Обичащите майки

• 3 744
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
А се чудя с какво спокойствие се дава новородено да се храни от алкохлизираната баба, че и 5-6 годишна племенничка плюс по-голямото дете на авторката за пренощуване.
Направо не ми го побира акъла!

# 16
Явно има травма от детството,която трябва да се отработи с психолог.
Но и авторката си я бива,оплаква се от лоши отношения с майка си,но очаква и приема помощ.Къде е бащата да си гледа детето/децата?

# 17
Моята се държи по подобен начин цял живот и без да пие.
Казваш каквото ти е на душата, когато я свариш трезва, следователно ще стане скандал, в който ще те нарече неблагодарница и всички  там защитни реакции на вечната жертва. Тряскаш вратата.
Слагаш здравословни граници.
Не разчиташ на нея за НИЩО, не я допускаш близо и отиваш на психолог.
Ако се вразуми-добре дошла
Ако ще си изкарва беса, неудовлетворяността от живота и разбитата нервна система върху теб-сбогом.
Няма роднини, няма родители, когато става въпрос за токсични, нарциси, душевно болни хора, на които си се опитал да помогнеш, но те не искат да си помогнат!
Много време си я търпяла!

# 18
А се чудя с какво спокойствие се дава новородено да се храни от алкохлизираната баба, че и 5-6 годишна племенничка плюс по-голямото дете на авторката за пренощуване.
Направо не ми го побира акъла!
Звучи ми като самотна майка.. Че и сестра и.

# 19
По-добре да няма изобщо никаква помощ от никой, отколкото да оставиш детето си на пияна жена. Има доста майки, които нямат кой да им помогне, но някак се справят

# 20
  • Далечният изток
Е, жената иска нормални отношения като майка и дъщеря, баба, която да се грижи за внучето си... Това, което е виждала в нормалните семейства около нея. Обаче вече е време да си избие от главата приказките за розови замъци и еднорози и да осъзнае, че нейната майка не е като другите. Има и такива хора. Просто не могат да бъдат родители. Тя не е виновна, просто има личностно разстройство. От подобни хора трябва да се стои възможно по-далеч, дори и да ти е най-близък роднина. Затова ти трябва психотерапевт. Ти си увредена /защото това е една огромна травма/ от една жена, която по стечение на обстоятелствата е твоя майка, но никога не е била такава в истинския смисъл на думата. Мен винаги ме притесняват едни такива отношения между майка и дъщеря, защото не се знае дъщерята когато стане майка как ще взаимодейства от своя страна с нейните деца... Много е зловещо да осъзнаеш, че всъщност нямаш майка... Но трябва да се работи, в смисъл да се отработи тази травма.

# 21
  • София
Всичките ми познати от женски пол до една, които твърдят, че имат майка нарцис, ходят на рейки или аяуаска.

# 22
А бе момиче, не го прочетох това цялото, но то рядко е много различно "майка ми това, майка ми онова, аз как намразих, разбрах, почувствах",
ВИЖ - каквото е можела е дала! Това е! Права, крива, да го бистриш, да го повтаряш и дъвчеш нито ще се промени, нито тя ще се промени, само ти ще си в блатото. Докато не успееш да кажеш "Ами това е БИЛО! Каквото такова ! Аз сега как да се оправя, излекувам, подобря и да вървя щастлива напред"

Добре, че психологията измисли родителите да са виновни за де що беда има, че на много хора им олекна, че те отговорност към себе си нямат!

# 23
Майка ти не я знам каква е, но това че я викаш да ти чисти и я караш да ти храни бебето, както и оставяш детето си с дни при нея при положение, че е алкохоличка не говори добре за теб. Ти си голям човек, женена си, тези деца имат баща. На бащата няма да му паднат ръцете, ако изчисти, а ти се стегни и си гледай децата. Спри да й се оплакваш от мъжа си. Какво очакваш да направи тя по въпроса? Изобщо, държиш се като една лигла. Дистанцирай се от нея като ти пречи и си гледай семейството.

