Клуб " Ръкоделие - гоблени " - 3 част

• 62 637
  • 390
  •   1
Отговори
# 135
За 1:2! Най-лесно е катосе вгледаш в един бод 1:4 и си помислиш как трябва да е за да го покриеш това квадратче с 2 а не с 4 бода!  Peace
Разбрах вече за какво става въпрос. Благодаря.
И това означава ли, че всички Вилерови гоблени така се шият?

# 136
  • София
Иваничка,дай малко подробности за перминчетата,бод,памама.Мисля от понеделник да ги започна,май ми хареса да става гоблена набързичко. Laughing
Aз ги ших на Aida 16  с двоен конец (нишка сгъната на две).
Но купувах един оригинален Пермин и там панамата беше по-дребна - май Aida 18 и беше дадено да се шие с единичен конец  Peace

Относно 1:2 - тъкмо уших един такъв

А ето как се шие:

# 137
Нека и аз се запиша.Съвсем от скоро съм гобленарка.Дълго време отказвах да се науча,защото съм нервачка и мислех,че гоблените допълнително ще ме изнервят.Но напротив-сега с най-голямо удоволствие шия.Ушила съм "Момичето с бродерията","Гроздоберачката","Коне в река",в момента шия "Дамата в червено" и съм си поръчала тази фея

# 138
Да питам и аз нещо  Simple Smile
Поръчах си ето този гобенот Милена стил. Дават го да се шие 1:4, но дали мога да го ушия с вилеров бод 1:2 и двоен конец ли ще трябва да използвам?

Иваничка , много ти е красив гоблена. Предполагам ,че за гоблена за който ми е питането , ще се получи нещо подобно newsm78

# 139
Поръчах си ето този гобенот Милена стил. Дават го да се шие 1:4, но дали мога да го ушия с вилеров бод 1:2 и двоен конец ли ще трябва да използвам?

Иваничка , много ти е красив гоблена. Предполагам ,че за гоблена за който ми е питането , ще се получи нещо подобно newsm78

Защо не?  Hug Опитай! Той е мъничък и ще ти е по-лесно!  Peace Аз уших 1:2 това и това! Доста сполучливо излезе!  Peace

Виж! Другия още не съм го качвала!

# 140
  • София
Поръчах си ето този го … 73;енот Милена стил. Дават го да се шие 1:4, но дали мога да го ушия с вилеров бод 1:2 и двоен конец ли ще трябва да използвам?

Благодаря!
Ами за този който питаш - оригинала  … 3;ер.

А за конеца, както е показано тук: трябва да се шие с 4 ката, аз съм го шила с 3 ката и смятам че също се получава   bouquet

# 141
Извинявам се, че се влключвам така, не съм чела цялата тема, но искам да задам въпрос: Някой пазарувал ли еот он лайн магазина на Вилер и ако е как става плащането? Предполагам с кредитна карта.

# 142
Здравче , а на колко ката беше конеца с , който ши гоблените 1:2 ?
Иваничка ,на мен ще ми дойде готов комплектован гоблена с конци Анхор , не знам дали ще имам посочени номерата на конците ThinkingАко шия на три ката ,се притеснявам дали ще ми стигнат конците newsm78.

# 143
  • София
Ако шиеш 1:2, на 2 ката според мен ще прозира Rolling Eyes
Пък в краен случай ако конците не ти стигнат, отиваш в магазин, където продават чилета с малка мостричка от конеца и сравняваш. Но по принцип от готови комплектовки на мен винаги ми е оставал конец и предполагам, че като ги комплектоват слагат достатъчно Peace

# 144
Здравче , а на колко ката беше конеца с , който ши гоблените 1:2 ?

Аз го ших с две нишки, ама нещо не ме кефи много!  Tired Иваничка е права прозира!  Peace А от 3 не съм опитала защото си мисля че ще стане много дебело!  Confused

# 145
  • в зоната на здрача
Аз съм шила този гоблен 1:4 на 2 ката,ми горе долу добре изглежда,не прозира.
Колкото до това дали ще ти стигнат конците- ще стигнат,някъде бях чула че слагат с 30%повече.
Не съм имала случай да не ми стигнат,винаги ми остават.

Иваничка,оказа се че мойте схеми за пермините са малко размазани,ако твойте са по хубави би ли ми съдействала?

# 146
  • София
Tук съм дала линкове към всички   bouquet
Aми аз пробвах с 2, 3 и 4 нишки - с 2 ми прозираше с 4 вече наистина беше доста дебело и с 3 ми хареса най-много  Peace

# 147
  • в зоната на здрача
Благодаря ти Иваничка,твойте схеми са доста по четливи.
А иначе пак съм спала когато си ги пускала назад в темата,та съм пропуснала. Laughing
Приятен ден от мен  bouquet

# 148
здравейте! отдавна ви чета, но напоследък- по- усилено, защото и мен ме интересува 1:2. имам какво да шия, но днес си купих нов гоблен, защото откакто го видях този бод и само си мисля какво да ушия с него. и аз като една влюбена ученичка  Embarassed виждам схемата по- горе, но на мен ми го показаха по друг начин: опъва се една хоризонтална нишка и после по нея се връща конеца, ако ме разбирате какво се опитвам да обясня. на схемата виждам, че такава нишка няма. а и аз силно подозирах, че е добре да се шие с 3 нишки, но ме увериха, че не е необходимо.  знам, че най- лесно ще разбера какво да правя като опитам и двата начина, но, моля ви, произнесете се и вие, ще ви бъда много благодарна.

# 149
Този бод го шиеше майка ми едно време Grinning, ама след като и показах другия бод вече не го ползва. Аз не харесвам гоблени шити с повече от 2 нишки, лично мнение Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт