Операция на перианална фистула-2

• 2 833
  • 92
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря много. Отворил се е нов канал,нова фистула от там е кървенето . Другата се е затворила поне за сега
Здравейте ако сте в София търсете доцент Цанков Пета градска,без ластици няма да мине

# 91
Здравейте на всички, исках да споделя че вчера премина моята операция на перианална фистула. Както по-рано бях споделил - бях опериран в болница "Надежда" от доц. Георги Григоров и Др. Ангов. Цялостното ми впечатление е много добро.  Има си санитар, който те поема сутринта от кабинета на хирурга и те развежда през всички останали кабинети, докато те настанят, не те оставят да се луташ. След постъпвване всичко е пак на ниво - мерят ти кръвното и температурата сутрин и вечер, вливат ти, каквото е необходимо и си обгрижван често. Дават ти еднократни пантофи, калцуни, престилка за самата операция и боне. Болницата е нова, много добре са стаите, с персонален телевизор към всяко легло, чисто е, отношението е добро, храната е хубава. Всичко е на ниво.
 Относно самата операция, беше със спинална упойка, времетраенето на самата операция беше около 30 мин, плюс още 20 мин. за упойката и приготовленията. Не са ми слагали конци, казаха ми, че е са я изчистили и са я затворили , като ще зарасне от само себе си. В едно с това ми махнаха с лазер и 3 хемороида 2ра степен.  Самата фистула е била около 3 см, в близост до аналния канал. Преминавала е през сфинктера, но са намерили начин да я изчистят и затворят без конци, лепила и тнт.
 По отношение на следоперативния период - първите 4-5 часа си изцяло изтръпнал от кръста надолу и съответно не усещаш нищо, но след това започва да се усеща болка. Търпима е до известна степен, но все пак си искам обезболяващи през 5 часа. Като цяло деня и първата нощ след операцията си боли и е малко кофти, но не е чак непоносимо. Днес вече съм по-добре, от около 6-7 часа не ми се е налагало да вземам болкоуспокояващи. Успях да ида до тоалетна по голяма нужда - не е драма. Просто после само с душ се миеш, без хартия сапун и тнт. След което ти слагат пак превръзка.
Това е, което мога да споделя засега. тъй като реално още съм в болницата ( 3 дни ми е пътеката ), не зная как ще е по нататък, но ако мога да съм полезен на някого, не се колебайте да ми пишете.
Успех на всички!

# 92
А някакви ластици слагаха ли? Всички досега, които са оперирани от фистула, пишат за някакви ластици.

Общи условия

Активация на акаунт