Януарски бебчета 2025

• 11 486
  • 376
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Записвам се с бебе Каролин - 09.01.2025 г.

# 256
Добре дошла при нас!
Ние утре сме на ваксините за 4ти месец, мисля пак са две и дано ги понесе добре момата. Напоследък прави едни 5 часа спане нощем без прекъсване и поне и аз мога да почина така.

# 257
Аз успявам да я закрепя от 21-22 часа до 6 сутринта. Понякога се пробужда леко, давам бибата, люшвам 2 пъти и пак заспива. Блаженни са тези нощи. Ние сме чак май месец за последните ваксини.

# 258
Здравейте, сдобихме се с трите ваксини и се оказа, че чак на гэодинката е следващата. На 7 месеца имало само проба манту.

Иначе тази сутрин, както обикновено я оставям на дивана в хола под надзора на баткото. Приготвям му закуска и чувам туп и рев. Е случи се като по часовник, пак в 4ти месец, изтупка от дивана беба. Естествено много гадно ми стана, но някак запазих самообладание малко повече този път. Сега ми е една омърлушена, дали от ваксините или от падането или и от двете и се гуши. Тъкмо онзи ден се замислих как и каката и баткото на 4ти месец са падали кой от дивана, кой от леглото в спалнята и ей на...

# 259
Привет и от мен!
Вчера бях на гинеколог. Изписа ми Полижинакс - имам течение. Също ми каза, че е нормално първите 3-4 цикъла да са нередовни, особено като кърмя . Първият ми беше много обилен и продължителен, след това пък имах зацапване няколко дни. Сега четох, че Полижинакс не се препоръчва при кърмене- някоя да се е лекувала докато кърми?
Относно съня при нас е зле, докато имахме и ние една дълга пауза от 4-5 часа поне, сега се буди час, час и половина след като заспи и така цялата нощ.
 Във вторник му биха ваксината за третия месец и ротавирусната. Не беше кисел, но засили повръщането, не знам дали може да е ротавирусната. Вашите бебета повръщат ли още? Моят като почне да се радва и рита с краката и повръща малко, също и  като се опитва да вкара цялата ръка в устата също.

# 260
полижинакс -вагинални таблетки си слагах докато бях бременна, ама не знам дали е същото и при кърменето 🤔

Момичета, някоя от вас ползвала ли е услугите на консултант по детски сън?

# 261
KalinkataMalinkata, колкото и да сме внимателни се случва. Как е беба?
 Моят вече го слагам и на земята, на килимче да разглежда книжки и играчки. Има желание да се движи вече, като го оставя по корем направо иска да тръгва до някоя играчка и се ядосва, че не може без моя помощ. 😁

Аз консултант по сън не съм ползвала. Ако става въпрос за режим на бебето има примерни таблици в интернет, но и те са много относителни.  Аз се водя по детето.
Много се променят бебетата и докато нещо работи, след две седмици вече не е така. Поне при моето е така.

Има ли мами, които бебеносят? И какво ще правите в жегите? За сега съм взела шапка със слънцезащита, взех и слънцезащитен крем, но още е рано за него.

# 262
Добре е беба, омърлушена е, но според мен от ваксините. Направо от едната ваксина стана топче на крака, червено. Иначе аз сега я размотавам в раницата и у нас от време на време, но хленчи, явно се измаря.
Не зная лятото как ще я караме в тази жега. Слънцезащитата е сигурна след 6ти месец, отделно и спрей против комари, че при нас има много.
Не съм ползвала консултант по сън за беба, тя ден с ден няма еднакъв и тъкмо си мисля, че съм хванала тенденция и се сменя нещо.

# 263
Аз я мажа със слънцезащита още от сега. Иначе и изгарят бузките.

# 264
Как сте мами? При нас вече започнах да оставям беба по- често на земята, понеже набива крак и сехизмяства в разни посоки. Много интересно се закача вече с нас, всеки ден вади по някой нов номер.😁 Ортопеда не пропусна да ни подсети как бънджита и проходилки ни само не са актуални, ами и даже ги отхвърлят тотално. Аз така или иначе и преди 10 години не ги ползвах с каката, въпреки напъните на бабите да я сложим в проходилка.

# 265
И аз от две седмици го оставям на килима. Показвам му как да се обръща, но още няма интерес към това.  Има повече желание да се мести и той.

От кой месец може да се слага бебето полуседнало в количката, че нашият кош за новородено му става тесен? Може би още месец може да го ползваме.

# 266
Аз сега заради жегите го смених коша, той и без това мрънка като е легнал и неможе да клюкари, та си го държа на 45° полуседнал.
Днес беше по-студено, та слагах зимния кош. 😃

# 267
Здравейте мами! Ние сме вече на 3 месеца и една седмица, добре понесе ваксините този път, ще видим следващия.
Спим добре нощем, но се приспиваме поне около час 7:30 -8:30. Имам една консултантка тук която прави режим на бебета но малко недоверчиво подхождам. За нея бебето трябва даляга в 7.30 което няма какда стане при нас. Отделно трябва да имаме спане от 1,30-2,00 през деня докато ние правим 50 мин макс. Имам чувството че тези слип трейнинги са доста строги и не се нагаждат спрямо какво всяко детенце иска (всички деца са различни) и малко се чудя дали да я мъча при положение че през нощта спи.
Аз още нямам цикъл а 3 месеца минаха, при вас кога дойде? Аз кърмя все още но като чета при вас е дошъл вече…

# 268
Здравейте мами! Ние сме вече на 3 месеца и една седмица, добре понесе ваксините този път, ще видим следващия.
Спим добре нощем, но се приспиваме поне около час 7:30 -8:30. Имам една консултантка тук която прави режим на бебета но малко недоверчиво подхождам. За нея бебето трябва даляга в 7.30 което няма какда стане при нас. Отделно трябва да имаме спане от 1,30-2,00 през деня докато ние правим 50 мин макс. Имам чувството че тези слип трейнинги са доста строги и не се нагаждат спрямо какво всяко детенце иска (всички деца са различни) и малко се чудя дали да я мъча при положение че през нощта спи.
Аз още нямам цикъл а 3 месеца минаха, при вас кога дойде? Аз кърмя все още но като чета при вас е дошъл вече…

Щом спи добре нощем, не променяй нищо   според мен.Нормални са кратките дремки за тези месеци. Ние заспиваме към 19:30, но се будим няколко пъти за сучене и през нощта.
Този слийп трейнинг за самостоятелно заспиване ли е? Много е рано според мен за това.
Относно с цикъла, с баткото ми дойде 7-8 месеца след раждането, а сега с малкия месец след него.

# 269
На мен още не ми е дошъл цикъла, с каката беше към годинката.
При нас заспиването за нощен сън е към 21.30 - 22.30. Късно ми се струва, предвид че и нощем се буди за хапване все още поне по 2 пъти. През деня има доста често дълъг сън по обяд - 2 часа и в другото време са разни дремки за по 20 минути или докато яде. Сякаш малко идват, но пък не се отпуска да заспи.

Общи условия

Активация на акаунт