за ръце, за да проходи, освен да си скапеш кръста, не виждам какво друго ще постигнеш. Те като са готови си тръгват и без да ги е водил някой.

Яхния с телешко за довечера, за обяд има мъфини с яйце,тиквичка,копър,сирене. Педиатърката ме насмете вчера, че малко качвала, не била достатъчна кърмата, по принцип си я слагам в задния джоб, но нещо ме сдуха..

# 504
И при нас всякакъв режим е мираж. Единственото константно нещо за сега е, че заспива за нощен сън между 20-21 часа. Има нощи, в които се буди за храна и такива (доста редки), през които спи по цяла нощ. Всичко останало е както дойде,зависи кога се е събудила сутринта...
И при нас тази топка е хит. Дори не знаех, че се казва така. Но определено я предпочита пред останалите играчки.

# 505
73 см е и тежи 8,200. За един месец е качил 300грама. Много ли е, малко ли е..нямам идея.
Днес кака му е на градина и ще подреждам гардероба. Затрупало се е с малки дрешки и такива, които не му обличам. Имам планове да вкарам ред в играчките, ама да не подхождам толкова амбициозно..ако цял ден ми е в ръцете няма да свърша нищо 😅.

# 506
Милива, твоята госпожица не беше ли болничка, може да се бъркам, извинявай. Но моето също не е качило, даже дали не е свалило 100 грама, но го отдавам на боледуването, ядеше малко, нямаше апетит и/или просто му беше трудно Sad

Иначе памучни лигавници някои му прежулват врата, защото не ползвам омекотител и стоят по-груби и затова муселинови уж по-меки...

# 507
NI_CI, съчувствам ти, прясно минала през боледуване едновременно с двете деца, стискам палци бързо да минава и вече всички да сме здрави.

Мами, минавам с молба. Напишете ми, много моля, може и на лично, какво поддържате като лекарства в домашната си аптека (за децата малки и по-големи, а дори и за нас). Знаете, че през април ще сме си в България и коментирах дори с акушерката преди малко, че в нашата ситуация абсолютно си заслужава да си взема лекарства от там, които да си ползвам тук.

Междувременно да използвам момента да споделя, от днес заместваме и закуската и вече броя всички хранения за заместени. Реално си запазвам кърмене при ставане, по-късно имаме закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, кърмене преди оправяне за сън и в момента пак сме с нощни кърмения, които обаче силно се надявам като се върнем след почивката да премахна. Закуската по план ми е същата като вечерята, така че няма да описвам пак подробно, вече съм ви споделила.

Сега интересното, коментирах с нея и нашите две влизания в болницата и фибрилните гърчове и споделям и тя какво ми каза. Аз лично на нея смея да разчитам повече и ми звучи по-логично. В болницата мисля, че ви споделях, казаха, че е нормално, много деца получавали гърчове, не е страшно, освен, че е неприятно за нас като родители да го наблюдаваме и едва над 15мин било опасно, но при следващ гърч след 3мин да дам диазепам ректално. Така... говорихме с нея и тя каза, че първо е странно щом е опасно чак след 15мин защо да давам лекарството след 3? Не се връзва нали? И второ, още по-важно, при него щом вече е имал такъв случай още на 38.5 веднага да давам свещичка, защото диазепама е успокоително и ще притъпи гърча, но реално нищо няма да направи за причината. Иначе тук все съветват да не се бърза с температуропонижаващите, дори и за него сега. Тя каза, че по принцип за Макси примерно да се придържам към това, но при Лео, вдигне ли, веднага да дам. Държа да подчертая, че това НЕ Е универсален съвет. Тук тя взима предвид и неговата история в случая с два гърча и семейната ситуация, че аз съм сама с две деца в чужда държава без роднини наоколо, а вероятно и други неща.

Вчера бяхме на приемен разговор в яслата, Лео има място от август (тогава им започва учебната година). Неочаквано за мен дори няма да е най-малкият, въпреки че приемат от 1г в нашата ясла, ще има момиченце, което също ще навърши 1г през август. Падна ни се госпожата, която беше и на Макси, супер доволна съм, харесвам им целия екип, но за мен при нея абсолютно си е родена за това и по-добра госпожа не виждам накъде. Малко съм със смесени чувства за тръгването му на ясла, в моите очи той още е съвсем малък, а батко му сякаш беше толкова пораснал като тръгна на 2г и малко, но вярвам, че ще се наредят нещата.

