Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 701
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Кукличка, ние също категорично вече сме на 2 дремки, разликата е от земята до небето - пу,пу! Да не им е уроки на децата! 😄
Когато беше на 3 дремки последната дрямка беше ужас на ужасите.. Хем ѝ се спеше, хем не ѝ се спеше 40 мин я приспивах за 20 мин сън.
Прехода при нас беше по-плавен и може би ни отне около седмица и половина. Редувахме ден с 3 дремки, ден с 2 дремки и сега вече изцяло минахме на 2 дремки.
Първо, че вечер си ляга навреме и сутрин си спи до късно. Второ, че сънят не е разпокъсан, а става само за нощно хранене, но на мен не ми пречи това изобщо.
Двете дремки са ни по същия начин първата е около 1ч и 30мин, а втората (зависи колко се е изморила)  40мин/1ч.
Гледам в седмицата да я успивам поне по 3 различни начини и места.
А сега, когато сменят часа малко ще се зорим първия ден, за да може да си продължим от втория ден по режим, дано 😁!
Съветът ми към вас е, ако имате проблем със съня да пробвате с 2 дремки.

# 526
Какви интервали спазвате на 2? Аз така както казвах, че не става на 2 и втори ден сме на две, но някакво никакво е от към интервали и се мъча да нагодя..

Маги, всичко е за пари, отдавна съм се убедила. Не знам дали ти носи някаква утеха, но според мен човекът ти си е съвсем в норма, а педиатърката е за настойка на чакрите.

# 527
И моето бебе е болни, първо беше кихане два три дни, после секрет от очите, лекарката каза че е конюнктивит, слагахме капки и за два дни мини, после се почна една температура, една хрема, но забелязах, че втори зъб се мъчи да пробие, започнахме Нурофен, но малката повръща, после течен аналгин почти 39 температура, като спада и се вдига. И предната нощ я чух да кашли и започнах сироп за кашлица и направо и антибиотик.. а въобще не исках да й давам АБ. Относно спането, някакъв кошмар е. Иска да е само е ръцете ми, оставя ли я пищи, и денем и нощем, направо не знам какво да правя с тия ръце...гърба ме боли, дори ми е трудно да а преспивам....

# 528
Милива, първият ИБ ни е 3ч., вторият 3ч и 30 мин., последния преди нощен сън 4ч.

# 529
  • София
Вики пак е болен или сега започва. Засега е с хрема, леко, ама очаквам кашлица. 🥺
Не е лесен период, буди се сутрин необичайно за него в 5 и 30 при това доволен. Дневен сън е около 3 и 30 ч. Може би трябва да намаля.
Вчера направо беше шок за мен и мъжа ми - 04:45.... Заспа в 7.
Спи по корем и с вдигнато дупе, но като не може да се намести се събужда и край.
Обаче не мога да си обясня това ранно събуждане. Реално му се събират по 8и30 часа сън, а вчера дори по-малко нощен. Слагам си го по-рано и хоп.. А бяхме на 2 дремки, но сега наистина не си обяснявам какво се случва и ставайки толкова рано е кисел и не издържа дълго. Отделно започва да плаче, ако стана от килимчето и се отдале с няма и метър. Направо е невероятен плач и често направо не ми понася такова нещо. Или пък се набутва в краката ми и започва да плаче, а когато го гушна спира всичко. Обмислям да го сложа в раницата и да гледа какво правя.
При смяна на памперс, обличане - пищи, реве, тръшка се. Научил се е да се тръшка с цяло тяло.
Пълзи навсякъде и е бърз, особено като се ентусиазира и се надига на колене, още не се изправя, но забелязах, че като е на планк стъпва на крачета, вдига дупе, преди беше на пръсти.

Сега пък нали като е хремат съм в нов филм, нови терзания. По новините се говори и за менингококова инфекция. Много ме е страх да не се озовем пак в болница. Грешката ми е, че съм в някакви майчински групи и чета, преживявам го страшно много всичко, което споделят и се страхувам за моето дете. 😦 Общо взето постоянно съм тревожна и не съм никак спокойна.
Пуснахме кръвни за 54 вида алергии, чакаме да видим какво ще излезе и ще търсим нов алерголог, че Златко Димитров за съжаление много се изложи при последното ни посещение.

Утре ме чака за втори път изрязване на врастнал нокът. Като се сетя как болеше слагане на упойките в живеца и изобщо възпален пръст, направо искам да скоча вече от някъде. Все нещо има. Нямам никаква почивка мозъчна, само ми се плаче. Още не съм отишла на психолог, търся си онлайн, ама толкова и остава време.

Та това е, оставам си с постоянната тревога и свито сърце.

# 530
  • Пловдив
Маги, вярвам, че ако едно дете е болно ментално майката е първата, която ще го забележи - смени си педиатъра, когато имаш възможност. И не го казвам, защото нямам вяра на лекари или защото съм от онези, заравящи глави в пясъка. Споделяла съм за яслата тук с баткото, но тогава натиска дойде от директорката на яслата, която искаше да го изкара аутист, да, има речеви проблем - никога не съм го отричала, но нали затова започна да работа с логопед.

Иначе, да - измислят неща, за да ползват НЗОК - в болницата, следящата тогава половин час мислиха какво да пишат, за да мине безплатно ЯМР, след дренажа.

