АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 241
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
victoria vassileva, забелязвам всички неща, които си писала. Изключение е препратката към "опърничавия" ( много ми хареса). Изглежда съм очаквала различна история или не съм била достатъчно концентрирана, затова мрънкам, ама аз съм си такава. Simple Smile
А, относно визията на ГГ-ня - писала съм неведнъж , че само едно красиво лице не е в състояние да ме задържи пред екрана - трябва да е убедително, да приковава. Момичето се справя добре, според мен.

# 586
  • пустинен пъпеш
Вики,така подмамващо примамливо описа развитието на образа на гг в ,,Двореца",че мигом ме подтикна да продължа с 4с.,на която бях спряла.

# 587
  • пак на Рив Гош
"Завръщане в двореца" The Haunted Palace ли е?
Аз също го гледам, но се надявам да не изкарат целия сериал в битка със Злото, че скоро ще ми писне и ще ме загубят като драг зрител. Време му е да открие и радостта на алкохола, пък и на други работи, идват 9-10 епизод, сепак Joy (още не съм гледала тазседмичните епизоди, обаче, може вече да е открил някои от удоволствията на човешкия живот.
Имам едни подозрения, че
Скрит текст:
Тя ще се окаже хлапето, дето го видя в момента на възнасянето и му секна кариерното развитие след 1000 години пост и молитва Joy.
Мен Дракона (да не се бърка с Дракончето на Ягодката Grinning) засега ме държи пред екрана, отделно харесвам и актьора. Главната (Бона) я гледам в четвърти сериал и все не мога да я харесам. Но проблемът е в моя телевизор.

# 588
  • Русе
"Тези актьори обявиха, че ще започнат задължителната си военна служба тази година:
🇰🇷 Очаква се Rowoon да започне службата си този месец.
🇰🇷 Очаква се Lee Jae Wook да започне службата си това лято.
🇰🇷 Cha Eun Woo (писахме вече) е кандидатствал за Военния оркестър и ако бъде приет, се очаква да започне през юли." / цитат

# 589
  • Варненска клюкарка
Аз напредвам бавно с резидентите, защотоследя и клюките...

Кокалите на Джанг До Йон водещата на Salon Drip 2. Знаех че е слаба, но когато съм я виждала с други дрехи не личеше чак толкова. Прекалено е, направо  страшничко.
https://www.youtube.com/shorts/dCEMtdua6tY

Отзвукът от наградите продължава, по предавания се обсъждат рокли, килограми, прически, моменти, бухналите  бузи на Бинчо, някакви пийнали повеко и им личало... В някое от предаванията са отразили тези моменти на Сокчови като едни от най красивите на шоуто, коментирали са че вероятно сценаристи и режисьори на драми които се снимат в момета вече работят над идеи да вкарат този романтичен шлейф пълзащщ по стълбище и усмивката на младоженката вървяща по пътеката към усмихнатия младоженец. И мен ме впечатли момента и на предната страница сложих скрийн, пък макар и с лошо качеств, дори не знаех че някакво такова видео от този момент е станало "вирусно" (докато разбера пък за какви вируси говорят...😅) Във въпросното предаване точно така са ги обсъждали  - че имали много по младоженски  вид на живо, на сцената на Баксанг, отколкото във финала на сериала им Joy Вирусното не го намерих, май е било в Х бившия Туитър, но там не мога да търся, пък и тези двете шортчета стават, защото са от същия момент.

https://www.youtube.com/shorts/bgBlWq0cP40
https://www.youtube.com/shorts/id5xxKnAPiI

Коментирали са и че той се е спънал на последното стъпало преди да се качи на сцената и си прехапал езика, все още не съм попадала на този момент, но може би не е чак така, а преекспонират - и двамата имат навик да си прехават езиците като се вълнуват, та по-скоро е навикът му реакция при смущение. Не са пропуснали да се посмеят за  сметка и на Хе Юн че се е поляла с водата докато е била в публиката, също и че връщайки се на мястото си, в затъмнената зала се е загубила и се е полутала между редовете, докато намери мястото си. Представяйки си загубването и аз също се посмях, с водата вече я видях Joy

