Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 609
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
При нас се потвърди слънчева алергия.

С детската кухня за момента греда. 10 пъти им звънях за доизяснявания, два пъти купувах бурканчета, докато намеря правилните, чакам да направят 9 месеца на 26ти,за да ги регистрирам, а после разбирам, че те 'отворили системата на 24ти и я затворили на 25ти' ,понеже нямали повече места. Малоумна работа! Онзи ден по случайност поседях до пункта и не видях върволици от хора да вземат.

# 721
  • Пловдив
Нямам рецепта за бананов хляб - заблудила съм се предполагам с картофения и шоколадовия. Имам гърне от баткото и нямам намерение да го пробвам на този етап. Той се изхожда по-голяма нужда в ранния следобяд в повечето случаи - а тогава сме или навън, или в колата. Както се казва има памперси, не пера на ръка, има време, ще се научи.
Ивайло иначе много бърбори, шегуваме се с баща му, че за него пари за логопед няма да даваме 🤣
Днес ще ходя до работа да мина преглед на колата, ще пия кафе с колежките. Мама ще го гледа по някое време, че ще ходя на козметик, баткото следобяд имат спортен празник. Моят съвет е да се възползвате, ако има кой да ви гледа децата - това е най-хубавото нещо, за хора с деца.

# 722
  • София
Телеграфно малко карам - Сара вече е на 80% ЗВБ, но на обяд обикновено ѝ правя каша, като добавям плодове пюре ( всичко е от дм) Навън в количката ѝ давам да гризка от био снаксовете чиста царевица и т.н. Продължаваме с кърменето на поискване и нямам намерение да спирам да я кърмя скоро. Гърне и махане на памперс няма да коментирам, защото опита със сина ми и дъщеря ми е различен, ще видя с нея как ще е. А за рецептите - колкото поеме означава колкото брашно е необходимо, за да стане тестото с точната консистенция, а точната консистенция се научава с проба-грешка Grinning Много обичам да работя с тесто, но от години вкъщи ограничаваме тестено до почти нула и вече не правя глезотии.

# 723
Аз често отварям хладилника и според наличното си измислям рецепта.. наистина не съм фактор. Сега на плота ми седи буркан с квас и още не е решено какво ще му се случи, а е промишлено количество Bowtie
Обобщавам рецептата, наистина брашното го наместете +- 2 лъжици
2 намачкани банана
2 яйца
2 големи лъжици фъст масло(може да ползвате всякакъв тахан)
4 големи лъжици кокосово масло, разтопено
1/2 чаша брашно
1л бакпулвер
Аз пекох във форма за мъфини за 30мин на 180. За нас приготвям бананов хляб по рецептата в “супичка” и добавям шоколадови капки, ако обичате - препоръчвам, но е с ужасно много масло и захар и не е подходящ за тях.

Гърнето на тая възраст или става, или не става, на сила не бих държала и аз. Преди време бях ви казвала, че според мен момента е преди да станат мобилни, за да схванат за какво се седи. Аз държа макс 2 минути, ако има нещо за вършене се върши и ставаме, понякога и пея песен(хей ръчички задържа вниманието най-много), ако още със сядането се сърди, но на сила не седи там. Преди се изхождаше без определен час, когато и дойде, слагах я сутрин след сън и след хранене. За няколко дни схвана за какво иде реч и сама започна да се “настройва” и си направи режим-ходи сутрин, а понякога и след обяд. Вече я слагам сутрин и следобед, ако през деня пръцка повече или виждам, че нещо не и е комфортно я слагам пак.
Гери, пробвай да му даваш нова играчка докато седи там, някоя, която да е само за гърнето, за да не му омръзва.
Драма няма, ако не се получи, но е къде по-добре поне голямата нужда да е в гърне, особено за момичетата и сега особено лятото.
За пишкане е рано да свикват, това вече е насилване на нещата по мое лично мнение. Те така или иначе не могат да стискат сега, по спомен свързваха възможността да задържат умишлено урина с изкачването на стълби, тоест когато мускулите са достатъчно развити за едното, са и за другото.

