Операция на перианална фистула-2

• 3 207
  • 101
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря много. Отворил се е нов канал,нова фистула от там е кървенето . Другата се е затворила поне за сега
Здравейте ако сте в София търсете доцент Цанков Пета градска,без ластици няма да мине

# 91
Здравейте на всички, исках да споделя че вчера премина моята операция на перианална фистула. Както по-рано бях споделил - бях опериран в болница "Надежда" от доц. Георги Григоров и Др. Ангов. Цялостното ми впечатление е много добро.  Има си санитар, който те поема сутринта от кабинета на хирурга и те развежда през всички останали кабинети, докато те настанят, не те оставят да се луташ. След постъпвване всичко е пак на ниво - мерят ти кръвното и температурата сутрин и вечер, вливат ти, каквото е необходимо и си обгрижван често. Дават ти еднократни пантофи, калцуни, престилка за самата операция и боне. Болницата е нова, много добре са стаите, с персонален телевизор към всяко легло, чисто е, отношението е добро, храната е хубава. Всичко е на ниво.
 Относно самата операция, беше със спинална упойка, времетраенето на самата операция беше около 30 мин, плюс още 20 мин. за упойката и приготовленията. Не са ми слагали конци, казаха ми, че е са я изчистили и са я затворили , като ще зарасне от само себе си. В едно с това ми махнаха с лазер и 3 хемороида 2ра степен.  Самата фистула е била около 3 см, в близост до аналния канал. Преминавала е през сфинктера, но са намерили начин да я изчистят и затворят без конци, лепила и тнт.
 По отношение на следоперативния период - първите 4-5 часа си изцяло изтръпнал от кръста надолу и съответно не усещаш нищо, но след това започва да се усеща болка. Търпима е до известна степен, но все пак си искам обезболяващи през 5 часа. Като цяло деня и първата нощ след операцията си боли и е малко кофти, но не е чак непоносимо. Днес вече съм по-добре, от около 6-7 часа не ми се е налагало да вземам болкоуспокояващи. Успях да ида до тоалетна по голяма нужда - не е драма. Просто после само с душ се миеш, без хартия сапун и тнт. След което ти слагат пак превръзка.
Това е, което мога да споделя засега. тъй като реално още съм в болницата ( 3 дни ми е пътеката ), не зная как ще е по нататък, но ако мога да съм полезен на някого, не се колебайте да ми пишете.
Успех на всички!

# 92
А някакви ластици слагаха ли? Всички досега, които са оперирани от фистула, пишат за някакви ластици.

# 93
А някакви ластици слагаха ли? Всички досега, които са оперирани от фистула, пишат за някакви ластици.

Не, без никакви ластици, без пристягания и тнт. Даже за превръзки не ме викат. Контролен преглед след една седмица и това е. Разбира се аз си правя сам превръзка след всяко изхождане, но тя се състои в марля намазана с Дермазин. Слагаш си я на дупето с една лепенка да не се разместване много и това е.

# 94
  • София

Не е вярно.
Аз имам една операция с конци и 3 без.
Това с ластици/конци го водят нашите хирурзи метод на Йонеску. По принцип се води най-безопасен ако хирурга не знае какво прави т.е. не е колопроктолог. На запад го избягват защото е излишно болезнено и с не по-добри резултати. Съответно има и ограничения в зависимост от това каква е фистулата.
Другото са фистолектомии и фистулотомии и вече как зашиват от към червото също има няколко варианта Simple Smile

Панайот, радвам се, че сте добре и всичко минава сравнително леко. Стискам палци да са махнали всичко.

P.S. Мен в Недежда ме върнаха Confused

# 95

Не е вярно.
Аз имам една операция с конци и 3 без.
Това с ластици/конци го водят нашите хирурзи метод на Йонеску. По принцип се води най-безопасен ако хирурга не знае какво прави т.е. не е колопроктолог. На запад го избягват защото е излишно болезнено и с не по-добри резултати. Съответно има и ограничения в зависимост от това каква е фистулата.
Другото са фистолектомии и фистулотомии и вече как зашиват от към червото също има няколко варианта Simple Smile

Панайот, радвам се, че сте добре и всичко минава сравнително леко. Стискам палци да са махнали всичко.

P.S. Мен в Недежда ме върнаха Confused

Благодаря ви, а защо ви върнаха?

