Права на децата ни с ТЕЛК - 5

• 13 965
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
При обжалване пред НЕЛК само жалбата ли се подава или и останалата документация?
Как проверявате в е здраве, необходимо ли е нещо специално?
Благодаря Ви предварително!

Не е необходимо да ходите където и да било. Можете да си направите електронен подпис сами. Първо свалете приложението на Evrotrust и регистрирайте себе си, така ще получите електронен подпис безплатно! След което изтеглете приложението еЗдраве и използвайте електронният си подпис за вход. Тъй като сте родител, чрез създаване на ваш профил в приложението имате достъп и до досиетата на децата си.

# 61
Здравейте.
Някои от вас знае ли дали диагнозата ДЦП влиза в списъка със заболявания за ,който се дава пожизнен Телк?

# 62
Имам въпрос.
На 8 март ми връчиха ТЕЛК решението по пощата, влязло в сила от 6 фев, но нямам никакъви постъпления по сметката, не е обжалвано или нещо.
На кой мейл, телефон мога да получа справка?

# 63
В социалните отидохте ли с решението?

# 64
В социалните отидохте ли с решението?

Не знаех, че трябва, то е преосвидетелстване, мислех, че автоматично става.

# 65
  • Бургас
Не знаех, че трябва, то е преосвидетелстване, мислех, че автоматично става.
И при преосвидетелстване се ходи.

# 66
Много благодаря!

# 67
Между другото решението влиза в сила от деня на връчването му при Вас /8.03./, т.е. ако искате да обжалвате, 14 дни текат от както сте го получили /което вече така или иначе е минало като период/. Предполагам, че датата 6.02. е датата на взетото решение.

# 68
На мен датата на изпращане е 15 дни след издаването на решението, когато вече е влязло в сила. На всичкото отгоре е върнато от пощите като непотърсени, за което аз разбрах след около 40 дни, когато изтече тримесечния срок от подаване на документите за преосвидетелстване и отидох да питам в картотеката какво се случва. Добре, че нямам какво да обжалвам

# 69
Ходих днес, отново попълних някаква бланка, която вече бях попълвала, дадоха ми листче с нещо като номер и това било.
Нищо не разбрах защо отново трябваше да попълвам, нито имам промяна в обстоятелства, нито обжалвам….

# 70
Защото има ново ЕР, с нов срок. Заповедта от АСП е със срок равен на този на ЕР, т.е. нейния срок също е изтекъл и трябва да се подаде ново искане за изплащане на финансова помощ на база новото ЕР.

# 71
  • Пловдив
Здравейте! Не намерих подходяща тема, в която да си задам въпроса и за това пиша тук. Синът ми е с диагнози вродена хидронефроза, везикоуретерален рефлукс, мегауретери, хипопластичен десен бъбрек (работи 4%), тубулоинтерстициален нефрит. През годините са правени пиелопластика и инжектиране на Вурдекс. За щастие отдавна не е правил уроинфекции (до колкото знам това е решаващо за процента, който се дава при освидетелстване). При последния профилактичен преглед неговия лекар ми се скара, че 2019г не съм подновила ТЕЛК-а и е на мнение, че му се полага. Аз обаче не съм сигурна, че си струва цялото обикаляне за вадене на документи. Има ли някой със подобен случай, да даде мнение, има ли смисъл да подавам документи за ТЕЛК?

# 72
Синът ми е с вродена хидронефроза и операция на бъбрека, който е хипопластичен и работи 16% другият е двоен и не ни дадоха нито един процент. Сега обжалвам пред НЕЛК, но нямам големи очаквания

# 73
Момичета , направлението от личния за преосвидетелстване има ли срок? Трябва да подам в края на май и се чудя, ако го взема сега ще важи ли?

# 74
Като всяко друго направление и това е един месец

Общи условия

Активация на акаунт