Как спестявате в ежедневието си? - 2

• 40 015
  • 928
  •   1
Отговори
# 825
Теди, тази висока сметка едва ли е само от климатиците! Ако не се лъжа живеете в къща, която се отоплява доста по трудно и скъпо от апартамент! Имате ли изолация, дограмата качествена ли е?
Обичам да давам пари за хартиени книги Simple Smile! Удоволствието да държа и разлиствам изданието в ръцете си не може да се сравни по никакъв начин с книга на четец, но това е мое лично мнение ! От удоволствия не обичам да пестя!

# 826
И е изместена темата, и не е, защото книгите са си разход по принцип. А ако кажа - А да бе, аз сметки имам да плащам, кой ще ти мисли за книги? - е тогава вече наистина почва да става дума за мизерия и лишаване.
Не е по-различно от това да обсъждаме бюджетни решения за нещо друго, които пак водят до спестяване.
На мен ми е важно да прочета книгата, не на какво ще мирише, дали ще събира прах да кихам като я разгърна, нито колко ми тежи в ръцете (от някои вярно омалявам да ги държа). Аз като се зачета, не знам къде аз се намирам, камо ли книгата ми от какъв материал е Grinning Ей това вече не си го давам и отказвам да се лиша от него. И съответно прибягвам до начини които не ми струват толкова.

# 827
  • Русе
А относно книгите, по едно време доста се бях засилила да купувам детски книжки. Там крастата е голяма, добре,че осъзнах,че нямаме място за съхранение вече и се фокусирах в книжки от библиотеката. Даже при нас (Русе) има опция да предложиш дадено заглавие за придобиване от библиотеката. Принципно като видя нова книжка,която много искам я купувам,но тук последните пъти я предлагам на библиотеката и те я купуват, даже ми се обаждат,че е при тях да я заема.
И като се замислих съм си спестила добър разход, защото аз главно от озон или издателства пазарувам и никога не е едно нещо, покрай него още и сметката набъбва.

# 828
Много хубава практика. Дали и в други библиотеки я има? Че проблемът с мястото вече е много голям.

# 829
По времето на моите родители е нямало как да четеш, ако не купуваш. У тях има огромно количество, напълно неизползваемо и неактуално за съвременен човек.
Аз не мога да се удържа и от време на време купувам, когато много искам дадена книга, или съм я чела, но ми е любима и я искам вкъщи. Но не сме се затрупали. И електронни, и библиотека - защо не, вместо да трупам книги.

# 830
Какво ще рече неизползваемо и неактуално? Thinking

Старите издания ми допадат повече, често са с по-добър превод и без грешки.

# 831
Прати камион, ще натоварим Wink

# 832
Винаги е имало библиотеки. Ако не можеш да си купиш дадена книга, в библиотеката ще я намериш. Но хората си купуваха книги, макар и трудно, с връзки.

# 833
Когато нещо е по-трудно достъпно, става и по-престижно да го притежаваш и повече го цениш. Има го и момента, че във времената, които визирате и ценностите, и възпитанието, и начинът на живот са били различни. Така че кой, колко и какво чете е въпрос на възможности, интереси и среда.

# 834
Планираме всичко. Ето днес осигурихме отоплението за следващия сезон, не че не се топлим още.
Подстригване аз веднъж на два-три месеца на фризьор, мъжът ми през седмица с машинката го подстригвам. Той малкото момче, голямото си е намерил изгодно в София, преди това като и той у дома. Мъжът ми ме боядисва.
Плодове и зеленчуци само сезонни и по възможност местни, като банани и цитрусови плодове през зимата са изключение.
Каквото е възможно да се закупи от Метро на второ и трето ниво се купува от там, но за някои неща и на първо си заслужава.
Коментираните сладки неща едни вафли купуваме веднъж на два-три месеца кашон, по-изгодно от една вафла от магазина, но рядко хапваме. И всичко това, защото ако купим от селския магазин, не винаги ще намерим търсената стока и цената ще е колкото са колко два броя.

# 835
1 кашон вафли и то рядко консумирани не хващат ли молци ? Аз не смея да атрупам такива неща имам голям страх да не хванем молци.

# 836
1 кашон вафли и то рядко консумирани не хващат ли молци ? Аз не смея да атрупам такива неща имам голям страх да не хванем молци.
Погледнах 72 броя са, не съм мислила за молци, точно от опаковани вафли.

# 837
  • София /Абсурдистан
Ако ги държите в хладилник, няма никакъв проблем.

# 838
Няма опасност от молци, но вафлите не са храна.

# 839
  • Mediterraneo
О, може да завъдиш и още как. От всякакви опаковани продукти.

Общи условия

Активация на акаунт