Бавно наддаване на тегло

• 608
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, майчета.
Леко към притеснена, а не зная дали е основателно и за това ще се допитам до вас.
Та ,така -бебчето ми се роди с ниско тегло 2300 грама ,донесено в 38 седмица +.
Първите два месеца наддаде доволно . Проблема идва,че на 3 месеца тежише 4100,а на почти 4 вече тежи 4500 ,имаме още няколко дни до навършването на 4месеца.
Храни се добре,точно колкото трябва за възрастта си,на АМ е.  Хапва с апетит.
Веднъж дневно се изхожда. Много активно бебе е,рядко плаче.  Сънят е променлив ,понякога спи добре, понякога не,нощният сън е добър.
Ръста е наред ,дори и малко е напред- 62 см на 3месеца
Преди всичко искам да поясня,че посещаваме  педиатър, но мисля да пуснем по-обстойни изследвания или пък друг доктор да търсим.. и аз не зная .
Моля  за мнения ,препоръки, та дори и сходни случаи биха ме поуспокоили.

# 1
  • София
Дъщеря ми беше така, на долните граници. На 6 месеца 6100, на 12 - 9200. Роди се 3200 в 37 седмица. Изключително злоядо дете, в момента на 19 години, 175см и 51 кг. Рядко боледуваща като дете, 1-2 пъти в годината, кърмена до 18 месеца, изкл.кърмена до 6 месеца.

# 2
Абсолютно нормално е теглото. Просто се напълни с наднормени бебета, които се дават за пример, основно от майките им 😄
Моята е 6600, 68см на 8 месеца. Напълно добре си е. Педиатър я слвди всеки месец и няма притеснения.
Важно е до 6тия месец да си удвои теглото, което при вас почти е станало. После наддават вече по-бавно. 300-400 грама за месец, а при нас и по-малко.

# 3
На 6м трябва да удвоят теглото си, на 1г да го утроят .. това горе-долу ...
Ако е родено бебето 2 кг не можеш да искаш да тежи 10 на 6м ..
Синът ми беше в другата крайност - макар и само на кърма, качваше много много... Дъщеря ми беше злояда, там нещата бяха драматични...

# 4
И моята дъщеря беше в другата крайност - не хапваше много, но имах чувството, че и да не яде, пак ще качва. Беше като яйчице. Издължи се в последствие, дава заявки да е доста висока и сега е с нормално тегло.
Аз имах обратните притеснения (да не стане с наднормено тегло) и от всичко изчетено вариантът детенцето да е по-слабо, отколкото с повече кг, е много по-добър. Щом се развива добре и си хапва, няма от какво да се притеснявате.
И в крайна сметка и генетиката си казва думата. Моята дъщеря е точно като баща си (той е висок, едър, с тежки кости). Така че ако вие сте по-слаби, очаквайте и детето да е такова като структура.

# 5
Здравейте. Моето дете е на 3 години и 10 месеца и е 12 килограма. От бебе ядеше под нормата АМ, после ядеше половината от порцията пюре за дадената възраст , а сега пазаренето за храна продължава. Разказвам ви това , защото преживях същия ужас с теглото, когато беше новородено ( изчисляване на изядено количество , мерене на детето и т .н. ) Съвета ми е да не се притеснявате , защото всички човечета са различни и апетита също им е различен, просто му давайте хубаво АМ и за в бъдеще качествена храна.  Важно е бебето да е добре и здравичко.

# 6
Според мен детенцето Ви си наддава и расте добре, щом си хапва и пълни памперсите значи всичко е наред и нямате поводи за притеснение Hug Винаги първите месец-два качват най-много, след това по по-малко.
Моята дъщеричка и тя се роди с ниско тегло - 38 г.с., 2200 гр, първите два месеца качи по 800-900 гр. на месец, в следващите по-малко. В момента е на годинка и е 7400 гр, 68-69 см, а си хапва доволно. Но е супер активна и енергична и явно гори много калории Joy Въпреки че се води под долната граница, според моята педиатърка всичко си е ок, явно си е до ген.
Здравейте, майчета.
Леко към притеснена, а не зная дали е основателно и за това ще се допитам до вас.
Та ,така -бебчето ми се роди с ниско тегло 2300 грама ,донесено в 38 седмица +.
Първите два месеца наддаде доволно . Проблема идва,че на 3 месеца тежише 4100,а на почти 4 вече тежи 4500 ,имаме още няколко дни до навършването на 4месеца.
Храни се добре,точно колкото трябва за възрастта си,на АМ е.  Хапва с апетит.
Веднъж дневно се изхожда. Много активно бебе е,рядко плаче.  Сънят е променлив ,понякога спи добре, понякога не,нощният сън е добър.
Ръста е наред ,дори и малко е напред- 62 см на 3месеца
Преди всичко искам да поясня,че посещаваме  педиатър, но мисля да пуснем по-обстойни изследвания или пък друг доктор да търсим.. и аз не зная .
Моля  за мнения ,препоръки, та дори и сходни случаи биха ме поуспокоили.

Общи условия

Активация на акаунт