Хвалили са АйЮ че много се е грижила за поверената и млада колежка, която е стояла до нея в публиката, девойчето е играло в Мандарините. Снимали са я как в тълпата на антракта я е държала за ръка и така се е движила с нея, представяла я на познатите си и направо е гарантирала безопасността на момичето. Последвали са намеци за скорошния скандал и какви вълци дебнели малките момичета по такива партита.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 14:32 от Беллора

# 590
  • Русе

"Съдията от ада" печели платинена награда на 58-ия Международен филмов фестивал в Хюстън 12 WORK.

На 13-ти SBS обяви, че общо 12 произведения, включително "Съдията от ада" и "Специално издание за 20-годишнината на SDF – Хора, които виждат бъдещето", са спечелили награди на 58-ия Международен филмов фестивал в Хюстън през 2025 г.

# 591
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Браво! Поздравления за създателите им.

Снощи реших, че мога да се закача за някой от двата сериала, вървящи в момента, които гледате. Обаче прочитането на синопсисите за сетен път ме отказа. Този на The Haunted Palace не можа да ме привлече, въпреки позитивните ви отзиви. Все едно не гледате този сериал, а някакъв друг. Може би в резюметата на сюжета е акцентирано върху други елементи на сюжета, а не върху това, което на вас ви е харесало. А за Resident Playbook не виждам да коментирате нещо завладяващо случващо се между героите на екрана. Като че ли медицинските казуси са акцент, а пък такова нещо изобщо не е за мен. Би ме натоварило, вместо да се изкефя.

Затова реших, че трябва да видя как е бил Пако на по-млади години и подхванах Любовта на вещицата. Впечатления още няма да бързам да споделям. Но ми хареса колко дълго Пако, облечен като Дядо Коледа, пробяга километри на максимална скорост, преследвайки Вещицата, задигнала велосипеда от коледното му събитие. Както и как в края на първи епизод излезе на сцената до нея, спасявайки я с целувка.
Тук трябва да поясня, че има два сериала с това име, като този с Пако е от 2014 г. Превеждан е на български, но ... май го има само по торентите. Линкът, който сме сложили под това заглавие на първата ни страница води до другия сериал със същото име. Той е от 2018 г. и го има онлайн преведен в плейтюб. Ще отбележа, че включително в каталозите на Духчетата линковете не са точни. Т.е. под инфото за сериала от 2014 стоят препратки към този от 2018. По тази причина гледам Паковия на руски тук - https://16.doramalive.news/dorama/witchs_romance/ , като го почнах го с озвучката на зеления чай, но довечера мисля да проверя и другата как е.

# 592
  • пак на Рив Гош
Профи, аз Resident Playbook си го гледам с огромен кеф, радвам се на всеки епизод, и си чакам камео-тата. Но в него няма някакви големи сътресения, неочаквани обрати, изпепеляваща страст, по-скоро са ежедневни човешки отношения, нормални радости, болки, преживявания.
Харесва ми доста повече от The Haunted Palace, който почва да тъпче на едно място откъм сюжет.
Изгледах и първия епизод на започналия вчера Tastefully Yours с Kang Ha Neul (8ия Принц от Аленото сърце), но не ме грабна, въпреки каста и сюжета (а се интересувам от кулинария). Засега е клише и ниво "тоалетен хумор" (ама без тоалетната част, слава богу), нищо, което да не сме виждали. По едно време мислех, че сериалът може да се окаже от типа на "Повелителката на картофите" Grinning, но май няма да е така. Ще изгледам още 1-2 епизода преди да реша окончателно съдбата му (а имам допълнителен стимул да го гледам, понеже се очаква гостуване в някой от епизодите на Ю Йон Сок).