# 531
Милива, първият ИБ ни е 3ч., вторият 3ч и 30 мин., последния преди нощен сън 4ч.
Това с колко общ дневен сън? Аз мъча 3-3:30-3:30, като едва издържа, но дневния сън беше по-малко от 2 часа вчера.. трета обаче отказва и става много зле, ако не я държа будна повече, абе мазало.

Наде, излез от всякакви такива групи и си обърни внимание, ако ти не си добре психически това не е в плюс за никой. Излизаш ли навън? Спортуваш ли нещо?
Виж тази тема за онлайн психолог, препоръчват няколко
https://m.bg-mamma.com/?topic=1690132

# 532
Наде, мога да ти препоръчам да се свържеш с Диана Линкова. Мисля, че можеш да си уредиш онлайн консултация с нея. Нямам личен опит с посещение на психолог, но нея я познавам лично и смело твърдя, че е ведра и човечна. Втората причина, поради която я препоръчвам е, че има малко дете, помни какво е Simple Smile и ще ти влезе в положение, а не да ти изтупа няколко заучени фрази и край. Дано ти е полезна.

# 533
И нашият юнак вече 2 седмици е на 2 дремки.
Рязко премина , пробвах да редувам .. кошмар!На 2 за сега си е супер , но пак го мъчи зъб и спи неспокойно последните два дни.Отделно пак е със сопол от големите.🥲
Интервалите му са 3/3:15/4 , като постепенно разтягам втория да стане 3:30.
Общо дневен сън 2:40-2:45, като първата дрямка му е 1:15 втората 1:30 ако успее.

# 534
Това с колко общ дневен сън? Аз мъча 3-3:30-3:30, като едва издържа, но дневния сън беше по-малко от 2 часа вчера.. трета обаче отказва и става много зле, ако не я държа будна повече, абе мазало.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1690132
Под 2 часа е много малко..
При нас общо се събират 2:45..3ч дневен с 2 дремки. Тя се също се буди понякога на 40-та минута и веднага пускам бял шум, за да си поспи още около 40 мин.

# 535
Вчера по стечение на обстоятелствата бяхме на 2 дремки и вечерта си легнах с голяма надежда…цЪ. Стана в 4:30. Ама не да яде..да си играем. Не знам какво да го правя туй дете.

Наде, с голямата дъщеря бях така. Паника за всичко и стигнах до психолог. Съжалявам само че не бях ходила по-рано. С малкия сега доста по-леко минавам нещата. Но като има такива ситуации и чуденки като сега с таи ваксина и аз се притеснявам.

Та, дами, какво мислите за менингококовата ваксина - ще слагате ли? Преди време питах за каката и личната ме беше посъветвала да не я слагам, че била тежка ама…чудя се сега.

# 536
Аз мисля да я слажа. Както и срещу варицела. И един ден, когато е достатъчно голям - хепатит А и Б. Като порасне достатъчно ще започнем и ежегодна ваксинация срещу грип. Противогрипна ваксина си слагам откак се помня - помага ми.

# 537
Ние искаме да сложим ваксините срещу менингит и педиатърката одобрява.
Гледайки статистиката изобщо не е чак толкова рядко заболяване, а е с висока смъртност. Периодично през годините има новини за починали деца…Лошото е, че в България няма ваксини и ще трябва да поръчваме от Гърция. Което е скъпо и логистично проблемно. Ваксините са два вида, срещу различни щамове са, и трябва да се поръчат и двете от Гърция. Едната уж я внасяли в България, но в момента няма никъде наличности.

Иначе 2 дремки не е гаранция за добър нощен сън. Вчера беше с 2 дремки, но през нощта се буди 4-5 пъти 😒 После тази сутрин спа чак до 08:45, когато аз го събудих, това си е рекорд. Съответно пропусна първата дрямка днес, а го сложих за обеден сън към 13ч, който надявам се ще е поне 2 часа.

Наде, обърни си внимание! Много е важно да си спокойна - мисля, че разговори с психолог наистина ще ти помогнат за страховете. ❤

Маги, съгласна съм с Деси. Знам, че е трудно, но се опитай да не обръщаш внимание на коментарите на педиатърката. Явно не е съвсем в час.

# 538
  • Пловдив
Към момента мисля да се въздържа от поставяне на менингококовата ваксина.

Обмислям живот и здраве като порасне баткото да му поставим имунизация срещу човешки папилома вирус, защото заразяването с HPV протича безсимптомно, 70-90% от случаите на заразени остава незабелязано.

# 539
Аз съм си хипохондрик по природа. Сега като пуснах новината за смъртния случай и ваксината..съм в чуденка.
То не е само за деца ваксината.
Имам позната, която е ваксинирала себе си и сина си(който е на 10г) на скоро.
В Англия тази ваксина е от задължителните.

Мъжа ми от друга страна е “ Пак ли ще се ваксинираме” 😅. Не знам кое е правилното.

За ваксината против коклюш не беше против.
Два месеца преди да родя, братовчед ми се разболя от коклюш, цяло лято кашля. Та, ето ваксините имат смисъл.

Като пораснат и сина ми и дъщеря ми ще им сложа HPV ваксина.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 14:56 от NI_CI

Общи условия

Активация на акаунт