Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 611
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Пилала, Филип още ли суче по цяла нощ? Едно на ръка умората от това нон-стоп сучене през нощта, но сега и с това будуване, направо играта ми разказа.
Тя на три не може, будува си по 3ч минимум, а след 18ч всичко брои за нощен сън, ако я вдигна като след “дрямка” плаче неутешимо докато не я доприспя.. А как не ми се иска да си ляга в 19ч и да съм затворник в това време, направо не ми се говори.

Гери, аз си нося раницата и на всяко излизане я нося и бутам количка, все едно е пазарска, а не бебешка.
Баткото като пролази имаше 1 месец ужасен, не искаше да седи хич. По принцип колкото по-мобилни стават, толкова по-не им се седи.

# 736
  • София
Сара вече не иска да стои в количката и да гледа децата. Още като спрем се напъва да излиза от коланите и вече я държа за две ръце из площадките, а тя ситни наоколо. Днес ѝ дадоха буйки 16-17 номер, защото нямах толкова малки обувки от кака ѝ, поръчах едни от тему като чорап с твърда подметка. Още да се затопли само и ще я пускам и боса. Определено върви към прохождане и до месец сигурно ще ходи сама.. иначе е доста благо бебе, кротичка е, но и доста лакома Grinning Иска да яде всичко, което ние ядем и се сърди, ако не ѝ дам. Като види тротинетката на кака си и посяга към нея, а ако уж я слагам да кара, направо се захваща с две ръце и увива крачета около дръжката отпред. Общо взето иска  да прави неща, които по-големите правят.

# 737
Откъде могат да се купят бурканчета за детската кухня?

# 738
Какво правите умалените дрешки? Продавате ли ги или ги подарявате?

# 739
  • Пловдив
Аз ги подарявам, от опита с баткото до годината най-не се продават дрехите.

# 740
Да, предполагам, че всеки би предпочел поне първите дрешки на детето си да избере сам. После като види реално колко много ще са му нужни, започва да се радва и на подаръци. Но при положение, че моето дете няма дреха, носена повече от месец (понеже ги надраства като размер), а в Пепко и Синсей бебешките дрехи са за без пари, наистина не мога да си представя кой би купил употребявани дрешки за бебе. Пак казвам, ползвани от приятелско семейство, към чиято хигиена няма съмнения, е нещо съвсем друго, поне в моята глава. Засега умалелите дрешки ги прибирам в кашоните от памперси с идеята да ги ползвам за второ дете. Един ден бих ги подарила на приятелско семейство, ако ги харесат. Специално от 56 до 74ти размер могат да отгледат поне 4 бебета. След това със захранването нещата се променят малко - дрешките започват да се позахабяват, макар и със съвременните прахове за пране да не остават петна. Поне аз нямам лекьосана дреха.

# 741
  • Пловдив
90% от дрехите на децата са ми втора употреба, използвам няколко магазинчета от града, приятелки ми дават. Някой път получавам шок, като видя редовна цена на бебешка/детска дреха.

Иначе при захранването ползвам няколко дрехи, така се запазват останалите.

Баткото ми е на вилата с баба му и дязо му и днес ще ходим на разходка с бебето и приятелка в София. Друго си е като се затопли времето 🥰

# 742
  • София
Деси, добре дошли! Имай предвид, че в по-големите софийски паркове може да е пълно с хора, направо не се намират пейки понякога.
Аз ползвам всякакви дрешки, и много подарявам/ дарявам. Както дойде, само да са запазени и подходящия размер, ползвам си и подарени.

# 743
Момичета, как сте? Как са бебоците? Напоследък е толкова тихо тук 🥺

Деси, хубава разходка! Много се кефя как си смела с бебето и ходите навсякъде. Ние сме сигурно най-смотаните родители, още не сме излизали от София с бебето..и може и скоро да не излезнем 😟

Роки, една приятелка ми каза, че най-добрите цени за бурканчета били по тази обява.

https://m.olx.bg/d/ad/burkancheta-za-detska-kuhnya-0-40-lv-za-br … D139-ID8oZKC.html

Умалелите дрешки засега прибирам в чували. На този етап по-скоро не искаме повече деца, но ще ги пазя евентуално за близки с бебета. Иначе next-to-me легълцето го подарихме на познати. Аз изобщо не се притеснявам да ползвам вещи втора ръка, особено пък бебешки защото обикновено са много малко ползвани. Например чувалчетата за сън на Angel baby ги вземах от OLX, неоправдано скъпи са ми чисто нови.

