Права на децата ни с ТЕЛК - 5

• 13 888
  • 279
  •   1
Отговори
# 225
И на мен ми трябва самотонрешение.Спешно ми е.Комисията е била на 5 ти.На приложението има само резултата ,не цялото решение.Някой знае ли за колко време пращат самото решение.

# 226
И на мен ми трябва самотонрешение.Спешно ми е.Комисията е била на 5 ти.На приложението има само резултата ,не цялото решение.Някой знае ли за колко време пращат самото решение.

Ако имаш електронен подпис пробвай тук:
https://ibd.mh.government.bg/
ако нямаш но имаш ПИК на НОИ/НАП може да видиш  тук:
https://edelivery.egov.bg/
Профил на лице с увреждания-->Бутон :Родител/Настойник на: име на детето

# 227
Имам пик на нои но не се справих.Нещо не ме отвежда на правилното място този линк.Ще стискам палци да дойде бързо решението че иначе ще ми спрат ЛА.

# 228
След 15 дни от вземането на решението то влиза в сила и го изпращат. В пощата стои 3-4 седмици и го врагът като не потърсено обратно, ако ТЕЛК комисията при изпращането е написала на плика номер на получателя. От БГ пощи залепят на вратата известие, което е като касова бележка.
Отидете в ТЕЛК картотеката и помолете да Ви го разпечатат.

# 229
Ами внкоя картотека?Подали сме документи в Ст Загора ,комисията е в Бургас.Може би трябва да звънна в СТ Загора да питам.

# 230
Там, където подавате. В случая Вашата в Стара Загора. Те изпращат в Бургас, но досието си е при тях.

# 231
И на друго място намерих решението.Не може да се свали.Нямаме ел подпис.Пък и с него не зная дали ще стане.Звънях в картотеката казаха да чакаме от Бургас да ни го връчат.Не можело преди това.Жалко .Ще изгубим една заплата за ЛА.

# 232
В Evrotrust много лесно може да си направите ел.подпис. Буквално за минути

# 233
И на друго място намерих решението.Не може да се свали.Нямаме ел подпис.Пък и с него не зная дали ще стане.Звънях в картотеката казаха да чакаме от Бургас да ни го връчат.Не можело преди това.Жалко .Ще изгубим една заплата за ЛА.

Аз бях в същото положение. Забавиха ни Решението,но се записах на борсата.
От общината ми дадоха документ за прекратен договор и директно в Борсата по труда.

# 234
Здравейте.Имам направление за ЛКК за освобождаване на детето от физическо възпитание.Какви документи трябва да представя на педиатъра?  Предполагам копие от ТЕЛК решението?! Друго трябва ли?
Също и знаете ли как стои въпроса с ученици над 18, пак при педиатър ли трябва да ходят за комисия?

# 235
От ЛЛ направление за специалист/ в зависимост от проблема / и те те насочват за ЛКК. Вчера минахме ортопедична ЛКК. Не сме носили нищо специфично, но ние и друг път сме минавали през тази комисия и си имаме всичко в компютъра. Носете ТЕЛК и медицински документи каквито имате.

# 236
От ЛЛ направление за специалист/ в зависимост от проблема / и те те насочват за ЛКК. Вчера минахме ортопедична ЛКК. Не сме носили нищо специфично, но ние и друг път сме минавали през тази комисия и си имаме всичко в компютъра. Носете ТЕЛК и медицински документи каквито имате.

ЛЛ ни даде направление за педиатър и направление за ЛКК, което да дам на педиатъра.

# 237
Явно при различните проблеми е различно.
Ние през педиатър не сме минавали.

# 238
  • София
Здравейте! Дали този месец има някакво забавяне на изплащанията на ТЕЛК или при нас има проблем и да звъня в социалните?

Нямам спомен някога да е закъснявало плащане…очаквах регулярното на 15ти,  някой път даже от 11ти започват изплащанията.

# 239
Днес ми преведоха сумата за детето с ТЕЛК и за второто дете стандартните детски. Винаги са в един превод при мен.

Общи условия

Активация на акаунт