Операция на перианална фистула-2

• 2 844
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
В немско докторът каза "До 6 месеца раната трябва да се е затворила"
След 6те месеца ми се искаше да отида и да му кажа  "Явно толкова е периодът на запълване/израстване на плътта,но дали мястото ще се затвори,божа работа"

la_loca щом като има още гной и миризма,аз бих спряла смрадликата.Тя ще затвори раната отвън ,а вътре ще продължава да работи.
Прави бани с калиев перманганат,да се изчисти гнойта
VanessaDE, калиевият перменганат ще затвори ли раната или само ще чисти? Благодаря ти за отговора!

# 76
До колкото знам,КП не затваря,той е дезинфектант.
С него обаче много внимателно,за да не се изгориш.Не знам сега как го продават,навремето беше на едър прах.Едно мъничко кристалче е достатъчно,колкото водата да стане розова.
Правиш си седящи бани по 15-20мин.

# 77
  • София
Ехоооо другарчета по болка кде сте Blush

Някой има ли напредък в лечението?

Аз добутах 2 месеца без абсцес, правих нов ЯМР според рентгенолозите това чудо не е за опериране сега ще обикалям хирурзи Sad

# 78
Здравейте, днес ми е 28 ден след операцията, от време на време имам сърбеж около раната. Всичко за сега е нормално, следващата седмица съм на контролен и съответно ще видим дали съм готова да се върна на работа. Останах доволна от хирурга, който ме оперира, надявам се че е свършил перфектна работа и повече няма да се налага да търпя този дискомфорт.

# 79
  • София
la_loca при кой лекар се оперирахте? С каква фистула сте, какъв метод използваха. Писала сте ластици ама какви ластици стягали ли са ги имате ли дупка освен ластиците. Ако имате желание да споделите - колкото повече информация по полезно за останалите.

Аз правих втори ЯМР, носих го и на втори лекар за разчитане. Малко си противоречат двата лекаря каква е фистулата точно. Единодушни са, че върви напред и нагоре (имаше такъв слоуган май) и стига до влагалището и не става за операция. Отделно имам голям тунел от инциите, ама него никой не иска да го коментира Astonished

# 80
la_loca при кой лекар се оперирахте? С каква фистула сте, какъв метод използваха. Писала сте ластици ама какви ластици стягали ли са ги имате ли дупка освен ластиците. Ако имате желание да споделите - колкото повече информация по полезно за останалите.

Аз правих втори ЯМР, носих го и на втори лекар за разчитане. Малко си противоречат двата лекаря каква е фистулата точно. Единодушни са, че върви напред и нагоре (имаше такъв слоуган май) и стига до влагалището и не става за операция. Отделно имам голям тунел от инциите, ама него никой не иска да го коментира Astonished
Оперирах се в Пловдив ВМА при д-р Боев, изрязване на фистулния канал и слагане на ластици. Под пълна анестезия ми беше направена операцията. Прочетох много мнение преди да я направя и бях се подготвила за много силни болки. За щастие не съм имала. На 9тия ден ластика ми падна сам при едно ходене в тоалетната, не съм имала стягане на ластиците. Докторът ми каза, ако падне сам просто го хвърли и не го мисли. В началото мислех, че няма да заздравее никога, една дупка и една рана с няколко шева, която стои отворена. На контролния преглед доктора каза всичко е перфектно. Киснене сутрин и вечер в смрадлика и само марля през другото време. Не мога да дам много информация за вида на фистулата, в епикризата пише " след щателно почистване на оперативното поле и под пълна анестезия се извърши фистулектомия а Модо Томас-Юнеску" цитирам го дословно. Мога само да кажа, че не съм изпитвала такива болки, за които се бях настроила. За д-р Боев съм чувала, че който е ходил при него не се връща за същия проблем. Силно се надявам да е така. Ако мога с друго да съм полезна, питайте. Но наистина при всеки е различно. Аз изцяло се доверих на доктора.

# 81
  • София
La Loca стискам палци  да забравиш за фистулата. Добре звучат нещата при теб Relaxed

# 82
Здравейте на всички с този проблем. Искам да споделя моите страхове и притеснения. Мъжът ми миналата година след абсцес беше опериран ,но след толкова време  фистулата още не се е затворила и кърви . Има ли някой с такъв проблем,как сте се справили? Зная ще трябва лекар ,но на първо време ще ми трябва съвет, мнение от някои които е преминал по същия път. Нещо за мазане за пиене може ли да ми кажете освен тетрата за бани. Благодаря много предварително на всеки който се отзове.

# 83
Здравейте на всички с този проблем. Искам да споделя моите страхове и притеснения. Мъжът ми миналата година след абсцес беше опериран ,но след толкова време  фистулата още не се е затворила и кърви . Има ли някой с такъв проблем,как сте се справили? Зная ще трябва лекар ,но на първо време ще ми трябва съвет, мнение от някои които е преминал по същия път. Нещо за мазане за пиене може ли да ми кажете освен тетрата за бани. Благодаря много предварително на всеки който се отзове.
Самата фистула оперирана ли е?

# 84
Да ,оперирана е,но не се е затворила . Стои си отворена . Това също ме притеснява.Чета ,че са слагани ластици ,на него не му е слагано нищо. Трябваше с времето да се затвори,но уви не се затвори.

# 85
Най-вероятно ще трябва лекар, нищо друго няма да помогне. Много дълъг период, цяла година. Макар че много хора казват, че отнема повече време за затваряне. На контролни прегледи лекарят какво е казал

# 86
Другата седмица ще ходим на преглед. Да и на мен ми се струва доста дълъг период да не се затвори. Бях чела и за свещички цикатридина  не знам дали биха облекчили поне малко проблема. Благодаря ви много все пак.

# 87
На мен не ми дадоха нищо да мажа и слагам, само смрадлика и марля. Позната казваше, че е слагала йодасепт, но е натъпквала марлята вътре в раната и каза, че боляло много. Явно при всеки е различно и специфично. Успех и ще стискам палци всичко да е наред!

# 88
Благодаря много. Отворил се е нов канал,нова фистула от там е кървенето . Другата се е затворила поне за сега

# 89
Благодаря много. Отворил се е нов канал,нова фистула от там е кървенето . Другата се е затворила поне за сега
Това значи операция на ново ли, много неприятно

Общи условия

Активация на акаунт