# 593
  • Варненска клюкарка
Проф, Резидентите са не толкова взаимоотношенията между героите, колкото пътя на специализантите  докато напредват, какви хора срещат по пътя си и т.н. поне на мен това ми прави впечатление. Някакви любовни трепети се усещат в 10та, но аз в такива истории искам да гледам случаите, а не романтики. Започнах го малко да ме изтръгне от лигните които гледах напоследък. Тематиката е близка до всяка жена - гинекологично отделение и всичко свързано с това. Е на мен и емболиите са ми близки, ама не ща да ги виждам затова ми харесва повече от болничния плейлист

Вчера четох статия със заглавие "АйЮ се завръща" Чудех се откъде, не бях усетила липсата и, а то с нов албум, последния бил издаден преди година и половина, голямо отсъствие няма що Joy Да не говорим че повече от половин година прави световно турне, игра в хитов сериал приключил в края на март,  беше номинирана за Баксанг, все  е била пред очите на хората. За мен интересното е че в албума ще има и песен с Ча. Както знаем двамата  вече имаха обща рекламна фотосесия, за малко да се снимат и в сериал, но там както вече писах преди време въпреки че ролята в Жената на принца от 21 век е била писана за него, са я адаптирали за УСокчето. Дано един ден  след казармата да ги съберат и в сериал, Ча си изглежда на годините, а тя доста младе, мисля че ще изглеждат добре в някоя история.

Попадна ми и едно доста вулгарничко видео с Мун Че Уон, която много  харесах а Цвете на злото, а в случая в споменатото видео я видях в кадри от някакво риалити шоу, не знам къде е било излъчено, ама много критики е отнесла. Някакви сексуални закачки, доста бяха изплискали легена -  беше стъпила с крак върху семейните бижута на другия участващ и яко ги мачкаше.

# 594
Профи и аз нямам какво да предложа, дойде му ред на Ангелската мисия, вие вече сте забравили че сте го гледали предполагам.
Скрит текст:
и това , до 20+ серия беше забавен , сега кръводаряват във всяка серия като аз филм за ужасите пък уж безсмъртни и демони  били Joy No е първият сериал в който на главният роклите са повече и по хубави от на главната.
https://youtu.be/uvZOYk7zUUY?si=lTlbhZD8Q49sZg2U

# 595
  • пустинен пъпеш
Ангелската мисия този ли е Till The End Of The Moon,че е сред набелязаните ми,искам да видя грациозността при летенето на балетиста Luo Yun Xi и си избирам сред филмографията му.

# 596
  • пак на Рив Гош
В обедната почивка изгледах около половината от първия епизод на също започналия вчера Second Shot at Love. Май той ще се доближи повече до усещане до "Картофения" и Brewing Love (с малко примеси от "Мотел Калифорния"), ама да видим. Почти от вратата ни стовариха сред зеленината на корейската провинция в компанията на няколко баби. Ама то и в Tastefully Yours запратиха сеулския чебол сред сокаците на Jeonju (родината на бибимбап-а). Хубаво е да видим, че Корея не е само Сеул и остров Чеджу.

Между другото, за гледащите Resident Playbook - ако като мен в 9ти епизод не сте разпознали камео-то, това беше приятелят на продуцента на риалитито, което снимаха в болницата, а гостът беше Shin Won Ho, режисьор на оригиналния Болничен плейлист и на поредицата сериали Reply ХХХХ.

# 597
  • Русе
..................
Между другото, за гледащите Resident Playbook - ако като мен в 9ти епизод не сте разпознали камео-то, това беше приятелят на продуцента на риалитито, което снимаха в болницата, а гостът беше Shin Won Ho, режисьор на оригиналния Болничен плейлист и на поредицата сериали Reply ХХХХ.
Не съм гледала реалито и не знам кой е този човек, даже не съм го забелязала...Благодаря, Роца, че ме "светваш" за подобни важни лица! Flowers Hibiscus
Имах интерес към "Вторият шот", но бях толкова разочарована от Калифорния, Бирения и Картофения, че даже няма да си направя усилието за проба. Може да дочакам БоГъм в края на месеца...