Днес правих кюфтенца от спанак, добре се получиха и бебо изяде 2. Споделям ви рецептата. Аз сложих 300 гр пресен спанак. И повечко брашно, че ми беше много течна сместа. Пекох ги 20 мин от едната страна и 5 мин от другата, следващия път ще ги пека 15 на 10 да станат по-равномерно изпечени.

Скрит текст:

# 744
  • Пловдив
Страхотен ден, не сме обикаляли в града, а се качихме до Боянския водопад, то май не е точно София 🙂 чудесен преход, на качване минахме по по-лесната пътека, на слизане по по-трудната. Иво се държа страхотно, но той си ми е кротушко, на слизане дори поспа малко, всички хора, които срещнахме много му се радваха - не е честа гледка бебешори по екопътеки. Маршрута го определям като средно труден, друго си е денивелация с товар 🤣
Дано заразя децата с любов към природата и да си обикалят и като станат възрастни. Всеки уикенд сме някъде, на първи ходихме до Велико Търново, сега за Гергьовден мислим до Несебър да се разходим - обожавам морето ❤️

# 745
Вашите бебета ядат ли? Адеан отказва пюрета,предпочита от нашата храна и мляко.

# 746
Здравейте, мами. На мен ми липсва много комуникацията с вас, но бебчетата стават по-активни, времето се стопля..

Деси, добре дошла! Дано сте изкарали добре. В раница ли го носихте или с количка?

Относно дрехите втора употреба и аз нямам проблем. Близка приятелка ми даде на заем страшно много бебешки дрехи и почти нищо не съм купувала в началото. Отделно ми и подариха много, да не говорим колко и не съм обличала. Направо ми е грехота да се хвърлят толкова пари за дрехи, които се обличат два-три пъти. Сега вземам доста повече нови, но по-бюджетни. Предпочитам да давам пари за други работи на бебока.

Лъчезар е пътешествал страшно много, горе долу всеки месец си обикаля минимум по 400 км 😀. Но ние никога не сме се задържали повече от два месеца на едно място и това не се промени. Предпочитам да си свиква с пътувания, за да не изпада в истерии, когато се налага (не че няма и такива случки).

Ние утре сме сватбари и ще го оставя на свекърва ми. Никога не съм го оставяла за толкова време и ми е леко притеснено. Много ми се искаше да е с майка ми, но не посмях да я разкарам от другия край на България. Страшна паника са семейството на ММ и се надявам да няма ексцесии.

# 747
  • Пловдив
С раница, количка няма как да се ползва на този терен.

# 748
Стилияна, как мина отбиването?

Леле, браво на вас колко много пътувате! Ние още дори не сме излизали от София, много сме сдухани! 😟 Много ме притеснява как ще пътуваме когато бебето се разстрои в столчето - той е много мобилен и освен ако не спи, не виждам как ще търпи няколко часа да е вързан. А като се размрънка и разреве (случвало ни се е в рамките на града), става много неприятно за шофьора и съответно опасно..Та имате ли някакви съвети, освен съобразяване на пътуването с дремките?

Другото, което ме напряга относно пътуване - багажа! Ние с ММ години наред сме пътували само с малки куфарчета ръчен багаж, а сега дори идея си нямам как ще събера всичко за бебето и всъщност какво трябва да е това “всичко”. Вие носите ли си сгъваеми кошари като пътувате или разчитате на място да има?

# 749
Спокойно, всички адекватни хотели имат и кошари и столчета за хранене Simple Smile Досега никога не съм съобразявала пътуване и ангажименти с режим на хранене и сън.

Общи условия

Активация на акаунт