За обяд ще и правя нещо като огретен на тиган. Тиквичка на кубчета в масло и после заливам с разбито яйце и обезсолено сирене, топ обяд и за мен Animal Pig За вечеря още не съм измислила, ще трябва да се пазарува..

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 10:56 от Miliva

# 724
Аз до сега сама му правех пюрета, но тъй като се въртя около няколко продукта ,няма разнообразие и от почивката давам и купени пюрета, за щастие повече мто ги яде.Но пък плод му правя всеки ден ,защото купените плодови не ги иска. Опитвам да давам паренца храна но е голяма драма и мм мисле че го мъча Simple Smile
 За гърнето според мен по -отрано се вади ,за да знае детето как се стои и какво се прави там, около 6м го ползвахем иси вършехме работата там, но от скоро неиска да стои дори с играчка и се сърди. Тъй като сменя режима обикновеено ми дава признаци кога почва и тогава го събувам та той няма избор и довършва там Simple Smile

# 725
Благодаря за рецептата, Милива! Днес ги приготвих, вкусно стана, но явно нещо пак обърках пропорциите защото стана доста мазно. Следващият път ще намаля количеството кокосово масло. Бебето обаче изяде 1 мъфин, така че вече е захранен и с фъстъци 😝

Детската кухня днес не се хареса, поне основното. Според мен беше вкусно и добре приготвено, но явно имаме различни вкусове. За утре ми остана супата и половината десерт.

# 726
Здравейте, сред вас има ли бебета записани на кухня, и все още да не сте въвели много неща. Искам да запиша бебка на кухня, но като им чета менюто, има куп неща, които не съм въвела, докато ги въведа то няма да ми трябва кухня вече...
Има бебета на 6 м на кухня...кога успяха да въведат всичко с което се готви в съответната кухня.

# 727
Къде са тези кухни с бърз ред? За частни ли говорите? Заинатила съм се да сме на държавна, но изгледите са чак юли да ни излезе реда, ако изобщо. Подадох и официална жалба към общината за абсурдите по записването.

За гърнето, моите понеже са много мобилни от известно време, започнаха да си стават от гърнетата, та не знам как ще сме занапред. 6 и 7 месец беше рай, почти нямахме изпуснато в памперса.

Единия ми си бърбори много и вече сигурно си казва тата, тати, и се усмихва като му чуе гласа по телефона.

Драмата ни с алергията подължава. Не знам дали е слънце. Уж на това сочат факторите, но вчера се изрина преди да излезем, а излязохме чак в 15:50 за деня. Също слънце не го вижда. Дали сенника пропуска, не знам. До вчера беше черен, днес сложих летните, които са сини. Препоръката беше слънцезащитен фактор 50. И толкоз. Да, ама детето си стои изринато. Жал ми е. Наснимала съм го за доказателство. Гледа много тъжно на всички снимки. Ще отида пак при педиатърката, защото тя даже амбулаторен лист не даде от прегледа.

# 728
При нас общинската кухня е от 10ти месец. След шестия има само частни. Вземам инцидентно храна, когато е нещо, което го няма като пюре или е с продукти, с които не се готви у дома. Доволна съм - всичко се изяжда. Като стойност: откак започнах да хвърлям по 3 празни бурканчета всеки ден ми е все едно дали ще яде пюрета или ще е на частна кухня. Твърде рядко мога да му давам от нашата храна, понеже не е подходяща за толкова малки бебета - много подправки, много алергени, не готвя всеки ден и т.н. На този етап удобството ми е най-важно.

# 729
Аз ще звъня след празниците. От същата кухня взимах за дъщеря ми до есента, бях много доволна от храната, тя също много я харесваше. Ако се класираме ще можем да взимаме от Юни, понеже ваучери за следващия месец се взимат до 20число на предходния.

Ние вкъщи всички сме болни. Пак вирус от градината..направо е чудо. С две болни деца вкъщи…е ужас!