# 598
  • Варненска клюкарка
Ангелската мисия този ли е Till The End Of The Moon,че е сред набелязаните ми,искам да видя грациозността при летенето на балетиста Luo Yun Xi и си избирам сред филмографията му.
Рудуду, за този става дума
Angel's last mission: Love (Последната мисия на ангела: любов)
https://playtube.tv/search?keyword=%D0%9F%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B … D0%B5%D0%BB%D0%B0 /бг аудио/

Ако го гледаш, доста неща ще те подсещат за Моят демон, основната сюжетна линия как ангелът се опитва да остане при любиматна си жена на този свят , борбата за живота и, и  помощта срещу роднините и, които също като в Демона се опитваха да я убият,  разговорите с Бог появяващ се под формата на някой друг и въобще като цяло философските разговори са доста сходни, но Демонът е някак по ярък и интензивен. Главния е много красив айдъл, тук го наричаме с името му  от сериала Дан(чо) Ангелчето или  L чето както е популярното му айдълско име, дано правилно да изписвам истинското, мисля че беше Ким Мьонг-су, а нея тук често я споменаваме като "Балеринката", каквато го играеше в сериала, а иначе е известната актриса  Шин Хе-сун

Елчето е поредния трапчинко, миналата година  се появи в два сериала, а балеринката май последно я гледахме в Завръщане в Самдала.

За резидентите с това риалити колкото и равно да тече историята истински успяха да ме ядосат с онази другата лекарка, която си приписваше заслугите от свършената работа на главната, че даже и се скара и я назидаваше  пред камерата.  
Всеки път подскачам като им чуя телефоните- и моят звъни по същия начин Joy

Профче даже май наскоро мина още някаква "Вещица" В сериала Пако  ми е в една от най-красивите си форми, само каката да беше не чак +14. Той играеше ролята на хлътналия млад човек много искрено, но човек с напредването на историята започва да се сеща че такива отношения рядко са устойчиви в дългосрочен план и макар че финалните сцени бяха много красиви, сякаш ми остави лека горчилка. Втория главен, ако мога да го нарека така също беше много сладко момче.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 22:07 от Беллора

# 599
  • пак на Рив Гош
Не съм гледала реалито и не знам кой е този човек, даже не съм го забелязала...
Уин, "риалитито" беше част от сюжета в 9ти епизод на Resident Playbook - когато от телевизията дойдоха да ги снимат, да правят репортаж за отделението и даже Гаднярката доктор Мьонг се правеше на много способна пред камерата и навИка Нашата. В началото на епизода, когато И Йон отиде да види екипа на телевизията, които щяха да ги снимат, имаше една операторка и един режисьор, който каза нещо от типа на "Познавам болницата, моите Ма-Не и Мо-не са родени тук. Чакам, обаче, един приятел, който се бави" и в този момент дойде приятелят (който в реала е режисьорът на Болничния Плейлист). Може би аз неправилно нарекох предаването "риалити", защото тук ги наричат така - доку-риалити.
А Ма-Не и Мо-не също са намигване към оригиналната серия - те са приятелките на сина на Ик Джун, У-Джу, и братовчедки на близнаците-стажанти (от които вече видяхме единия). То само се споменават като имена, нямат актьорско присъствие на екрана.

На мен единият звън на телефона от Плейбука ми е алармата за събуждане. Какво да се прави, Самсунг Joy. Добре, поне, че я ползвам рядко, иначе щях да я сменя.

"Вещицата", дето мина наскоро, не беше чиста романтика, а си беше на моменти трилър, при това с почти подсъдно поведение от страна на Главния. На мен ми беше интересна, ама еднорозите хич ги нямаше.

Шин Хе Сун (Балеринката) има още един сериал след "Самдал-ри", но мисля, че май не го гледахте (Dear Hyeri).

Общи условия

Активация на акаунт