Януарски бебчета 2025

• 11 662
  • 384
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, може ли да питам дали някоя е давала Хоп Комфорт или други АМ за колики и чувствителни стомаси. Тук побеляхме от колики.
При нас запичаше много. Сменихме с антирефлуксно на Хип, в комбинация с омни биотик Панда. Имах и капки колийф добавях и тях. Масажите много помагат за газовете, но изчакайте да минат няколко дни за действието на млякото.

# 226
Слънцезащитата ни е на Uriage:

https://www.notino.bg/uriage/bebe-slncezasshiten-mineralen-krem- … pf-50/p-16044188/

Сега ме подсещате, че не е лошо да потърся и алтернатива.

От кога може да слагаме слънцезащитни? Тук педиатърката ми каза че е още рано.
Във връзка със съня- ние сме много зле през деня. Вкъщи почти не спи, само навън в количката или в колата. През нощта не се събуждаше до 5-6 ч но от няколко дни става и към 2ч.
По принцип лягаме към 8:30 и фо към 9:30 и отнема време да заспи. Вчера беше ужас да заспи, мъчеше се милата и щом се унесе се стряска и започва да маха с ръце и крака. Родата бяха на гости и не знам дали не се превъзбуди много или пък е от една морена която изядох в 18:00…

# 227
До колкото знам от шест месечна възраст се ползва слънцезащита. То покрай нея се сещам, че ще дойдат и комарите и не знам и там какво ще взимам. А навън април месец вали сняг. 😁

# 228
И аз не съм започнала да слагам още слънцезащита, ползвам за каката и баткото Uriage, понеже особено баткото е с много чувствителна кожа и тази му понесе.

# 229
Момичета, какво мислите за ваксината за менингит? Ще слагате ли? На баткото не съм слагала такава ваксина. На следващата консултацията ще питам педиатър за нея.

# 230
Аз питах нашата лекарка като ходихме на ваксината. Каза, че всички са полудели в момента на тази тема, но и че ги няма налични ваксините. Сподели, че подобно развитие/ симптоматика може да се получи и от варицела и че на мое място не би сложила тази ваксина. Аз се въздържам за момента, да видим на къде ще тръгнат нещата. В някои страни е задължителна, при нас пак няма пари за тази ваксина от здравната каса...

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 15:42 от KalinkataMalinkata

# 231
В Испания е задължителна ваксина в календара, слага се на възраст 4 и 12 месеца, след това на 12 години.

# 232
Как сте мами и бебета? При нас май започва очвя регресия на съня. Понамаля доста през деня. Запсметка на това иска все повече да се оглежда, всичко е интересно в момента. Добре, че все още издържа в количка да спи.

# 233
И при нас е нарушен съня. Дано се прояви регресията само през деня, че иначе ще е тежко. Знам, че може да трае няколко седмици.
И ние все повече се оглеждаме, говорим, че се и кара на моменти 😄

# 234
При нас сякаш отмина засега, продължи около 1 седмица. Сета спи по 6-7 часа пак, но през деня няма сън повече от 40 мин. Единствено в количката може да спи над 2 часа, затова като се приберем я оставям вътре, та да мога да посвърша нещо вкъщи. 😄

Вие успявате ли да въртите къщата? 😀

# 235
При нас сякаш отмина засега, продължи около 1 седмица. Сета спи по 6-7 часа пак, но през деня няма сън повече от 40 мин. Единствено в количката може да спи над 2 часа, затова като се приберем я оставям вътре, та да мога да посвърша нещо вкъщи. 😄

Вие успявате ли да въртите къщата? 😀

Аз повече никога няма да се смея на домакинства с малки деца ако къщата не е оправена😂 Вчера готвих пълнени чушки на по 20 минути през целия ден… при мен моята е същата, както се върнем вкъщи и е отворила очи така че не мога да я оставя да спи в количката ..

# 236
Въртя бебето. За къщата, ако има време 😂 Постоянно иска да е будна, да гука, да се хили, да се кара на 1 голяма плюшена играчка. Нещо постоянно лиги и текат вече. Казаха ми, че се появяват като почнат да им избиват зъби. А дали е така- не знам. Струва ми се рано още. Вчера стана точно на 3 месеца. В събота сме на ортопед, а в понеделник пак ваксини.

# 237
Все по- трудно ми става с къщата. През деня общо взето гледам да съм до малчо на 100%. Тя вече е активна, иска да играе, да се закача с някого. Като цяло си избирам една задача на ден и се старая да свърша нея. Например днес пуснах 2 перални, но дрехите ме чакат да се сортират и приберат. Имам да чистя, но ще е утре. Да не говорим, че пролетно такова ме чака, но ще е след Великден.

# 238
Добре, че е робота  вкъщи 😄. Пералня и сушилня успявам, за другите неща ММ ми помага, свеки също. Иначе съм плътно до бебето и аз.

# 239
Въртя бебето. За къщата, ако има време 😂 Постоянно иска да е будна, да гука, да се хили, да се кара на 1 голяма плюшена играчка. Нещо постоянно лиги и текат вече. Казаха ми, че се появяват като почнат да им избиват зъби. А дали е така- не знам. Струва ми се рано още. Вчера стана точно на 3 месеца. В събота сме на ортопед, а в понеделник пак ваксини.

И при нас е страшно с лигите. Педиатърът каза, че е заради развитието на слюнчените жлези. Все още не знаят как да преглъщат и всичко излиза навън 😄

Общи условия

Активация на акаунт