Бригада ⚒️ "Нов дом" 🛠️ сезон 7 🏠

• 96 749
  • 1 669
  •   1
Отговори
# 1 515
Е ако се чисти често с по-мощна прахосмукачка не е ли ОК. На мен мокет ми е супер красиво и уютно, за спалня специално.

# 1 516
Понеже съм живяла в къща с мокет мога да ви кажа, че не е тооолкова зле. Децата бяха още много малки и за пълзене и игра на пода беше идеално. Веднъж в годината викахме фирма за пране, когато отивахме на почивка, така че ако е влажно евентуално след чистенето - да не ни пречи. Беше само в спалните. И съответно в нашия дом обувките се оставят до входната врата, та винаги вътре е чисто. Но си иска поддръжка, разбира се.

# 1 517
Еее, изгледах епизода и голям рев ударих и аз. Този мъж през цялото време плака, дечицата по своему емоционални. Момичето много, а момченцето се свиваше като охлювче се прибираше в себе си, като се притесни или се развълнува. Добре, че им помогнаха, да може да си стъпят на краката и дай Боже човека да е здрав да си ги изгледа, че са мили и намъчени деца, вижда се колко се радваха и как оценяваха всичко.

Кученцето ми се видя гледано и чистичко, предполагам наистина е вързано докато са протичали снимките и са работили там.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 23:21 от blackcat6

# 1 518
Няма мокет или каквато и да е повърхност, която да не поема замърсяване, мокетът се чисти трудно, колкото и скъп, мек и луксозен да е.
Сменя се.
Няма вечни неща.

# 1 519
  • София
Всеки ден, седмица, месец?

# 1 520
Всеки ден, седмица, месец?
Мокета на всеки 5г.
Ламината на 10 да речем.

# 1 521
Ако не му хареса той ще си го смени. Вижда се, че човека може да работи с ръцете си, за една стая паркета няма да е хиляди левове.
Много ми в странно като се започне защо това защо онова, обикновено хората живеят като в складови помещения без почти никакви условия и да се намират кусури е меко казано странно. Този човек спеше на походно легло, мислите ли че мокета му е най-големия проблем.

Много ме радваше отношението му към децата, как им говореше и все ги прегръщаше. И много мъчно ми стана, когато момиченцето каза, че са ходили на море, но без мама морето не е море 😭
Наистина само здраве им пожелавам и на него най-вече да може да отгледа децата.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 08:30 от blackcat6

# 1 522
Ако не му хареса той ще си го смени. Вижда се, че човека може да работи с ръцете си, за една стая паркета няма да е хиляди левове.
Много ми в странно като се започне защо това защо онова, обикновено хората живеят като в складови помещения без почти никакви условия и да се намират кусури е меко казано странно. Този човек спеше на походно легло, мислите ли че мокета му е най-големия проблем.

Много ме радваше отношението му към децата, как им говореше и все ги прегръщаше. И много мъчно ми стана, когато момиченцето каза, че са ходили на море, но без мама морето не е море 😭
Наистина само здраве им пожелавам и на него най-вече да може да отгледа децата.
Миличката,тя като по големичка и личеше, колко и липсва мама! Да е жив и здрав бащата,личи си че ги гледа с много любов и отговорност!

# 1 523
  • SF
Може да сложи отгоре ламинат и мокетът да му служи за подложка. Може да си вкара и любимия шкаф. Има място.
Вие пък какво се хванахте за този мокет.
В чужбина се ползват масово, вероятно в по-северните държави. В Гърция и Испания не съм виждала. Там пък слагат плочки по пода, което също не ми харесва, но държи по-хладно през лятото. В България достъпен и практичен е ламинатът и затова се наложи масово и е предпочитана настилка. Иначе всеки си мечтае за естествен паркет или дървен под.

# 1 524
Той щото естествения паркет хич не иска поддържка. Както по-нагоре се писа, няма вечни неща, всичко в един момент се сменя.

# 1 525
  • София
Аз говоря по принцип за резервациите си към мокетите. Не са ми хигиенични ине бих робувала да ги поддържам. Иначе, така са преценили. Не е по-евтино решение, може би по-бързо само.

# 1 526
Според мен имат някакъв предварителен разговор с хората. Какво харесват, какво предпочитат.
Аз преди две години сложих от тези дебелите мокети в коридора. Беше супер импулсивно решение, но в коридора сме с гланцирани плочки, децата като излязат от банята и са на пързалка. С мокета стана супер удобно. Бяхме решили, че ще го махнем лятото. Е ми две години, мокета е перфектен, не му робуваме, 2 пъти изсипват тубички с биички, изтърквам с гъбичка и всичко пада. Цвета е светло сив, нищо не личи въпреки това. Честно, не бих го махнала доброволно. Предстои ни ремонт и в спалнята 100% ще сложим мокет. Предполагам, че след някоя друга година ще трябва да се смени, но то както се казва - всеки си преценява.

# 1 527
В Пловдив беше организиран благотворителен концерт за 5-те деца, които живеят сами. Концертът е организиран от ДГ “Боряна” и с част от  събраните средства ще изпратят децата на почивка лятото, а останалите ще се преведат по дарителската сметка.
Този епизод беше един от най-трогателните за мен. Зарадвах се като разбрах за концерта, тези деца го заслужават!
Тук има повече информация:
https://www.marica.bg/galerii/blagotvoritelniqt-koncert-na-dg-bo … qten-uspeh-snimki

# 1 528
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Елате и ни направете безплатния ремонт. При млади, здрави и прави хора, с живи родители дето живеят заедно и сто на сто им помагат, при мъж работещ на две места едно, от който в строителството да не може да си купи бака латекс и да замаже кухнята? Каква е драмата на това семейство освен, че искат друг да им направи ремонт без пари!?

# 1 529
Днешната история нещо не ми е ОК. Палачори и мързеливци.

Общи условия

Активация на акаунт