# 730
Да ви минава бързо и дано е последният вирус за сезона, дойде топлото време, ще разредят най-накрая тия боледувания!
При нас държавната кухня не е с ред или класиране, просто се записваш за следващия месец и докато плащаш месечно-имаш кухня. За съжаление тук всичко се готви с един и същ микс замразени зеленчуци и съответно всяка манджа има еднакъв вкус. Супите са същата работа, трябва да прочетеш какво е , защото всички миришат еднакво. Моят мъж като го питах какво е взел от кухнята(за баткото) ми казваше “Не знам, едно бяло и две оранжеви”. Та ще си спестя хвърлянето на храна този път.
Мама, ако обривът не е от предния ден, а се е появил преди да е излизал навън не е от слънцето. Да не е някаква контактна алергия, някое цвете да са набарали или да са яли нещо киселинно (ягоди,домати), само по лицето ли е?

Последните две нощи имаме ужасни будувания- снощи две по час, корем я боли, зъб я боли, направо съм абсолютно неадекватна. Дневния сън е общо 2ч(със зор), нощния 12(теоритично), не знам къде бъркам вече, не спи много, будува си 3-3-4 или 3-3:30-3:30(4). Умората започва много да ми влияе..

# 731
  • Пловдив
Не съм се интересувала от детски кухни, всичко вече му давам и от нашето ядене и от заведения и буркани, не му готвя специално, количествата, които приема са нищожни, но съм спокойна, последния път беше качил половин кило. Драма са ми само течностите, че и тях не приема, правя цигании, вода и малко АМ, но се усеща на моменти и пак ме бойкотира.

# 732
Бързо оздравяване!
Miliva, при нас беше също ад със съня и ми отне доста време да разбера, че детето ми явно е бебе (новородено 🤣 ) и иска да го приспивам на почти 2ч будуване. Така заспива за макс 20 мин и е спокоен и щастлив, че спи по 3 пъти на ден… Не случайно писах онзи ден за идеи как да увелича будуването. Той отказва и иска да си спи, не го ли приспя е супер кисел и е ад .

# 733
NI_Cl, да се оправяте бързо и да спират тези гадни вируси вече. Навън почва да става лятно, не ги ли изкарват повече децата? Уж като са навън не се заразявали толкова.

Miliva, нищо не бъркаш според мен, паднало ти се е неспящо бебе.. Съчувствам ти, умората е ужасна. Дано да премине по-бързо този период!

siskaaaaaa, според мен няма нужда да въвеждаш абсолютно всички храни за да започнете кухня. Аз бих въвела с повече внимание преди кухнята алергените – цяло яйце, кисело мляко, ядки. Иначе в София общинската детска кухня също е от 10м възраст, но масово няма места. Аз ще се опитам да се запишем, ако не стане, ще поръчвам частна и ще яде и от нашата храна.

Момичета, вашите бебета проявяват ли вече характер? Вчера не успях да сложа Момчил в количката, така се разбунтува и разкрещя. Бяхме навън, изкарах го малко извън количката и го оставих прав на площадката (държеше се за пръта на люлката) – стоя така доста време. После така запротестира, че се наложи да го нося известно време на рамо, бутайки с другата ръка количката, той е над 9кг вече…Направо ме хвана страх какво ще правим след някой друг месец, дали изобщо ще успявам да го удържа.

Междудругото и Момчил вече пак е на 3 дремки. Откакто е по-топло и денят е по-дълъг излизаме и привечер с количката и той си заспива за едни 30-45 минути. Rolling Eyes А уж беше минал стабилно на 2 дремки.

# 734
За храните и аз смятам ,че не е нужно да се въвеждат всички ,така или иначе сме дали или без да знаем или по грешка някои от тях....
 За характер моя Филип си проявява отдавна, личи си кога иска внимание ,кога прави на инат ,вече му понаучих чалъмите:)
 За дремките бяхме на три и то хубав стабилен режим, от седмица обаче спи когато си иска или не спи,чудя се дали не маха някоя от дремките, но май и той не знае коя...на мен не ми харесва това ,но кой ме пита, резултата е ,че е все кисел Simple Smile
 Иначе и аз Милива май сме с неспящите нощем бебета, вече съм изморена много ,но май никой не разбира  ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт