Януарски бебчета 2025

• 11 639
  • 384
  •   1
Отговори
# 240
Момичета вие как забавлявате децата вкъщи? Ние гледаме карти, пеем, седим по коремче и гледаме музикалната въртележка в леглото. Може ли да споделите други идеи?

# 241
Бебето ви страда от колики? Търсим 10 родители, които искат да изпробват Degasin® Baby – специално създаден продукт за облекчаване на колики при най-малките. Участниците ще получат безплатна опаковка и ще имат възможност да споделят своя опит и впечатления след 2-седмичен период на употреба.

Тествайте Degasin® Baby – за усмихнато бебе и спокойно коремче!

Присъединете се към темата и дайте шанс на мъничето си за повече спокойни дни и нощи.

# 242
Ни имаме активна гимнастика, от по- старите модели и там слуша музика, кара се на играчките, пее им, удря ги. После я местя на люлеещата се люлка - и там рита и говори на един папагал и жаба и пеем песничката за жаба жабурана. Иска изправена и да оглежда стаята и я вдигам и обяснявам кое какво е, къде е. Мързи я да стои по корем, но я оставям по малко. Имаме разни дрънкалки, което издават звуци - показвам ги, говорим им. Скоро ще започна да я оставям по корем на шареното килимче и около нея да има играчки.

# 243
Аз също слагам на шезлонга, на активната гиммастика, гледаме играчки, книжки, слушаме музика, черният котак вкъщи също му е интересен Баткото също го забавлява. Обича да гледа докато простирам или гладя нещо. 😄

# 244
Момичета, забелязах по крачетата на беба, че има нещо като петънца с по- суха кожа. Приличат на лишеи. На някой случвало му се е, как се третира това чудо?

# 245
И моята беба имаше на едното краче и едната ръка. Нищо особено не съм правила, спрях да я мажа с олио и минах на мляко и започнах да й слагам от защитния крем на Бочко, защото ми се видя по-хидратиращ. Уж минаха  🤔 Вече ги нямаше, като бяхме на консултацията и педиатърката не ги видя  но питах и уж можело от дрехи да се получава. Не знам, малко странно ми звучи.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 12:18 от Eisblume

# 246
Значи същото е... Освен да сменя душ-гела. До сега я къпах с Микса, но снощи я измих с Биодерма, да видим дали ще се повлияе. И аз си мислих, че може да у от ваксините. С тях се вкарват бактерии и реално може да е активирала нещо.

# 247
На някоя от вас изтече ли последния болничен? За майчинство попълват ли се документи, че на мен счетоводителката днес не ми върна обаждане?

# 248
След като изтече третия болничен, трябва да попълниш заявление декларация прил.2 за остатъка до 410тия ден
На някоя от вас изтече ли последния болничен? За майчинство попълват ли се документи, че на мен счетоводителката днес не ми върна обаждане?

# 249
Да, попълват се - Приложение 2, чл.4, че ще ползваш една година майчинство и детето не е постъпила в детска ясла. И една молба към работодателя попълних.

# 250
Привет, момичета! При нас сънят се влоши от около седмица - и дневния и нощния. Често се буди през нощта, през деня прави дремки за 30 - 40 минути дори и в раницата докато го нося. От вчера е със запушен нос, водих го при педиатъра, каза че нищо му няма само да пръскам с физиологичен разтвор. Отделно и много слюноотдея, което също му пречи, като е и с запушен нос.

# 251
И при нас е страшно с тези слюнки. Постоянно се дави от тях и съм на щрек. Само като спи не се дави.

# 252
Същата работа сме и ние със слюнките. Иначе съня през деня е все по- малко. Общо взето оформяме максимум два съня май вече - един преди обед и един следобедно към 3, до към 5.
Аз друго да ви питам дали ви се е случвало. Не ми е дошъл официално цикъла, но имам някакво розово течение от седмица насам.  Сутрин е най - изявено. Буквално все едно ще ми идва, но така и не идва нищо. Като зацапване е.  Някой с подобни екстри има ли, че с предната бременност не ми се е случвало.

# 253
Ние сме на 4 дремки - три къси за 40 минути макс и една по-дълга за около 2 часа макс с доприспиване. Не знам дали сме в регресия, но дано мине бързо този период.
За цикъла първия ми беше много продължителен и обилен. Сега и аз имам  зацапване, но е тъмно на цвят и не е всеки ден. А кърмя. Ще отида тези дни до гинеколога. И аз за първи път получавам такова зацапване, първата бременност нямах.

# 254
Tanq91, пиши после като идеш при АГ и като разбереш за зацапването. Ако не свърши при мен до 5- 6 дни и аз ще отида при моята лекарка.

Иначе беба напоследък много пее, явно се любува на гласа си много. Има и новст в поведението - набива крак да опитзчва да се обръща вече, но за сега неуспешно. Започва да прави опити и дя се смее с глас, онова сладко бебешко кикотене.😊

Общи условия

Активация на акаунт