Бригада ⚒️ "Нов дом" 🛠️ сезон 7 🏠

• 96 653
  • 1 669
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Много ми хареса епизода. Милото детенце и дядото, разчувства ме историята им, много тежка история.Disappointed Relieved Да е жив и здрав дядото да се грижи за Марти. След ремонта стаите станаха много хубави, светли, важното е Марти да расте здрав и щастлив в ремонтираната къща. Мария и бригадата са много свежи, както винаги.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 17:02 от nefer

# 61
За помощите - хората според мен нямат проблем какво да сложат на масата си, за да се изпращат ориз, брашно и подобни. Дядото би трябвало да взима вдовишка надбавка над пенсията си, а детето - помощи за починалата му майка. Макар тези пари да не са много, ще са достатъчни за продоволствените им нужди. Проблемите са по-дългосрочни. Например, ако и дядото си отиде или се разболее тежко преди Марти да е навършил пълнолетие. Идеята ми е да се направи някакъв фонд или банкова сметка, на която да се превеждат пари за детето, които да му послужат в по-дългосрочен аспект, за да може да си стъпи на краката когато порасне. Средното образование е безплатно, но ако иска да учи висше - там трябват пари.

# 62
  • София
Margarita1976, права сте.
Ще е грехота това изключително умно, природно интелигентно и надарено дете да не продължи образованието си след училище.

# 63
Най-смисленото предаване в българския ефир. Тази бригада определено ми носи повече усмивки, въпреки тежките съдби на тези хора. Да е жив и здрав дядото да си отгледа внучето.

# 64
Проблемите са по-дългосрочни. Например, ако и дядото си отиде или се разболее тежко преди Марти да е навършил пълнолетие. Идеята ми е да се направи някакъв фонд или банкова сметка, на която да се превеждат пари за детето, които да му послужат в по-дългосрочен аспект, за да може да си стъпи на краката когато порасне. Средното образование е безплатно, но ако иска да учи висше - там трябват пари.
+1
 Да е жив и здрав дядото още много години ,за да се грижи за внука си.Но ще им бъде много полезно ако за Марти има събрани средства за подпомагане на образованието му докато завърши.

# 65
  • SF
Много сладко епизодче. Получи се много добре с този ремонт. Един от най-сполучливите, които съм виждала в предаването.
Марти е страхотен! И дядото е много симпатичен.
Къде се намира това село?

# 66
Идеята за фонд е чудесна, но тя изисква редовни вноски в дългосрочен план. Колко души биха се ангажирали? Колко кампании са минали досега, втурвали сме се да помогнем - до следващия разтърсващ случай. И сега не очаквам да е по-различно. Аз съм си избрала 1-2 кампании, за които поемам някакъв ангажимент, не мога за повече. Така че каквото съберем сега, това ще е. Администраторката на групата ще звъни на дядото да го пита за банкова сметка (аз подозирам, че човекът ще откаже). Ако я получим, това ще е вариант за подкрепа.

# 67
И мен ме разплакаха, отидох за малко до кухнята, връщам се и гледам и Джастев подсмърча.
Малее, признавам, че и аз бях така. Излязох от стаята да ида до чешмата, да не ме гледат и... Така.
Прекрасно детенце.  Заслужава това щастие. Макар че... и в златен дом да живее, никой няма да върне майка му. Тъжно.
Епизодът беше страхотен. Браво на целия екип. А бригадата направо прави чудеса.

# 68
  • SF
Ако искаме да си направим пункт в София, аз съм кола и мога да играя кемпера на бг мама и да закарам подаръците. Една от вас може да дойде с мене.

# 69
В събота вечер ,, Бригада нов дом"  В неделя: Ерген! Къде е едното,къде е другото......! бТВ не ви ли стигат два дни за тази пошлост Ергенът!

# 70
Дядото още не бил пенсионер ,вземал само вдовишка ,в размер на 300-350.Детето взема от починалата си майка някакви пари.Общо към 800лв-900лв.някъде им се събират-това бяха написали из фейса

# 71
Социалната служба за района трябва да се попита дали спрямо детето е предприета мярка за закрила, защото в този случай е задължително. Детето се настанява по реда на Закона за закрила на детето в семейство на роднини, в случая това е дядото. По този начин той ще получава помощи от държавата.

# 72
  • Между гори и планини
Да се молим дядото да е жив и здрав и да види Марти пораснал и успешен !
Искрено се надявам тези съседи(ки) които отидоха да видят новият дом, да помагат. Без женска ръка новият дом няма да изглежда дълго така, да им сготвят понякога...

# 73
  • София
Дядото не е толковавъзрастен. Ще се справят с Мартин. Хубав ремонт им направиха, а те имат навици. Детенцето така хубаво си сгъваше дрешките.
Очевидно имат подкрепа от общността. Може би трябва помощ за административни неща като помощи за отопление.
Дядото добре беше изолирал къщата. Вярвам, че ще поддържат каквото имат.

# 74
Моменти от епизода

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт