Бригада ⚒️ "Нов дом" 🛠️ сезон 7 🏠

• 96 677
  • 1 669
  •   1
Отговори
# 75
Следя ФБ групите и ще видя какво ще се обяви като нужди от страна на семейството. Храна със сигурност ще имат, но дрехи за детето, книги, някакви игри може би няма да бъдат излишни.

Предаването миналия сезон направи добър рейтинг щом тази година отново е в прайм тайм. Добре, че това е привлякло нови спонсори и могат да си позволят по-качествени и цялостни ремонти. Наистина е предаването с най-много позитивна обратна връзка и реална стойност за участниците.

# 76
  • SF
Поставиха нови врати, вероятно и каси. В предишни сезони само пребоядисваха.
Радвам се, че я няма една Госпожа Череша с ръкоделията си.
Даренията трябва да се правят добре организирано. Вероятно детето няма нужда от 10 чифта маратонки, които на есен ще са му малки, 8 дъждобрана, 3 комплекта учебни помагала за трети клас, 15 несесера и т.н., а обикновено точно така става. По-добре 50 лева и да си купят месо и картофи, отколкото да дадем 50 лева за флумастери и гумички с различни аромати, които да им запълнят шкафовете.
Иначе вероятно са кандидатствали и са одобрени по програми за дърва за огрев, помощи от Общината и т.н., но все не стига.
Съседките колко да помагат - и те цъфнали и вързали, но се надявам, че банички, курабийки и домашни сладкиши им носят.
Нашата Доня Черешова може да им прати вкусни консерви. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Аз й събирам буркани.

# 77

Пламен не знае да има банкова сметка. Мисля, че на този етап пари в брой ще бъдат по-полезни. Може би на сборния пункт ще занесем кеш. Другото, което си мислех, е да купя един хубав тиган и някаква малка тавичка, защото те хубаво им направиха кухня, но не знам с каква посуда разполагат. Но със сигурност първо ще проверя, преди да ги затрупвам с вещи.

# 78
  • SF
Именно!
Аз снощи също мислех за чинии. Аз мога да им подаря, но трябва да се пита, защото бабите наоколо имат струпани стари сервизи и да не са почнали първи с подаръците, ако дядото е споделил, че нямат много съдове. На село имат тави, тигани, вилици и лъжици по кутии и тавани, покривки, търлъци... пазят бабите, а внуците раздават. Наистина трябва да се пита, защото къщата им е малка и няма нужда лека-полека да се превърне в стария склад. Явно дядото има склонност да си трупа.

# 79
Момичета, добра инициатива, но си мисля, че и тенджера им трябва, а е книга с готварски рецепти - простички и български. Дядото има ли достъп до интернет и устройство?

# 80
Много е хубаво, че всички искат да помогнат, но моля ви да не затрупваме хората с излишни дрехи и вещи все пак.

# 81
Много е хубаво, че всички искат да помогнат, но моля ви да не затрупваме хората с излишни дрехи и вещи все пак.
И аз съм на това мнение. По-добре до им се дадат пари, те ще купят каквото е нужно. Пламен е скромен човек и няма да поиска нищо директно.

# 82
  • София

Да, и аз съм на това мнение.
Мисля да изпратя книжки и "Лего" за малкия.

# 83
  • SF
Ще му подарим устройство, но wifi не знам дали можем да му осигурим.
Виж сега, може и да не очакваме чак толкова - сега пък да готви и по блогърски рецепти. Нека си готви човекът това, което си знае как става. На село в двор има много работа. Зимата може и да се върти около печката, ама лятото тази градинка иска грижи. Да не го правим чак толкова модерен. Имам готварски книги (нови, недокосвани) за подарък. Някой е решил, че и аз ще готвя по книги и ми ги е подарил, но не съм ги докоснала. Да не стане така и с Пламен - вземи тази книга, вземи този кукър, блендер, пасатор, пък дядото да си прави леща и телешко варено и да не му се дрънкат уреди. А и кухненските шкафове са на половината на моите, които са претъпкани. Представям си кашоните с подаренете вещи, наредени отстрани на колона.

Happy Mijjj, легото със самолети Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Може да направим списък, поне от нас да не получи предимно неща за кухнята, а нищо за спалните.

# 84
  • София
Имаше рутер със сигурност!
Видях го докато показваха къщата преди ремонта.
Марти как иначе гледа Анди студио? Simple Smile

# 85
  • София
Wi fi, но някой от операторите да им предостави интернет.

# 86
  • София
Момичета, пуснали са и сметката на дядо Пламен.

Поправям се: Сметката е на малкия, на Мартин. За образование.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 10:20 от Happy Mijjj

# 87
  • SF
Тази сметка е на детето и дядо му не може да тегли от нея, а детето ще може да тегли след 18-годишна възраст. Значи ще събира за образование! Simple Smile

# 88
Утре ще направя всичко възможно да разбера дали спрямо детето е предприета мярка за закрила. Това е свързано с това, детето да бъде представлявано от дядо си пред различни институции, болнични заведения, за издаване в последствие на лични документи и прочие.

# 89
  • SF
Сигурно е направено това. Той няколко пъти каза, че иначе детето е щяло да бъде дадено някъде.
В селото има и адекватна кметица.

Общи условия

Активация на акаунт