# 24
  • София

Добре, че психологията измисли родителите да са виновни за де що беда има, че на много хора им олекна, че те отговорност към себе си нямат!

Нещо не си разбрала. Човек може да търси причините за проблемите си в детството, но откритото са обяснения, не обвинения, и обясненията служат, за да се поеме отговорност за себе си и състоянията си.
Авторката е доволно инфантилна и няма подобно намерение. Историите с майка ми това и майка ми онова е добре да приключат с пубертета. Не може голяма жена да разсъждава все едно е на 15. Каква е майката няма да коментирам, защото хем пияница и манипулатор, хем гледа  децата на авторката и ходи да и чисти. Не може хем да се ползват привилегиите да си малко дете, хем някой да те третира като възрастен.

# 25

Нещо не си разбрала. Човек може да търси причините за проблемите си в детството, но откритото са обяснения, не обвинения, и обясненията служат, за да се поеме отговорност за себе си и състоянията си.
Авторката е доволно инфантилна и няма подобно намерение. Историите с майка ми това и майка ми онова е добре да приключат с пубертета. Не може голяма жена да разсъждава все едно е на 15. Каква е майката няма да коментирам, защото хем пияница и манипулатор, хем гледа  децата на авторката и ходи да и чисти. Не може хем да се ползват привилегиите да си малко дете, хем някой да те третира като възрастен.

Ами след като казвам СЪЩОТО като теб, значи добре съм разбрала /или поне двете сме разбрали едно и също/.

# 26
  • София

Ами след като казвам СЪЩОТО като теб, значи добре съм разбрала /или поне двете сме разбрали едно и също/.
И допълнихме чудесно, та сега мисля, че и всички останали ще разберат същото. Че в другата подобна тема някои си представят, че идеята на психотерапията е да те съжалят какви ужасни родители си имал...

# 27
Първо няма как с майка ти да си приятелка, има родова йерархия и тя ти е майка, прочети по въпроса повече има достатъчно информация в интернет, за "приятелството" между родители и деца и обяснението на психолозите. Второ ти прощаваш, прочети повече за прошката, защото прошката не е за отсрещната среда, тя е за теб. Нали не очакваш са дойде да каже, че съжалява, да те моли да й простиш и да стане обичаща майка. Ти няма да я промениш, но можеш ясно да и покажеш какво може и какво не, какво допускаш и какво не, а не да се обясняваш, разтреперваш и т.н. Дистанция с такива хора това е решението и минимум информация, защото влизаш в собствения си капан. Всеки разговор извън времето, визирам климатично такова т.е. неутрална тема е въдица на която да се закачиш и да дойде поредната драма.

# 28
Граници! Граници! Граници!
Дистанция максимално!
Чуваш ги максимум дали са живи (родители все пак и това е).
Захапят ли, хапеш и ти.
Много се изненадват когато жертвата им ги нападне в техният "тон".
Свекърва ми се мъчеше да ми се прави на важна докато не ми прикипя и не й се развиках.
Млъкна и ме изгледа в пълен потрес и шок.
Споделих на годеника ми за случката и той каза, че добре съм постъпила защото тя все се мислила за права и велика докато не я поставят на място. После почва да реве и да прави циркове като не стане на нейното.
Мъжът на дъщеря й е спрял всякакви контакти с тях - ама тя е "невинната".

Родителите ми са същите - мисля, че е проблем на поколението бейби бумъри (основно) - мания за контрол и подтисничество, защото друго не са научили от техните родители.
И там ми писна и там почнах да кова по същият начин. Стават по-тихи от водата.

Най-добрата защита е атаката. И помага наистина - ако знаят, че вместо кротко да си мълчиш ще ги навреш в миша дупка сто пъти премислят дали да си избиват комплексите върху теб.

# 29
Твоето не е прошка, а глупост. Зарежи я, на първото ѝ дете. Имаш семейство, бъди здрава заради тях.

Общи условия

Активация на акаунт