Усещате ли завист от приятелите си?

• 7 506
  • 190
  •   1
Отговори
# 150
Може темата да е друга и пак да я прекъсват сто пъти с глупави въпроси...
Ми ще стана и ще си тръгна.

Е, да де. Ще те прекъснат веднъж, втори път... На третия път ще се усетиш и ще спреш да разказваш.

# 151
Аз обичам да слушам за пътешествия, но не с някакви ужасни подробности,като например кой какво е ял,как го е ял,от каква националност е бил сервитьора,който ги обслужвал,колко сапунчета е имало в банята,кой колко се напил,кой колко пъти се скарали с жена си и тн. Реално за самото място и пътуване нищо не разбирам,ама слушам,нали съм любезна 🙃

# 152
Като чуя някой да разправя, че му "завиждали" и пребелвам очи. А бе хора 99% от нас нямат нищо кой знае какво в живота, че да им се завижда.
Никой не мисли за вас и не му пука за вас, че и да ви завиждат. Просто искат те да са по-добре.

# 153
  • София
Karina, баш. Ще ми обясни какви сапунчета е намазал или колко синки е получил, докато се качил на върха и после ще дойде тук да обяснява, че му завиждат.

Но дори да не е така, диалозите пак почиват на взаимно желание, а не на изнудване да слушаш, че иначе 'завиждач'.

# 154
  • По света и у нас
Да и аз умирам като се стигне до най дребните детайли.

# 155
Обичам да слушам, когато хората говорят стегнато - отидохме, видяхме, това ни хареса, това не толкова. Обикновено и аз задавам въпроси, защото ми е интересно дори когато става за места, на които съм била. Имам обаче приятели, които са истински ужас в това отношение. Те така са и със снимките - 600 снимки на един хълм примерно и ти ги показват всичките. Амииии, колкото и да съм възпитана, сменям темата.

# 156
И аз не обичам да ми показват снимки. Ако са професионални красиви снимки на някое интересно място или предмет, тогава да, с удоволствие гледам такива. Но Марийка и Иванчо се снимали в една и съща поза на сто туристически места...ми какво толкова да гледам, като видя едно все едно съм ги видяла всичките.

# 157
  • Melmak
Вероятно ако сте приятели от дълго време ви знаете интересите. Ако приятелка не се интересува от пътувания, то ще спомена, че сме ходили и толкова, няма да я карам да слуша нещо, което не иска.

В случая на Есме мисля, че приятелката не е толкова да завижда, а по-скоро иска тя да си каже. Има хора, които искат да говорят повече, просто да си кажат. И ако им дадеш от собственото лекарство, полудяват. 😆

# 158
  • SF
Това постоянно отклоняване е леко простоват намек да не занимаваш някого с пътуване/разказ.
Прави се 1-2 пъти, за да се усети другият. И ако той няма усет, да схване, прекъсващият продължава и се превръща в простотия.
Мерси за анализа! Жалко, че не разбираш какво пиша. Не е красиво да ми поставяш оценки. Виж какво пише във форумните правила, моля те. Нещо друго ми прилича на простотия на мене и то взе да става голяма.

# 159
Просто искат те да са по-добре.

Искат да са по-добре от тебе, то това е 😀. Абе има си завист между приятели и то сериозна, който я няма в живота си - блазе му, браво. За съжаление на мен ми се е случвало и то от много близък човек. Отношенията ни тръгнаха малко неравнопоставени още в самото начало - приятелката ми имаше някои предимства “на старта” в живота и беше решила, че на нея нещата ще й се получават по-лесно, а аз ще се боря за всичко. И все пак приятелство имаше, поне в началото. Нещата обаче се стекоха различно и това я озлоби и предизвика гледане в моята паница. Сигурно и аз съм допринесла с нещо, знам ли.

# 160
  • София
Есме, коментирала съм поведението на прекъсващия като простовато, защото е невъзпитано. Ще те помоля да четеш, не да ми слагаш думи в устата с препратка към правилата, защото твърдейки това, твоят пост се превръща в провокация с цел разпалване на спор. Съсредоточи се върху своя изказ и оценките, които ти поставяш, почти нямаш пост, който не съдържа "глупости", "глупав", "глупости на търкалета".
Нямам интерес и ще те игнорирам, благодаря за разбирането.

Когато някой ме прекъсва, приемам, че не желае да ме слуша и го показва по невъзпитан начин, а не че таи завист. Аз обикновено казвам, че трябва да проведа разговор и се махам от полезрението, ако някой се унесе. Имам такава колега. Стига до косите и кожите на мъжете, които са ѝ сервирали и как де била заговорила. И кой ги закачал. Нейното е гладна кокошка просто сънува. Имам и колега с профи снимки, всички се натискаме да го слушаме и питаме и тя много се дразни. Joy

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:45 от The Catcher in the Rye

# 161
  • София
Има хора, които са скучни и каквото и да разказват е скучно. Не само за пътешествия. Ако са скучни и обстоятелствени човек има като алтернатива да стои и да си мисли за друго, или да си намери повод да се омете. Това с прекъсването е върла простотия и колкото и да съм била скучна на някого, повече не бих му говорила за нищо.

# 162
Предполагам, че понякога е трудно да се излезе от ситуация и това е първата реакция, да прекъснеш или отклони разговора. Инсче, какъв изход? Примерно, с приятелка, отдавна не сте се виждали, излезете на кафе, но тя започне безкрайни описания на всяка една картина, която е видяла, да кажем в Лувъра или Ермитсжа, донякъде е интересно, ама в един момент става досадно, какво правим. Да, не става въпрос в каква чашка в колко часа са ти сервирали кафе, а за нещо наистина интересно, ама пак става досадно. Ако кажеш-извинявай, не ми е интересно вече, може да се обиди, а не си струва да се разваля приятелство. Същото може да се отнесе до роднини, колеги и тн, на които иначе държиш, но не се усещат в излиянията си. Как се излиза от ситуация?

# 163
  • София
Прекъсвали са ме, честно казано. Ако човекът по принцип не е невъзпитан, не е драма, приемам, че за момента темата не е обект на интерес и за двамата. То не може всички да са на кеф да ни слушат в захлас. Стига да не е 15 пъти, по- добре неизказан намек, отколкото "оф, това не ми е интересно".
Само не знам как всичкото това има общо със завистта

# 164
  • София
Предполагам, че понякога е трудно да се излезе от ситуация и това е първата реакция, да прекъснеш или отклони разговора. Инсче, какъв изход? Примерно, с приятелка, отдавна не сте се виждали, излезете на кафе, но тя започне безкрайни описания на всяка една картина, която е видяла, да кажем в Лувъра или Ермитсжа, донякъде е интересно, ама в един момент става досадно, какво правим. Да, не става въпрос в каква чашка в колко часа са ти сервирали кафе, а за нещо наистина интересно, ама пак става досадно. Ако кажеш-извинявай, не ми е интересно вече, може да се обиди, а не си струва да се разваля приятелство. Същото може да се отнесе до роднини, колеги и тн, на които иначе държиш, но не се усещат в излиянията си. Как се излиза от ситуация?
Тая приятелка ще бъде скучна и обстоятелствена на всяка друга тема. Изходът е да нямаме такива приятели. Как изобщо се сприятеляваме с някой, който ни е скучен?

Общи условия

Активация на акаунт