Бригада ⚒️ "Нов дом" 🛠️ сезон 7 🏠

• 96 758
  • 1 669
  •   1
Отговори
# 1 500
  • SF
Имат и други помощници. Отделно врати, прозорци, се монтират от други екипи, докато нашите хора работят.

# 1 501
И аз си мисля, че в някои епизоди се налага повече време. Например веднъж беше много студено, то стените не могат да изсъхнат за 5 дни, какво остава цял ремонт за толкова.
Няма значение, важна е каузата.

# 1 502
Ами например това, че е къща, още повече стара къща, в която подовете са студени, също би могло да обясни защо са избрали мокет.
В Австралия, например, навсякъде е с мокети.Знаем за топлият климат там.Приятелката ми все се чудеше защо.Оказва се,че защото прахът влиза в мокета и не се носи из въздуха.Чисти се редовно, разбира се! Странно е,но ....И като се замисля преди години всички хотели в коридорите и стаите бяха с дебели мокети.Явно има защо.

Хотелите не са с мокети, за да събират прахта, а по някакъв начин в и по-тихо. Представете си някой да се разхожда с токчета в коридора или стаята, няма спане, докато с дебелия мокет нищо не се чува.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 07:11 от blackcat6

# 1 503
  • SF
И аз си мисля, че в някои епизоди се налага повече време. Например веднъж беше много студено, то стените не могат да изсъхнат за 5 дни, какво остава цял ремонт за толкова.
Няма значение, важна е каузата.

Това преди всичко е телевизионен продукт с бюджет. Понякога се налага да отлагат снимките заради условията, времето, вероятно болест, неразположение, сватби и други ангажименти на екипа. И като казвам "екипа" нямам предвид  само Калин, баща му, момчета и Мария, а целия снимачен екип. Ако операторите не са налични на локация, няма как да се заснеме каквото и да било.
Хубавото е, че го осъществяват така, че за зрителя тези неща остават неподозирани.
Но няма как да не се съобразяват с природата, здравето, понякога и отдалечеността на обектите.

# 1 504
Това, което знам, е че имат по 5 дни+1, за всеки обект, като в този един се работи без снимачен екип, защото в другите дни, постоянно ги прекъсват за синхрони и други неща.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 09:08 от NeZ_9

# 1 505
  • SF
Аз пък забелязвам, че имат и неща за довършване - разни ъгълчета, липсващи первазчета... Все си мисля, че ден, два, седмица след това им пращат някое майсторче извън актьорския състав, който да добоядиса или да закрепи някоя поддала лайсна или етажерка, пукната плочка, разни нещица, които се случват и при нашите ремонти, така и при техните.

# 1 506
Финала е на 10.05

# 1 507
И кои са тия комшии, при които са стояли 7 дни я да чуем? Кои точно герои са това?

Има много качествени мокети, които не задържат прах и дори има хипоалергенни мокети. В цял свят хората използват мокети, особено за спални помещения. Аз също не ги предпочитам, но е факт, че си има и хубави. Ламинат също има, както лошо качество, така и много качествени и скъпи.

# 1 508
  • София
Няма мокет или каквато и да е повърхност, която да не поема замърсяване, мокетът се чисти трудно, колкото и скъп, мек и луксозен да е.

# 1 509
Никога няма да забравя как в къщата на наши приятели, не в България, очите ми останаха в спалнята с чисто бял, дебел мокет. Беше толкова красиво, но първата ми мисъл беше как се пази чисто това нещо.

# 1 510
То и истински персийски килим се чисти трудно, но е символ на богатство.

# 1 511
Персийските килими не се лепят като мокет. Вдигаш, тупаш и переш. Отдолу се предполага, че ще има друга скъпа подова настилка, кяоято със сигурност не е луксозен балатум...

# 1 512
Персийските килими не се лепят като мокет. Вдигаш, тупаш и переш. Отдолу се предполага, че ще има друга скъпа подова настилка, кяоято със сигурност не е луксозен балатум...

Така де, вероятно скъп паркет.

# 1 513
Участвала съм в махането на стар мокет, беше доста гадничко. Сега може да ги правят по-хигиенични, не знам, но аз не мога да се престраша за мека настилка от изкуствен материал.

# 1 514
Преди около 25-30 години бяхме сложили в едната стая мокет, но не сме го лепили. Отдолу имаше балатум, подът беше студен и понеже това беше моята стая при една смяна на мебелите просто го постлах с мокет, а пред спалнята тип Приста дори сложих едно жакардово килимче. Мокетът беше с къс косъм, не бяхме близо до улица и не беше чак толкова прашно.

Общи условия

Активация на акаунт