# 96
  • София
Сложна, висока фистула, която стига до тазовото дъно, с неясен произход и 15 годишна история.
То не само от там ме върнаха, всички не искаха да ме оперират, няколко бяха склонни като изрично ми подчертаха, че не обещават нищо.
Повечето имена за които е писано тук ги проверих. При Цанков не съм ходила, но аз не съм и за ластици и в Иван Рилски не съм.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 15:46 от Lailah

# 97
Сложна, висока фистула, която стига до тазовото дъно, с неясен произход и 15 годишна история.
То не само от там ме върнаха, всички не искаха да ме оперират, няколко бяха склонни като изрично ми подчертаха, че не обещават нищо.

Очуден съм, защото доцентът ми изглеждаше много компетентен и с голям опит. Би трябвало да приеме такова предизвикателство. А какво ще предприемете в такъв случай?

# 98
  • София
Аз ходих при Костадинов, не при Григоров. Чудих се между него и Ангов, за двамата беше писано, че се занимават с такива проблеми. После като проучих повече хирургичното отделение на Надежда се оказа, че основно леки операции поемат с минимален престой, аз и с упойките имам проблеми...
Мен всички ме спрягаха за стома, имаше съмнения и за автоимунна причина, в общи линии си бях за голяма болница с всякакви лекари.

Оперирах се във ВМА, началото на лятото, мисля да направя ЯМР ноември или декември да видя дали всичко е ок.

# 99
Аз ходих при Костадинов, не при Григоров. Чудих се между него и Ангов, за двамата беше писано, че се занимават с такива проблеми. После като проучих повече хирургичното отделение на Надежда се оказа, че основно леки операции поемат с минимален престой, аз и с упойките имам проблеми...
Мен всички ме спрягаха за стома, имаше съмнения и за автоимунна причина, в общи линии си бях за голяма болница с всякакви лекари.

Оперирах се във ВМА, началото на лятото, мисля да направя ЯМР ноември или декември да видя дали всичко е ок.

Ами желая ви всичко да е наред с прегледа и повече да не се налага да мислите за такива работи!

# 100
Мисля, че от болката няма отърваване не зависимо от метода. Всичко боли - аз имам това с конците + фостулотомии болят, лазер нямам ама от това което четох и той боли при сложни фистули, че не се и препоръчва в такива случаи Sad

Аз съм с доста операции и дренажи на абсцеси та може и за това да са ми казали ЯМР. Факт е, че където и да отида се опитват тактично да ме отпратят Sad

И моите наблюдения са подобни, при двама ходих единия е Тушев, другия  Григоров в Св. Анна, никой не каза каквото и да било за ЯМР. Иначе благодаря за по-горе съветите относно болница Надежа, наистина в сайта им предлагат лазерни операции. Днес ще се свържа с тях и ще видим какво ще кажат. Защото и аз малко се разколебавам за Тушев. Изглежда ми професионалист, но ми поиска 1500лв за избор на екип, а максимума за подобна услуга е 900лв, което само по себе си  говори, че цел номер 1 е да се вземат повече пари.

Моля ви пишете след като посетите Надежда, ще се радваме да има повече информация.

Тушев и Григоров от Св Анна не стават, поне по коментари в тази тема, аз не съм ги посещавала, но тук има доста негативни за тях.
Има трима Григоров - един в Св Анна, един ВМА и един в Надежда (който е бил шеф на отделение преди това в Пирогов).

Да, аз имам записан час имено при Григоров от Надежда, той е доцент и шеф на отделението и в Надежда.
Ще пиша и ще видим, обаче определено ще пропусна засега Тушев. Като че ли отрицателните коментари и мнения за него са повече от положителните.
А относно болките, ами не знам, но имаше един коментар от една дама, която е посетила болница в Турция, махнали и фистула, фисура и хемороиди и всичко за по-малко то 30 мин, след което никакви болки, ставаш и си тръгваш. Псевдонимът и беше zaq11. Та това донякъде ме успокоява, че ще е по-малко болезнено. В интерес на истината аз се свързах ис тази болница в Истанбул, говорих с туркиня, която си говори идеален български, но макар и доста да е индивидуално, цената за такава интервенция ми каза, че е между 3500 и 8000 евро. Отделно, си взимаш хотел, защото там нямат база, отделно на 20ти ден пак отиваш до Истанбул за контролен преглед и ако е енобходимо може и още2-3 пъти да трбва да идеш. Та това честно казано не ми е по джоба.
Бихте ли споделили коя е клиниката в Турция и адрес

# 101

Къде в крайна сметка се оперира? При кой лекар? Дано всичко е наред и си се отървала завинаги.

Общи условия

Активация на акаунт