А по актуалните теми: и моят батко се лигавеше повече, на Лео сега даже не слагам лигавници тип бандана, само когато яде и то даже и тогава често не слагам. А с Макси и аз сменях по няколко на ден въпреки че бях взела големи бандани и то сериозно попиващи.
Режимът и вкъщи пропадна покрай престоите в болница, даже коментирах и с нашата консултантка и тя е съгласна, че най-вероятно тъкмо сме влезли и в регресия покрай нови умения, така че отлагам работата по режима на първо време.
Имам бънджи подарък още за Макси, което още тогава упорито избягвах. Уж нямах намерение да го вадя изобщо, но в края на миналия или началото на този месец му го бях извадила и съм го слагала вътре няколко пъти за по малко, сега обаче само ми заема място и пак ще го прибирам да чака да го продам или подаря някой хубав ден.
Напоследък на обяд сме на купешки пюрета, нямам желание за готвене, а като ми липсва желание нищо не ми се получава и после детето не ще да яде. Та си спестявам разправията и изхвърлянето на храна и просто давам от бурканчета. Ще мине и това. Филийките с чисто крем сирене бяха супер, после ядохме с едни доматени пак бих казала крем сирена, тази сутрин яде с едно крем сирене с ягоди, а довечера мисля да мажа един крем с авокадо и нахут. Продължава да не си пие полумлякото и водата през деня, изобщо пиенето от шише не му е интересно, освен АМ в болницата. Да му се чуди човек как решава кога може от шише и кога не. С чаша също абсолютно никаква полза, със спринцовката успявах да му дам по малко, ама не ми се иска това да ни е нормалното, така че откакто е здрав изобщо не я ползвам.

Изписах пак света, ама така е като само ви чета и все не успявам да пиша

# 508
Вики, аз държа в аптечката панадол, нурофен, фенистил гел за ухапвания, цикатридина спрей за рани. Имам спрей голанил за гърло, ако ми се разкашля през нощта баткото и ентерол, ако някой има разстроен стомах. Не мисля, че има кой знае какво, което да си купиш от тук и реално да ползваш. За гърчовете.. звучи наистина ужасно, на мен личната ми е казвала, че се получават и при рязко сваляне на темп (студен душ в повечето случаи, но и нурофена понякога може да направи беля), та според мен и за това акушерката ти е казала да даваш лекарство веднага и ми звучи напълно логично в твоя случай.

Маги, беше болна и тя, да, трудно сучеше, но все пак за месец и половина е качила 350гр и е дръпнала 4см (7кг и 68см на 7+), не ми се струва чак толкова малко, при все че и тя и аз сме джобни гаджета.

# 509
Милива, изобщо не е малко даже. Момчил миналия месец беше качил “само” 300 грама, не помня колко см, но педиатърката не е правила коментар. Нали в един момент даже може да спрат да качват, защото се движат и изразходват повече енергия, съвсем нормално е.

Маги, ние ползваме основно лигавници тип мушама с ръкави, от Лидъл бяха 2 бр, не си спомням колко са стрували но едва ли повече от 10-12 лв общо. Удобни са защото се перат и съхнат бързо.

Днес реших да готвя пилешки пържоли с картофи и гъби. Да, ама нали да има и за нас, и за бебето, та с целия си акъл посолих едната пържола само, но после цялата манджа ми беше овкусена, все едно съм я солила нормално, явно солта се е разтворила в соса...Не стига това, ами и явно съм прекалила със зехтина и с черния пипер, защото се усещаха осезаемо. Та стана пикантно, блажно, със сол (макар и деликатно) пюре, с две думи тотално неподходящо за бебе 😟 Почувствах се като най-големият идиот. В крайна сметка го разредих 1:1 с някакво купешко зеленчуково, добре че имам няколко вкъщи. Не го одобри особено, едвам изяде половината доза. Изобщо не знам как ще му готвя на това дете 😟

Общи условия

Активация на акаунт