Имам проблем, който може да изглежда странно, но пък ми създава неприятности, и моля за помощ за него. Случва се от време на време.
1. Когато спя вечерта, ако се събудя и реша да погледна часа от телефона тъй като например трябва да се събудя в конкретен час зададен чрез алармата (но превантивно поглеждам часа ако съм станал за тоалетна например), виждам един час, но го възприемам като друг. Ако пише 04:00 ч., аз го разбирам като 06:00 ч., 06:20 ч., 07:40 ч. Давам примери. И започвам да се приготвям, докато не осъзная след около 10 минути, че часът не е този. Че мозъкът ми е разчел и възприел погрешно информацията. Накратко казано, ако погледна часа скоро след отваряне на очите, често го разчитам погрешно. И това ми създава неприятности.
2. Работя на спешно повикване. Когато спя вечерта, ако телефонът е до мен (както често го оставям на една ръка разстояние, за да го чуя ако звъни), понякога без да разбирам съвсем несъзнателно или затварям обаждането, или отговарям на обаждането все едно, че ще реагирам и ще дотичам физически, за да си свърша работата, и след това затварям. И се налага последващо повторно обаждане от отсрещната страна, което по-често го възприемам правилно и което ми казва: Звънях ти спешно да дойдеш, но ти затвори/вдигна, каза, че идваш, и затвори, но не дойде.
Моля за помощ и съвети. Изглежда, че когато спя или съм сънен, в рамките на 5-10 минути съм много неадекватен, и това много ме притеснява. И каквото и да се е случило (погрешно разчетен час или пренебрегнато обаждане), много често не го помня след разбуждане.
Благодаря!